X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulla
    ja skierowanie na krzywa dostałam od diab na ostatniej wizycie w ciązy
    niby 75g 3 punkty...
    ale mówiła ,ze jak zrobią dwupunktową to nie będzie problem
    rodzinny chyba tez może skierować, moja sasiadka miała cukrzyce ciązową a rodzinny powiedział,ze jej nie skieruje-bo badanie obciąza trzustkę...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla ja nie dostalam skierowania i poszlam z zaświadczeniem o cukrzycy. Z wielkim trudem ale przeszlo w labie. I mnie diab kazala tylko 2punkowa zrobic.

Nitka ja 3tyg meczylam sie z cycem od poczatku karmiac przez oslonki. Z kazdym tygodniem było coraz gorzej wiec tydzień stralam sie karmic mieszanie ale konczylo sie to chlustaniem. Po 2 takich wymiotach ze nie moglam malego odkrzusic żeby zlapal oddech przeszłam na mm.

3i49o7esw7obg123.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka no niedziwie sie... tak patrze na te mleka w sklepach to ceny kolosalne sa moj syn mial mleko na recepte wypisywane mial pare krostek na buzi ze niby w kit skaza i dlatego od lekarza dostawalam recepty i w aptece placilam grosze w porownaniu z cenami w sklepach i sie zastanawiam czy teraz tez tak jest ze refunduja mleko?? Choc uwazam ze najlepiej cyckiem karmic..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dziecię jest cycocholikiem.
    Obala dwa cyce oby tak mu zostało:-)

Za 30 min idę mierzyć cukry po posiłku po 2h.
    Ciekawe jak teraz służy szpitalne żarcie.

kamciaelcia, Isia86 lubią tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Dorinka no niedziwie sie... tak patrze na te mleka w sklepach to ceny kolosalne sa moj syn mial mleko na recepte wypisywane mial pare krostek na buzi ze niby w kit skaza i dlatego od lekarza dostawalam recepty i w aptece placilam grosze w porownaniu z cenami w sklepach i sie zastanawiam czy teraz tez tak jest ze refunduja mleko?? Choc uwazam ze najlepiej cyckiem karmic..

Nitka ile ja lez wylalam przez to nis wychodzi mi kp to glowa mala :( Do tej pory jak widzę karmiące mamy to zdarza mi sie ze lezka sie w oku zakręci :(
    Tym bardziej ze w 1 tygodniu karmienie super. Mały zadowolony spal. W 2 juz jakies pojekiwania sie zaczely i marudzenie przy cycku a w 3 to juz byl dramat. Potrafił jednym ciągiem z obu piersi jesc po 25min i w trakcie poplakiwac, pozniej kupa i znów płacz bo glodny wiec znow 50min karmienia. W tym czasie sie zmęczył ale mimo ze spiacy to nie usnie lub pospal 10-15min bo znowu w brzuchu burczy. Dopiero pozniej sie kapnelam ze maly mimk ze pieknie ssal to nie mial takiej mocy w ustach zeby przez te oslonki zakichane uciagnac dalsze mleko. Poki piersi w miarę pelne i latwo lecialo to było ok. I fakt przybieral ale ja nieraz 1x szlam do wc po 16-17jak maz z pracy wrocil bo takie placze byly jak cycka w buzi nie mial.
    Bilam sie z myślami co mam zrobic zeby kp ale po kilku dniach meczenia sie i placzu malego podczas jedzenia meza nerwy wziely. Zrobil mleko i okazalo sie ze maly po 40min jedzenia obu piersi zjadl z butli 120ml i chcial jeszcze :O

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj padlismy podczas telenoweli na TV4 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 12:20

żabka04, Isia86, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukry 147:-(:-(

Podajcie normy po porodzie zna któraś???

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko 99 na czczo i 140 po 2h. A co zjadlas?
    Wiesz jesteś niedługo po porodzie. Ia bym sie jeszcze nie zamartwiala bo tez po porodzie mialam jakis czas wyzsze cukry niż teraz ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie martw się mi tylko na czczo w szpitalu badali, a dzień po porodzie mogą się jeszcze normować cukry.
    Właśnie wróciłam od rodzinnego ... 15 minut dyskutowała że nie potrzebuję tego badania i da mi ewentualnie na dwa pobrania z żyły na czczo. Bo glukoza obciąża trzustkę i wogóle to dlaczego nie zrobię tego w labie prywatnie ?!? Powiedziałam, że sama sobie mogę zbadać glukometrem na czczo a chodzi mi o zrobienie krzywej bo tak zaleca diabetolog. Masakra. Dodam tylko że byłam z młodym bo nie miałam co z nim zrobić i tak się musiałam wypraszać o swoje z dzieckiem na rękach... W końcu pani doktor dała za wygraną i z łaską wypisała skierowanie.
    Ale teraz to sama nie wiem może to badanie rzeczywiście nie jest potrzebne skoro w domu jak sprawdzam glukometrem to wyniki w normie??? Co myślicie?

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla ja milka razy porównywalam wynik z gluko z wynikiem z lab. Za KAZDYM razem moj gluko zawyzal o ok 13-15 jednostek. W dniu krzywej tez robilam porownanie.
    Na czczo 98, na gluko w labie 93 czyli powinno byc mniej a na na wyniku z zyly 100.20 :O
    Po 2h na moim gluko bylo chyba 143 a w labie wyszło cos ok 120.
    Takze ja nie wiem. Bylam pewna ze wynik na czczo bedzie ok bo w kazdym innym wypadku gluko zawyzal i bylam mocno rozczarowana jak sie okazalo ze jednak mi ta pipka zostala i to na pomiarze na którym nie mialam przekroczen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 11:34

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla
    Czyli u ciebie jak u mojej sąsiadki rodzinny umyl ręce pod pretekstem obciążenia trzustki
    Ja mam skierowanie do lab w innym mieście all raczej będę chciała zrobić prywatnie na miejscu -okaże się czy da rade

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    Jak u mamy mu najlepiej :) slodziaczek :)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi skierowanie na krzywą wypisal gin na wizycie kontrolnej
    Ciekawe jak to jest z tą trzustka, bo.ki diablo powiedziała że raz na pół roku będę musiała robić. ..

tb732n0a0czusv9c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ja dzwoniłam do prowatnego laboratorium alab w Poznaniu i powiedzieli że krzywej bez skierowania mi nie zrobią i dlatego poszłam do rodzinnego. Może lepiej zadzwoń i spytaj żeby się nie denerwować na miejscu.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:-)

Wiem wiem.
    Tylko chciałam znać normy.:-)

Mój gin się odezwał.
    Pytał czy mu powiem jak tam sytuacja wyglądała itd.
    Potem zapytał o małego.

Prawda jest taka że gdyby nie jego koleżanka to pewnie bym nawet znieczulenia nie dostała.
    Za co mu podziękowała bo ta gin latala co jakiś czas koło mnie i rozmawiała że mną.
    Ahhhhhhhh
    Jej jak się cieszę że ten horror już za mną:-)
    Właśnie wzięłam prochy tak mnie tyłek boli:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Kamciaelcia ja dzwoniłam do prowatnego laboratorium alab w Poznaniu i powiedzieli że krzywej bez skierowania mi nie zrobią i dlatego poszłam do rodzinnego. Może lepiej zadzwoń i spytaj żeby się nie denerwować na miejscu.

U nas i tak trzeba umówić termin krzywej
    Zawsze Mogę pokazać skierowanie do lab diagnostyka w Gorzowie (30 km od domu ) I pójść na litość ze dziecko malutkie itp
    A jak nie da rady to pojadę juz do tego Gorzowa. ..
    Z rodzinnym nie przejdzie raczej bo moja to ta sama coś sąsiadki nie skierowała ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja właśnie zapomniałam u giną o tym pogadać może też by mi dała. Ja bym na pewno raz na pół roku nie robiła może lepiej robić hemoglobinę glikowaną zamiast krzywej tak często?

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z brzuchami?
    Mnie moj denerwuje. Macie jakis pomysl jak mam ta opone zrzucić?
    Próbuje robic brzuszki ale nic to nie daje :( Góra brzucha ok a najgrzej przy podbrzuszu :/
    Sorki za mało widoczne zjecie ale innego nie mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 14:52

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam w listopadzie więc zapytam. Jej pewnie o wyniki chodzi bo na czczo mam dobrze, po posiłkach jak mierzylam to też, ale po 2H na krzywej ponad 160 i to niby stan przedcukrzycowy

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo może stać w podgrzewaczu słoiczek z obiadkiem? Bo usunął na amen, jadł o 10.30, chyba pół godziny nic się nie stanie jak będzie w podgrzewaczu? Bo dłużej chyba spać nie będzie...

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ