Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
izulla
ja skierowanie na krzywa dostałam od diab na ostatniej wizycie w ciązy
niby 75g 3 punkty...
ale mówiła ,ze jak zrobią dwupunktową to nie będzie problem
rodzinny chyba tez może skierować, moja sasiadka miała cukrzyce ciązową a rodzinny powiedział,ze jej nie skieruje-bo badanie obciąza trzustkę... -
Izulla ja nie dostalam skierowania i poszlam z zaświadczeniem o cukrzycy. Z wielkim trudem ale przeszlo w labie. I mnie diab kazala tylko 2punkowa zrobic.
Nitka ja 3tyg meczylam sie z cycem od poczatku karmiac przez oslonki. Z kazdym tygodniem było coraz gorzej wiec tydzień stralam sie karmic mieszanie ale konczylo sie to chlustaniem. Po 2 takich wymiotach ze nie moglam malego odkrzusic żeby zlapal oddech przeszłam na mm. -
Dorinka no niedziwie sie... tak patrze na te mleka w sklepach to ceny kolosalne sa moj syn mial mleko na recepte wypisywane mial pare krostek na buzi ze niby w kit skaza i dlatego od lekarza dostawalam recepty i w aptece placilam grosze w porownaniu z cenami w sklepach i sie zastanawiam czy teraz tez tak jest ze refunduja mleko?? Choc uwazam ze najlepiej cyckiem karmic..
-
nick nieaktualny
-
Nitka_lutowa wrote:Dorinka no niedziwie sie... tak patrze na te mleka w sklepach to ceny kolosalne sa moj syn mial mleko na recepte wypisywane mial pare krostek na buzi ze niby w kit skaza i dlatego od lekarza dostawalam recepty i w aptece placilam grosze w porownaniu z cenami w sklepach i sie zastanawiam czy teraz tez tak jest ze refunduja mleko?? Choc uwazam ze najlepiej cyckiem karmic..
Nitka ile ja lez wylalam przez to nis wychodzi mi kp to glowa malaDo tej pory jak widzę karmiące mamy to zdarza mi sie ze lezka sie w oku zakręci
Tym bardziej ze w 1 tygodniu karmienie super. Mały zadowolony spal. W 2 juz jakies pojekiwania sie zaczely i marudzenie przy cycku a w 3 to juz byl dramat. Potrafił jednym ciągiem z obu piersi jesc po 25min i w trakcie poplakiwac, pozniej kupa i znów płacz bo glodny wiec znow 50min karmienia. W tym czasie sie zmęczył ale mimo ze spiacy to nie usnie lub pospal 10-15min bo znowu w brzuchu burczy. Dopiero pozniej sie kapnelam ze maly mimk ze pieknie ssal to nie mial takiej mocy w ustach zeby przez te oslonki zakichane uciagnac dalsze mleko. Poki piersi w miarę pelne i latwo lecialo to było ok. I fakt przybieral ale ja nieraz 1x szlam do wc po 16-17jak maz z pracy wrocil bo takie placze byly jak cycka w buzi nie mial.
Bilam sie z myślami co mam zrobic zeby kp ale po kilku dniach meczenia sie i placzu malego podczas jedzenia meza nerwy wziely. Zrobil mleko i okazalo sie ze maly po 40min jedzenia obu piersi zjadl z butli 120ml i chcial jeszcze
-
nick nieaktualny
-
Żabka nie martw się mi tylko na czczo w szpitalu badali, a dzień po porodzie mogą się jeszcze normować cukry.
Właśnie wróciłam od rodzinnego ... 15 minut dyskutowała że nie potrzebuję tego badania i da mi ewentualnie na dwa pobrania z żyły na czczo. Bo glukoza obciąża trzustkę i wogóle to dlaczego nie zrobię tego w labie prywatnie ?!? Powiedziałam, że sama sobie mogę zbadać glukometrem na czczo a chodzi mi o zrobienie krzywej bo tak zaleca diabetolog. Masakra. Dodam tylko że byłam z młodym bo nie miałam co z nim zrobić i tak się musiałam wypraszać o swoje z dzieckiem na rękach... W końcu pani doktor dała za wygraną i z łaską wypisała skierowanie.
Ale teraz to sama nie wiem może to badanie rzeczywiście nie jest potrzebne skoro w domu jak sprawdzam glukometrem to wyniki w normie??? Co myślicie? -
Izulla ja milka razy porównywalam wynik z gluko z wynikiem z lab. Za KAZDYM razem moj gluko zawyzal o ok 13-15 jednostek. W dniu krzywej tez robilam porownanie.
Na czczo 98, na gluko w labie 93 czyli powinno byc mniej a na na wyniku z zyly 100.20
Po 2h na moim gluko bylo chyba 143 a w labie wyszło cos ok 120.
Takze ja nie wiem. Bylam pewna ze wynik na czczo bedzie ok bo w kazdym innym wypadku gluko zawyzal i bylam mocno rozczarowana jak sie okazalo ze jednak mi ta pipka zostala i to na pomiarze na którym nie mialam przekroczen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 11:34
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny:-)
Wiem wiem.
Tylko chciałam znać normy.
Mój gin się odezwał.
Pytał czy mu powiem jak tam sytuacja wyglądała itd.
Potem zapytał o małego.
Prawda jest taka że gdyby nie jego koleżanka to pewnie bym nawet znieczulenia nie dostała.
Za co mu podziękowała bo ta gin latala co jakiś czas koło mnie i rozmawiała że mną.
Ahhhhhhhh
Jej jak się cieszę że ten horror już za mną
Właśnie wzięłam prochy tak mnie tyłek boli:-( -
Izulla81 wrote:Kamciaelcia ja dzwoniłam do prowatnego laboratorium alab w Poznaniu i powiedzieli że krzywej bez skierowania mi nie zrobią i dlatego poszłam do rodzinnego. Może lepiej zadzwoń i spytaj żeby się nie denerwować na miejscu.
U nas i tak trzeba umówić termin krzywej
Zawsze Mogę pokazać skierowanie do lab diagnostyka w Gorzowie (30 km od domu ) I pójść na litość ze dziecko malutkie itp
A jak nie da rady to pojadę juz do tego Gorzowa. ..
Z rodzinnym nie przejdzie raczej bo moja to ta sama coś sąsiadki nie skierowała
-
Dziewczyny a jak u was z brzuchami?
Mnie moj denerwuje. Macie jakis pomysl jak mam ta opone zrzucić?
Próbuje robic brzuszki ale nic to nie dajeGóra brzucha ok a najgrzej przy podbrzuszu
Sorki za mało widoczne zjecie ale innego nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 14:52
kamciaelcia lubi tę wiadomość