X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka w nocy 128 to nieduzo?? Po jedzeniu owszem ale nie o 2,30 w nocy gdzies spie i nie jem nic przeciez... odpuscilam se cukry ranne nawet jak byly wyzsze ale jak diablo stwierdzila ze za duze i niemoze tak byc to na nowo zaczelam sie meczyc ze zbiciem ich..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że po posiłku.
    Źle zrozumiałam.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    To tylko labo może być wiarygodne.
    Każdy palec co innego mówi.

O właśnie, skoro o tym mowa :) to z którego palca najbardziej wiarygodny wynik? :D
    u mnie nieraz jest tak, że na jednym pokazuje 110, a na innym 96! i bądź tu człowieku mądry :D

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86- tez jestem ciekawa.

Dziś na czczo znów ok-83 ;) ale po śniadaniu 124- jadlam wszystko Ci zwykle - w nowości były pomidorki koktajlowe zamiast zwykłego i ten ksylitol jedna łyżeczka. Jak myślicie? Ja bym obstawiała pomidorki ale już sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:20

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    Isia86- tez jestem ciekawa.

Dziś na czczo znów ok-83 ;) ale po śniadaniu 124- jadlam wszystko Ci zwykle - w nowości były pomidorki koktajlowe zamiast zwykłego i ten ksylitol jedna łyżeczka. Jak myślicie? Ja bym obstawiała pomidorki ale już sama nie wiem

ja też na pomidorki koktajlowe bym obstawiała...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie od tygodni jem to samo ma śniadanie, a wyniki różne. Dziś rano 86 i ketony na +. Zaskoczyło mnie to, bo od czterech tygodni nawet śladu ketonow nie mialam. Co dziwniejsze, po pierwszym badaniu zjadlam pol kromki i popilam wodą, a przy następnym siku znów ketony na +. To chyba nie wynika z diety, ale ze stresu. Wczoraj się źle czulam i się zdenerwowalam bardzo, że coś jest nie tak... poza tym mam ostatnio dużo stresów.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    O właśnie, skoro o tym mowa :) to z którego palca najbardziej wiarygodny wynik? :D
    u mnie nieraz jest tak, że na jednym pokazuje 110, a na innym 96! i bądź tu człowieku mądry :D

Wg mojej diablo.
    Wiarygodny to jest diablo.
    Ponieważ ja używałam insuliny musiałam się sugerować najniższym wynikiem,gdyż dziecko ma jeszcze mniej jakbym odrzuciła insulinę mogło by być źle.
    Dlatego jak mierzylam (obojętnie który palec) wynik był w normie to odpuszczam szukania niższego wyniku.
    Jak był wysoki wynik to kulam palce u drugiej ręki też.

Pomidory zwykle jedzcie.

• agusza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ja obstawiam pomidorki bo mi koktajlowe też wywalały cukier.
    A jeśli chodzi o wiarygodność pomiarów to wybór palca nie ma znaczenia. Bo czasem z tej samej kropli są bardzo różne wyniki. Glukometry mają to do siebie że mają margines błędu 15% w jedną albo w drugą stronę :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogłam pomidorki koktajlowe bez ograniczeń¥do śniadania np 10szt) ale za to ksylitol u mnie był podejrzany i na końcu slodzilam np mizerie normalnym cukrem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia przypomniałaś mi koszmar z dzieciństwa - mizeria na słodko.. bleeeh :P

Isia86 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza
    A ja tak lubię ale w ciąży się nie dało :) a mąż lubi na kwasno kwasno tzn z octem :) toż to miało kwas dla mnie :) odwyk od cukry i jogurt mnie wykrzywial :D zatem twój koszmar to było moje marzenie ciążowe :D
    A wracając do ksylitolu -nie uratował mojego marzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i udało się.

Oficjalnie zarejestrowany nasz synek: Robert Andrzej:-)

I wiecie co ryczeć mi się chce!:-(

Z radości? Hormony?

A i położna dzwoniła jutro wpadnie o 12:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:29

• agusza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia każdy inaczej co?;) we mnie babcia świętej pamięci to zawsze wmuszała i stąd ta niechęć. Ja mizerie robię tylko z jogurtem, solą i pieprzem:)

Żabko gratulacje! :) nie masz powodu żeby płakać, no chyba że ze szczęścia właśnie :)

żabka04 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka to gratulacje. Pewnie jedno i drugie ;) u mnie dzis albo hormong albo brak pracy powoduje okropnego dola mam dosc bezczynnego siedzenia w domu jestem stworzona do roboty a nie lenistwa chyba. Zjadlam jogurt z jogobelli wisniowy (bylam poza domem a zglodnialam) i cukier 154 ja naprawde bede potrzebowac insuliny do kazdej zjedzinej pierdoly:/

żabka04, Iva79 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, te jogurty są mega słodzone więc nic dziwnego że było 154. Następnym razem przegryź migdały jak będziesz głodna poza domem :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Zabka to gratulacje. Pewnie jedno i drugie ;) u mnie dzis albo hormong albo brak pracy powoduje okropnego dola mam dosc bezczynnego siedzenia w domu jestem stworzona do roboty a nie lenistwa chyba. Zjadlam jogurt z jogobelli wisniowy (bylam poza domem a zglodnialam) i cukier 154 ja naprawde bede potrzebowac insuliny do kazdej zjedzinej pierdoly:/
    A moim zdaniem po prostu źle się odzywiasz. Nie obraź się za bycie bezpośrednia. Z tego co piszesz mając cukry przed ciążą na czczo do 160 to już bardzo blisko cukrzycy. Więc mając to na uwadze nawet bym nie pomyślała o tym żeby zjeść słodki jogurt z owocami jako przekąske i dziwić się później że cukier wysoki. Może dziewczyny które mają typowo ciążowa cukrzycę mogą pozwolić sobie na taka przekąske ale nie ty. Nie dość że sam nabiał ma dużo laktozy+owoce+cukier z jogurtu(bo na bank jest slodzony) dadzą ci taki wynik. To już lepiej kupić kefir w butelce jak jesteś na mieście. Wiem co mówię bo sama mam wysoki cukier jeszcze przed ciążą stwierdzony. Tak samo serek homogenizowanych czy pierogi. Wogole o mące zapomnij. Myślę że zamiast szukać kolejnego diabetologa trzeba iść do dietetyka który rozwiąże Ci restrykcyjna dietę co do ilości cukru i weglowodanow. Ja byłam na takiej wizycie w szpitalu na oddziale diabetologicznym i to jest organizowane dla kobiet w ciąży za darmo. Inna kwestia że przy takich cukrach trzeba będzie brać insulinę może i do każdego posiłku ale przede wszystkim powinnaś zmienić dietę.

agusza, Isia86 lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale to nie jest tak.
    Jednej służy to drugiej już nie.
    Chcecie to cofnięcie się daleko i poczytajcie co ja jadłam.
    Dziewczyny niech się wypowiedza.

Nitka ja mogłam jogobele panny cola i wynik był ok.
    Może spróbuj kaszki smakiji, jogurt z ziarnami men takie czarne opakowanie, kaszka z biedry.

Ja jadłam sernik na raz 250g,kebaba,mc donalda,pizza,pierogi i cukry ok potem wywalalo i znowu wróciły do normy ale to już przed porodem.

Napewno każda musi próbować na sobie i tym się sugerować.

• agusza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja popieram sweet. Jeśli nitka jest blisko cukrzycy to powinna stosować porządną mega restrykcyjną dietę. Żabko, zobacz że w takim przypadku nie jest tak że coś służy a coś nie. Bo mi nic by nie służyło. Nawet jak zjem same warzywa albo coś meeeega mało weglowodanowego to cukier mi się podnosi. Moja trzustka nie wytwarza insuliny w ogóle. I może na wyczerpaniu jest ona też u nitki.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet absolutnie mi nie w glowie obrazanie sie cenie sobie Wasze rady... to nie jest tak ze ja jem takie rzeczy naokraglo, to sa wyjatki na ktore sobie pozwole raz ja jakis czas. Wiem ze po takim jogiurcie cukier niebedzie super ale akurat bylam u kolezanki ktora niestety niemiala nic co moglabym zjesc bez problemu a cukier przed zjedzeniem byl 73(to 1 jogurt od poczatku ciazy na ktory sobie pozwolilam). Jesli chodzi o serek homogenizowany specjalnie wybralam to przed snem zeby podniesc cukier i zeby sie w nocy troche utrzymal bo przy jogurcie naturalnym mialam hipo podnoszac insuline jak lekarz zalecil, a kanapki niemoge wcisnac i patrzac na efekt w nocy byl dobry cukier no juz rano niekonievznie ale niewierze ze serek sie do tego przyczynil skoro o 3 bylo ok. A jesli chodzi o pierogi to byla slabosc chwilowa, a bedac w szpitalu na diabetologi mowili ze od czasu do czasu trzeba zjesc tez takie cos (zaserwowali je na obiad). Moje cukry sa coraz gorsze jesli chodzi o posilki pomiedzy glownymi ale nie przez zle jedzenie, moze poprostu im ciaza starsza tym trzustka gorzej reaguje... ale masz racje ze moj organizm reaguje calkowicie inaczej niz u kobie z typowa cukrzyca ciazowa bo ja mialam cukrzyce typ2 juz pezed ciaza i czytajac ze niektorym z was po tym czy tamtym cukry nieskacza postanowilam kabinowac troche tymbardziej ze dopiero zaczelam potrzebowac tej przekaski pomiedzy... z dietetykiem rozmawialam nakreslila ogolnie co sie powinno a co nie.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciaza na czczo mialam zle cukry ale po posilkach niebylo wielkich przekroczen przy jedzeniu niezalecanych produktow, a przy diecie byly dobre wiec niezwracalam wtedy az tak uwagi na przekaski bo nawet jesli szkodzily to tylko mi a nie dziecku i niemam przez to wyprobowanych przekasek. A przy tym badaniu anty gad lekarz wykluczyl cukrzyce typ 1, i fakt spada mi peptyd c czyli trzustka coraz gorzej pracuje i moze dlatego coraz mniej moge jesc swobodnie. Na poczatku ciazy jogurt naturalny z platkami owsianymi byl ok a teraz wywala mi mocno cukier dlatego juz zglupialam co moge a co nie.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ