X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka pewnie ze idziemcie a co Ty chcialas jeszcze dluzej sie stolowac na koszt nfz;P zartuje oczywiscie :) pewno szykujcie sie do domciu niech Tuptus zobaczy w koncu swoj dom:) a moze daj na lozeczko karteczki z imionami i niech sam sobie wybierze; )

żabka04, Dorinka, Isia86 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) nitka :-)

Dorinka już rozumiem co przeżywałas wybierając imię :-)

Dorinka lubi tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Wyniki eksperymentu. 3:30 89, 5:30 87 (oczywiście mój oficjalny glukometr mi pokazał 90, on mi często zawyza), czyli tendencja spadkowa. Może jednak za późno jem tę drugą kolację albo stsrtuje ze zbyt wysokiego poziomu? Spróbuję cos zmienić.
    Dzjewczyny, czy Wasi diabetolodzy uznają wynik 90 za prawidłowy, czy za przekroczony? No bo niby norma 60-90, więc chyba jeszcze się łapię, no nie?

Ja bym uzanala za prawidlowy ale nie mierz tak czesto cukrow bo tylko niepotrzebnie paluszki se kujesz.. cukier w nocy powinno sie mierzyc o 3 w nocy potem zaczyna rosnac... ja dzis wstalam o 2,30 i mialam 55 a rano juz 91 niezjadlam 2 kolacji i wyszlo mi to wlasnie:/

Adrenalinka ja pierdziele wspolczuje masakra ale spokojnke napewno bedzie dobrze zrobia cc i bedziesz lezec z dzieciaczkiem i cieszyc sie ze to juz koniec:)

Isia ja tyje Ty chudniesz ;) spokojnie to normalne ze mozesz chudnac troche, ja schudlam 4 kg w miesiac jak przeszlam na diete przez cukrzyce z tym ze wtedy niebylam w ciazy, ale tak czy siak zdrowe chude jedzonko w malych ilosciach powoduje spadek wagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:34

Isia86 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, ja schudlam 3 kg w 3 tygodnie, a teraz stoję już od 7 tygodni w okolicach 67 kg.

Isia86 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka uwierz ze gdyby chcial ich obrazic to znalazłby kilka bardziej wyszukanych tekstow niz jakies liche zarty ;)
    A miec do niego pretensje ze zamiast wolec isc sie uchlac wolal przyjechać so szpitala do nowo narodzonego dziecka to wiesz......jak dla mnie nie na miejscu.

Isia ja na diecie (od 22tyg) schudlam 3kg i do konca waga wachala mi sie +/- 1kg. Praktycznie nie tylam a przed porodem miałam 2 kg mniej niz przed ciaza ;) A dzieciaczek zdrowy i wcale nie maly ;)

Isia86 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wręcz diablo ochrzaniała jak nie chudłam. Co prawda miałam sporą nadwagę bo od początku ciąży do 29 tygodnia przytyłam 17 kg a do porodu zgubiłam 5 kg w 8 tygodni b, bo rodziłam w 37 tyg.

Isia86 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie uważam żeby w dokarmianiu było coś złego. Jak dziecko głodne to trzeba dać i tyle. Ja się bałam dawać mojemu pierwszemu synkowi butli bo nie umiał ssać i wiadomo jak dostał butlę z której mleczko łatwo leciało to nie chciało mu się męczyć na cycusiu - mały cwaniak z niego był. Kajtek pięknie ssał od początku i nawet jak w czasie pobytu w szpitalu dostawał butlę przez całą noc to potem pięknie przestawił się na cycusia.

żabka04 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka mój miał okropny trądzik noworodkowy i położna kazała go wysuszać a nie nawilżać. Jeśli to to samo to polecam jej metodę bo malutki ma teraz piękną skórę.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Żabka mój miał okropny trądzik noworodkowy i położna kazała go wysuszać a nie nawilżać. Jeśli to to samo to polecam jej metodę bo malutki ma teraz piękną skórę.
    U nas dokładnie tak samo. Polecam mydło z aleppo. Strasznie śmierdzi ale super działa i ma krótki piękny skład. Niestety emolieny mają bardzo dużo chemii i na dodatek skóra się szybko do tego przyzwyczaja. My robiliśmy kąpiele w krochmalu a potem w ugotowanym siemieniu lnianym.

Ale to i tak nic nie da jeśli nie znajdziesz przyczyny. U nas była to alergia na białko mleka krowiego. Więc ja byłam na diecie a dokarmialismy Nuteamigenem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:41

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki izulla.
    A co stosowałam do kąpieli.?
    Tak trądzik noworodkowy ma.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u diabetologa ostatni raz przed porodem. Mam nadzieje ze i po porodzie nie będę musiała już się z nim widzieć (chociaż jest bardzo sympatyczny i przystojny ) ale wole uniknąć cukrzycy :)
    Wiec od dziś mam spokój :) pomierzy sobie jeszcze przez te trzy tygodnie a po porodzie mam nie mierzyć.
    Test z glukozy mam tylko zrobić tak jak pewnie Wy między 6-12 tygodniem po porodzie.

Nitka_lutowa, Isia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sweet.
    Ten trądzik to może być od uczulenia?
    Coś mu się stanie jak będę pielęgnować narazie tak jak piszecie do pierwszej wizyty u pediatry???

Same widzicie co tu mi gadaja wam powiedziano na odwrót :-(
    Kurcze.....
    A jak jest z pediatra teraz sam przyjdzie do domu czy mam się umówić?
    Jak to u was było bo wy na bieżąco teraz poradzcie :-)
    Dziekuje

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja przez około 4 tygodnie kąpałam 2 razy dziennie w wodzie z nadmanganianem potasu takie fioletowe kryształki do kupienia w aptece. Trochę się bałam robić kolor purpurowy jak kazała położna i robiłam taki różowy jak tło na forum. Poczytaj w necie to bardzo wysusza i te pryszcze schną i znikają. Te większe krostki to tak ścierałem patyczkiem do uszu nasączonym spirytusem. Żadnych emolientów, oliwek i kremów. Jak krostki zniknęły to go nawilżałam emolium tylko do kąpieli i już po kilku dniach skóra była gładziutki.
    Robiłam też krochmal (mąka ziemniaczana z wodą) też wysusza i działa odkażający to tak na zmianę z tym nadmanganianem bo trochę się bałam wieczorem wolałam krochmal. Wiesz ten nadmanganian est silnym środkiem trzeba uważam na oczka i na stężenie żeby nie spalić skóry dziecka.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps trądzik nie ma związku z alergią. Ma za to związek z hormonami matki z życia płodowego. U nas pojawił się jeszcze trochę później właśnie w związku z moimi hormonami ale szybko ustąpił. Nie daj sobie od razu wmówić jakiejś skazy białkowej

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzięki sweet.
    Ten trądzik to może być od uczulenia?
    Coś mu się stanie jak będę pielęgnować narazie tak jak piszecie do pierwszej wizyty u pediatry???

Same widzicie co tu mi gadaja wam powiedziano na odwrót :-(
    Kurcze.....
    A jak jest z pediatra teraz sam przyjdzie do domu czy mam się umówić?
    Jak to u was było bo wy na bieżąco teraz poradzcie :-)
    Dziekuje
    U nas niestety była to kwestia alergii. Moje dziecię mimo że ma 20 miesięcy to nadal nie może spożywać nabiału. Chociaż masło już jest ok. I u nas było widać duża roznice po tym jak przeszłam na diete. Ale tak jak pisze Izulla nie ma się co nakręcać i trzeba najpierw leczyć trądzik niemowlęcy. Nadmaganian też położna polecała ale my się baliśmy kąpać w nim dziecko. Ale to chyba dlatego że to było nasze pierwsze. Teraz nie mialabym już chyba żadnych obaw :-P To mydło z aleppo zostawia na skorze taki miły filtr więc można na zmianę z kąpielami wysuszajacymi. U nas jeszcze do buzi sprawdziła się zwykła herbata czarna parzona tylko bez aromatów. Patrzyliśmy i potem moczylismy wacik i przecieralismy twarz i oczka. To też dobre na ropiejące oczy + masaż kanalikow.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet masz rację źle się wyraziłam. Trądzik u takiego maluszka ponoć do 3 miesiąca nie ma związku z alergią podobno... Tak przynajmniej mi tłumaczyła pediatra.
    Co do pediatry to u nas nie ma wizyt patronażowych w domu tylko trzeba się umówić i iść do przychodni. Ale sprawdź to bo może akurat u Ciebie pani doktor się pofatyguje...

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niech to chu...strzeli.
    Mamy juz na stale ustalona rehabilitację.
    W srody na 8.50 logopeda i rehabilitacja a w piątki na 7.50....psycholog i rehabilitacja :/ No przecież on spi nieraz jeszcze o tej godzinie wiec go budzić bede musiala :/

3i49o7esw7obg123.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka mój też śpi o tej godz. I pewnie też bym się wkurzyła bo ja razem z nim najczęściej do 9:00. Nie da się przełożyć?
    A o co chodzi z tym psychologiem???

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla nie mam pojecia ;) Podejrzewam ze przy pakiecie rehabilitacyjnym w komplecie sa konsultacje z logopeda i psychologiem bo mie wiem jak to inaczej tłumaczyć :| Moze przy rehabilitacji należy id razu rozwoj psychologiczny sprawdzać.
    Dowiem sie w piatek. Niestety nie da sie zmienic godzin bo wskoczylismy na czyjeś miejsce. Tak to musiałabym jeszcze czekac.
    Ja tez właśnie z malym zawsze wstaje. A on zazwyczaj do 7-8 spi. Czasem nawet dluzej. Mam nadzieje ze zbytnio mu nic nie zaburze w tym spaniu.

3i49o7esw7obg123.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko pewnie będzie spał dłużej po południu czego Ci życzę.

qb3c9vvjjupev46c.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ