Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Impresja daj znac jak będziesz miec wyniki ok?
Bo az ciekawa jestem. Zawsze się zastanawialysmy tutaj jakie cukry maja ciężarne bez cukrzycy i moze zaspokoila bys nasza ciekawość
Tak dziewczyny moj maz to cham totalny:) Przykro tylko bo po rozwodzie rodziców i tym co moja matka wyprawiala i jej rodzina nie mam z nimi żadnego kontaktu. Moj tata nie żyje i właściwie to mam tylko ich i brata. Brat jedzie do pracy za granice a oni takie jaja daja ze nie mam ochoty na zadne kontakty z nimi. Problemow mi więcej nie trzeba. I mój maz chociaz uwielbiał tam chodzić stwierdził ze wiecej tam nie pójdzie bo nie wiadomo jak do hrabianstwa teraz sie odzywać zeby nie urazić. -
nick nieaktualnyJasne, mogę dać znać. Tak czy siak będzie mnie czekać dieta a'la cukrzycowa
A glukometr i tak mam, i z racji genetycznego obciążenia będę chciała mieć to pod kontrolą. Tylko ze mnie słaby nie-cukrzycowy przykład, bo to jednak może być jej początek niestety.
Ciekawa jestem, czy będą mi krzywą powtarzać w standardowym terminie 24-28 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 16:33
-
Nitka_lutowa wrote:Aha to sie niedziwie Kamcia. Ja musze przed kazdym posilkiem wstrzykiwac i jeszcze korekte robic ja jest za duzo
sa tansze igly innych firm moze tez beda dobre ehhh okropna ta cukrzyca:/
Tańsze igły szybciej się tepily niż te oryginalne -
Nitka_lutowa wrote:Tak patrze czytam i widze ze wiekszosc chlopcow sie rodzi w tym roku
dajcie jakies jeszcze zdjecia babelkow ,fajnie chociaz na cudze sie napatrzec podziwiac i pozazdroscic zanim moje bedzie wkoncu ze mna
W naszym małym szpitalu urodziło się 6 dzieciaczków i w tym 1 Chłopak -Piotruś -
adrenalina wrote:Byłam w maku najadłam się jak głupia, cukry 119 hihihi
adrenalina, Isia86 lubią tę wiadomość
-
No właśnie też się zastanawiam, czy nie zaszkodze, nawet jeśli cukier dobry... ale mierzylam też później kontrolnie i ładnie spada. Nie wiem, o co chodzi. Gdyby nie cukry na czczo i drobne przekroczenia po zbyt dużej ilosci wegli zlozonych, to bym pomyślała, że mi ta cukrzyca przeszła...
-
No to ciesze się. Choć i tak mam lekkie wyrzuty sumienia jak sobie pozwolę na coś zakazanego... z drugiej strony może trochę przytyje, bo mi waga w miejscu stoi. No i może coś dzieciaczek urośnie. Boje się, że on trochę przyglodzony przez tę dietę... Zeby się jeszcze te cukry na czczo unormowaly, yo by już super bylo. Ciekawe, jak to będzie po porodzie...
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny
Zazdraszczam mc donald
Ale może nie długo się wybiorę.
Aż dziwnie mi się przestawić na jedzenie normalne.
Dorinka ja miałam tak samo
Jak chcesz mieć spokój musisz urwać kontakty. C
Ja nawet zmieniłem nr tel i się wyprowadziłam.
Mały dostał mm nic nie mam w cyckach ale przystawiam go.
Cukry po kolacji 81!kamciaelcia, Isia86, Dorinka lubią tę wiadomość
-
Dorinka to zeczywiscie niewesola sytuacja z jednej strony rodzina z drugiej maz i jak sie kloca a Ty miedzy mlotem a kowadlem pewnie ehhh ale masz racje zawsze stawaj po stronie meza to on Ci teraz najblizsza rodzina i z nim planujesz przezyc reszte zycia... u mnie tez jedt podobnie niby sie toleruja ale spotykamy sie razem wszyscy od swieta tylko:/ wazne zeby maz czul ze jestes z nim i chocby niewiem co on jest najwazniejszy (poza dzidzia oczywiscie) ; ) pare dni i zlosci rodzinki przejda takze niestresuj sie... ciotka tez niepowazna powinna miec na uwadze ze wypowiada sie o Twoim mezu niekorzystnie i niewypada wypominac takich rzeczy chocby nawet ja to ukulo mocno, chyba wiedziala ze zrobi Ci przykrosc wielka wiec mogla sie ugryzc w jezyk... aaa i niech sie cieszy ze wogole tyle alkoholu bylo bo to impreza dziecka i wcale niemusialo go byc no.
Isia86, Dorinka lubią tę wiadomość
-
Impresja pierwsze slysze o takich rzeczach w cukrzycy...
Zabko ja tez dostalam mleko dopiero na 4-5 dobe i mialam go tyle ze caly oddzial dzieci moglam wykarmica z cukrami to super pewnie poszla w pizdu ta okropna choroba oby nigdy niewrocila!
żabka04, Isia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny