Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka_lutowa wrote:Sweet absolutnie mi nie w glowie obrazanie sie cenie sobie Wasze rady... to nie jest tak ze ja jem takie rzeczy naokraglo, to sa wyjatki na ktore sobie pozwole raz ja jakis czas. Wiem ze po takim jogiurcie cukier niebedzie super ale akurat bylam u kolezanki ktora niestety niemiala nic co moglabym zjesc bez problemu a cukier przed zjedzeniem byl 73(to 1 jogurt od poczatku ciazy na ktory sobie pozwolilam). Jesli chodzi o serek homogenizowany specjalnie wybralam to przed snem zeby podniesc cukier i zeby sie w nocy troche utrzymal bo przy jogurcie naturalnym mialam hipo podnoszac insuline jak lekarz zalecil, a kanapki niemoge wcisnac i patrzac na efekt w nocy byl dobry cukier no juz rano niekonievznie ale niewierze ze serek sie do tego przyczynil skoro o 3 bylo ok. A jesli chodzi o pierogi to byla slabosc chwilowa, a bedac w szpitalu na diabetologi mowili ze od czasu do czasu trzeba zjesc tez takie cos (zaserwowali je na obiad). Moje cukry sa coraz gorsze jesli chodzi o posilki pomiedzy glownymi ale nie przez zle jedzenie, moze poprostu im ciaza starsza tym trzustka gorzej reaguje... ale masz racje ze moj organizm reaguje calkowicie inaczej niz u kobie z typowa cukrzyca ciazowa bo ja mialam cukrzyce typ2 juz pezed ciaza i czytajac ze niektorym z was po tym czy tamtym cukry nieskacza postanowilam kabinowac troche tymbardziej ze dopiero zaczelam potrzebowac tej przekaski pomiedzy... z dietetykiem rozmawialam nakreslila ogolnie co sie powinno a co nie.
-
Wlasnie mam przykladowe diety gdzie ww sa rozpisane na kazde danie dnia ale niestety nawet kromka chleba z szynka i pol jakbla dla mnie bez insuliny to bedzie masakra ale dla innej dobra dieta. Teraz po wszystkim idzie mi cukier do gory wiec nawet dobra dieta bez dodatku insuliny obawiam sie ze mi niepomoze... musze testowac nic innego mi niezostalo:/
Sweet a co ty jesz na 2 sniadanie albo podwieczorek ze ci nie podnosi cukru?? -
Powiem Wam, że ta cukrzyca to jest strasznie wredna choroba. Niby nic takiego, żyć się z tym da, zdrowo się odzywiasz. A z drugiej strony powoduje mnostwo stresów i odbiera jedna z największych przyjemności dnia codziennego - smakowanie z radością.
Nitka_lutowa, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy po pierwszym szczepieniu
Jestem zła... nie ma to jak Polska...
Dominikowi szczepionka 5w1 należała się za free z racji niskiej ragi urodzeniowej
Ale tej szczepionki nie mają i musiałam zapłacić za inną 5w1 130zł...
To niby czemu tej za darmo nie mógł dostać?
Orientujcie się czy mogę wystąpić o zwrot do nfz?
A tu urwis po szczepieniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/629a949be8b9.jpg
Wczoraj pierwszy raz wieczorem zasnął sam, bez smoczka.
Odłożyłam Go do łóżeczka, on sobie pogadal i zasnął, w nocy też śpi i zasypia bez smoczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:59
kamciaelcia, Isia86, Dorinka, Nitka_lutowa, żabka04, twardan, Iva79, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Domi
Ale Dominik taki zgrabniutki ladniutki
a diabelka w oczach dalej widzę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c18b56e19bea.jpgIsia86, kamciaelcia, Dorinka, Nitka_lutowa, żabka04, twardan lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo dziś miałam słabszy dzień i od dłuższego czasu chodziły za mną słodycze, więc dziś pękłam... wiem, że źle zrobiłam, ale chciałam też sprawdzić jakie będą cukry po moich wszystkich przysmakach, a więc zjadłam:
dwa ciastka kokosowe w czekoladzie, babeczkę kajmakową, pączek w lukrze, lód Milka, 7days Maxi, mleczko w tubce kakaowe - tak to wszystko na raz (takie uzależnienie od słodyczy) w ramach obiadua moje cukry wyglądają tak:
po godz. 142
po 2 godz. 135
po 3 godz. 117
co sądzicie o tych wynikach?
przy normalnych, w miarę dietowych posiłkach cukry mam idealne.
Ogólnie gin mi dziś powiedział, że raz na jakiś czas można zaszaleć z jedzeniem, no ale pewnie nie miał na myśli takiego szaleństwa, które ja dziś uskuteczniłamhehe
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
kamciaelcia wrote:isia
jedno słodkie na raz lepiej by w pomiarze wyszłoale to było silniejsze ode mnie. Poza tym teraz na 2 tyg. będę miała spokoju
następnym razem zjem jakiegoś kebabca w celach testów
kamciaelcia lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia, jeśli jakkolwiek Cię to podniesie na duchu i rozgrzeszy to ja 142 mam najmniej od kilku dni. Po każdym restrykcyjnym posiłku mam wyżej niż Ty po takiej górze słodkiego! A insuliny ładuje tyle że matko święta.. Jednym słowem - uszy do góry i bez wyrzutów:)Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości