Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabka w nocy 128 to nieduzo?? Po jedzeniu owszem ale nie o 2,30 w nocy gdzies spie i nie jem nic przeciez... odpuscilam se cukry ranne nawet jak byly wyzsze ale jak diablo stwierdzila ze za duze i niemoze tak byc to na nowo zaczelam sie meczyc ze zbiciem ich..
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:To tylko labo może być wiarygodne.
Każdy palec co innego mówi.
O właśnie, skoro o tym mowato z którego palca najbardziej wiarygodny wynik?
u mnie nieraz jest tak, że na jednym pokazuje 110, a na innym 96! i bądź tu człowieku mądry
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia86- tez jestem ciekawa.
Dziś na czczo znów ok-83ale po śniadaniu 124- jadlam wszystko Ci zwykle - w nowości były pomidorki koktajlowe zamiast zwykłego i ten ksylitol jedna łyżeczka. Jak myślicie? Ja bym obstawiała pomidorki ale już sama nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:20
-
emilkazozz wrote:Isia86- tez jestem ciekawa.
Dziś na czczo znów ok-83ale po śniadaniu 124- jadlam wszystko Ci zwykle - w nowości były pomidorki koktajlowe zamiast zwykłego i ten ksylitol jedna łyżeczka. Jak myślicie? Ja bym obstawiała pomidorki ale już sama nie wiem
ja też na pomidorki koktajlowe bym obstawiała...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Ja praktycznie od tygodni jem to samo ma śniadanie, a wyniki różne. Dziś rano 86 i ketony na +. Zaskoczyło mnie to, bo od czterech tygodni nawet śladu ketonow nie mialam. Co dziwniejsze, po pierwszym badaniu zjadlam pol kromki i popilam wodą, a przy następnym siku znów ketony na +. To chyba nie wynika z diety, ale ze stresu. Wczoraj się źle czulam i się zdenerwowalam bardzo, że coś jest nie tak... poza tym mam ostatnio dużo stresów.
-
nick nieaktualnyIsia86 wrote:O właśnie, skoro o tym mowa
to z którego palca najbardziej wiarygodny wynik?
u mnie nieraz jest tak, że na jednym pokazuje 110, a na innym 96! i bądź tu człowieku mądry
Wg mojej diablo.
Wiarygodny to jest diablo.
Ponieważ ja używałam insuliny musiałam się sugerować najniższym wynikiem,gdyż dziecko ma jeszcze mniej jakbym odrzuciła insulinę mogło by być źle.
Dlatego jak mierzylam (obojętnie który palec) wynik był w normie to odpuszczam szukania niższego wyniku.
Jak był wysoki wynik to kulam palce u drugiej ręki też.
Pomidory zwykle jedzcie.
-
Emilka, ja obstawiam pomidorki bo mi koktajlowe też wywalały cukier.
A jeśli chodzi o wiarygodność pomiarów to wybór palca nie ma znaczenia. Bo czasem z tej samej kropli są bardzo różne wyniki. Glukometry mają to do siebie że mają margines błędu 15% w jedną albo w drugą stronęCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Agusza
A ja tak lubię ale w ciąży się nie dałoa mąż lubi na kwasno kwasno tzn z octem
toż to miało kwas dla mnie
odwyk od cukry i jogurt mnie wykrzywial
zatem twój koszmar to było moje marzenie ciążowe
A wracając do ksylitolu -nie uratował mojego marzenia -
nick nieaktualny
-
Kamcia każdy inaczej co?
we mnie babcia świętej pamięci to zawsze wmuszała i stąd ta niechęć. Ja mizerie robię tylko z jogurtem, solą i pieprzem:)
Żabko gratulacje!nie masz powodu żeby płakać, no chyba że ze szczęścia właśnie
żabka04 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Zabka to gratulacje. Pewnie jedno i drugie
u mnie dzis albo hormong albo brak pracy powoduje okropnego dola mam dosc bezczynnego siedzenia w domu jestem stworzona do roboty a nie lenistwa chyba. Zjadlam jogurt z jogobelli wisniowy (bylam poza domem a zglodnialam) i cukier 154 ja naprawde bede potrzebowac insuliny do kazdej zjedzinej pierdoly:/
żabka04, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Nitka_lutowa wrote:Zabka to gratulacje. Pewnie jedno i drugie
u mnie dzis albo hormong albo brak pracy powoduje okropnego dola mam dosc bezczynnego siedzenia w domu jestem stworzona do roboty a nie lenistwa chyba. Zjadlam jogurt z jogobelli wisniowy (bylam poza domem a zglodnialam) i cukier 154 ja naprawde bede potrzebowac insuliny do kazdej zjedzinej pierdoly:/
agusza, Isia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ale to nie jest tak.
Jednej służy to drugiej już nie.
Chcecie to cofnięcie się daleko i poczytajcie co ja jadłam.
Dziewczyny niech się wypowiedza.
Nitka ja mogłam jogobele panny cola i wynik był ok.
Może spróbuj kaszki smakiji, jogurt z ziarnami men takie czarne opakowanie, kaszka z biedry.
Ja jadłam sernik na raz 250g,kebaba,mc donalda,pizza,pierogi i cukry ok potem wywalalo i znowu wróciły do normy ale to już przed porodem.
Napewno każda musi próbować na sobie i tym się sugerować.
-
A ja popieram sweet. Jeśli nitka jest blisko cukrzycy to powinna stosować porządną mega restrykcyjną dietę. Żabko, zobacz że w takim przypadku nie jest tak że coś służy a coś nie. Bo mi nic by nie służyło. Nawet jak zjem same warzywa albo coś meeeega mało weglowodanowego to cukier mi się podnosi. Moja trzustka nie wytwarza insuliny w ogóle. I może na wyczerpaniu jest ona też u nitki.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Sweet absolutnie mi nie w glowie obrazanie sie cenie sobie Wasze rady... to nie jest tak ze ja jem takie rzeczy naokraglo, to sa wyjatki na ktore sobie pozwole raz ja jakis czas. Wiem ze po takim jogiurcie cukier niebedzie super ale akurat bylam u kolezanki ktora niestety niemiala nic co moglabym zjesc bez problemu a cukier przed zjedzeniem byl 73(to 1 jogurt od poczatku ciazy na ktory sobie pozwolilam). Jesli chodzi o serek homogenizowany specjalnie wybralam to przed snem zeby podniesc cukier i zeby sie w nocy troche utrzymal bo przy jogurcie naturalnym mialam hipo podnoszac insuline jak lekarz zalecil, a kanapki niemoge wcisnac i patrzac na efekt w nocy byl dobry cukier no juz rano niekonievznie ale niewierze ze serek sie do tego przyczynil skoro o 3 bylo ok. A jesli chodzi o pierogi to byla slabosc chwilowa, a bedac w szpitalu na diabetologi mowili ze od czasu do czasu trzeba zjesc tez takie cos (zaserwowali je na obiad). Moje cukry sa coraz gorsze jesli chodzi o posilki pomiedzy glownymi ale nie przez zle jedzenie, moze poprostu im ciaza starsza tym trzustka gorzej reaguje... ale masz racje ze moj organizm reaguje calkowicie inaczej niz u kobie z typowa cukrzyca ciazowa bo ja mialam cukrzyce typ2 juz pezed ciaza i czytajac ze niektorym z was po tym czy tamtym cukry nieskacza postanowilam kabinowac troche tymbardziej ze dopiero zaczelam potrzebowac tej przekaski pomiedzy... z dietetykiem rozmawialam nakreslila ogolnie co sie powinno a co nie.
-
Przed ciaza na czczo mialam zle cukry ale po posilkach niebylo wielkich przekroczen przy jedzeniu niezalecanych produktow, a przy diecie byly dobre wiec niezwracalam wtedy az tak uwagi na przekaski bo nawet jesli szkodzily to tylko mi a nie dziecku i niemam przez to wyprobowanych przekasek. A przy tym badaniu anty gad lekarz wykluczyl cukrzyce typ 1, i fakt spada mi peptyd c czyli trzustka coraz gorzej pracuje i moze dlatego coraz mniej moge jesc swobodnie. Na poczatku ciazy jogurt naturalny z platkami owsianymi byl ok a teraz wywala mi mocno cukier dlatego juz zglupialam co moge a co nie.