Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj na czczo 82, ale śniadanie dopiero co zjadłam bo byłam na pobraniu krwi... dzisiaj o 15 wizyta u diablo, a jutro rano w endokrynologa. Zobaczymy co mi specjaliści powiedzą, to pewnie już będą ostatnie wizyty przed porodem i tu i tu.
Zabko teraz sobie zrób chillout wobec tego
Kai ja też tak kiedyś zrobiłam heheh -
nick nieaktualny
-
Agatia trzymam kciuki
Żabko powodzenia w pakowaniuJa się pakowałam chyba z miesiąc, a tak się spakowałam, że za cholerę nie wiedziałam, gdzie co mam
a potem mi i tak pielęgniarki musiały wszystko szukać, bo sama nie dałam rady....
żabka04 lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyMartta czyżby ostatnia wizyta????
Ja mam w poniedziałek endo ostatnia wizyta i chyba w czwartek diablo ostatnia wizyta:-)
Teraz w czwartek muszę uderzyć do laboratorium ale zastanawiam się czy jutro nie iść. Zobaczymy.
Właśnie mam przerwę na knopersa cukry po drugim śniadaniu 91.
Aż mi słabo było.
Zjadłam kromke chleba z almmete i jabłko dość duże.
Ale dziś się ruszam więc pozwoliłam sobie na tego knopersa:-)
Zrobiłam już tak.
Wyciągam spacerówke że stelaża (córka wozila misie) mąż ściągnął z szafy gondole pomógł założyć gondole,ubrać w prześcieradło środek w między czasie wojna o imiona dla dziecka wybrał 5 imion z kartki (czyli z 10 imion które wybraliśmy).
Pozostał wiktor,Robert,Jarek,Jakub,Radek hahahah coś czuję że jednak będzie Robert:-) Ale ta dyskusja trwa więc na pewno dam znać
Wlozylam do łóżeczka wszystko co potrzeba do ubrania łóżeczka (córka z babcią chce ubrać) ale może ja ubiore? Zobaczymy.
Część rzeczy moich do torby rzuciłam na ławę pisze z wami zjadłam knopersa i czas zebrać to do końca:-) -
nick nieaktualnyPytanie do mamusiek :
Czy ja mam zabrać jedzenie??????
Hahahahha
Czy po porodzie też jadłyscie tyle posiłków i diety trzymałyscie??????
Bo nie wiem co i czy pakować to jedzenie?Tzn później hahahha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 11:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już nie wiem o co chodzi z tą cukrzyca.
Wczoraj zjadłam dwa gołąbki 130.
Dziś zjadłam gołąbki 104!
Dojadlam kawałek cm serniczka (z mężem musiałam się podzielić powiedział że kupi ki truskawki).
Zaraz idziemy po córkę a potem do sklepu po zgrzewke wody itp. -
Nie chcę zapeszać i zbyt wcześnie chwalić Dominika... Ale... pospał dziś do 4.30 i zaczął ładnie jeść po 100-130ml i nie ulewa ani grama, je bez płaczu i histerii w 10min. Teraz tylko kwestia wagi, czy przybiera. niestety babka sprzedała mi chyba zepsutą wagę, bo w sobotę na golasa miał 4510g a dziś w ubrankach i pampersie 4200g. Zważyłam kilo cukru w opakowaniu i pokazała 700-900g ważyłam kila razy... na kuchennej 1100g z opakowaniem...
Więc jutro pójdziemy do przychodni, a mam nadzieję że kobieta odda mi pieniądze... choć pewnie mogę się łudzić... choć wydawała się w porządku. -
żabka04 wrote:Ja już nie wiem o co chodzi z tą cukrzyca.
Wczoraj zjadłam dwa gołąbki 130.
Dziś zjadłam gołąbki 104!
Dojadlam kawałek cm serniczka (z mężem musiałam się podzielić powiedział że kupi ki truskawki).
Zaraz idziemy po córkę a potem do sklepu po zgrzewke wody itp.
Zabko jeśli wczoraj gołąbki jadłaś wieczorem a dzisiaj około 13 to wynik miał prawo być inny. Bo w ciągu dnia zmienia się zapotrzebowanie na insulinę i jej wytwarzanie w ciągu dnia. Najwięcej potrzeba zazwyczaj rano. Potem się zmniejsza i na wieczór znów zapotrzebowanie rośnie. Ja to widzę bardzo dokładnie w swojej pompie. Jeśli rano o 8 chcę zjeść 3WW to insuliny na to potrzeba np 8 jednostek a już około 12 tylko 5. Nie wiem czy napisałam to w miarę sensownie ale na pewno będziesz wiedziała o co mi chodzi.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości