Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka_lutowa wrote:Wlasnie mam przykladowe diety gdzie ww sa rozpisane na kazde danie dnia ale niestety nawet kromka chleba z szynka i pol jakbla dla mnie bez insuliny to bedzie masakra ale dla innej dobra dieta. Teraz po wszystkim idzie mi cukier do gory wiec nawet dobra dieta bez dodatku insuliny obawiam sie ze mi niepomoze... musze testowac nic innego mi niezostalo:/
Sweet a co ty jesz na 2 sniadanie albo podwieczorek ze ci nie podnosi cukru??Nitka_lutowa, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie, odebrałam wyniki obciążenia glukozą (25 tydzień ciąży ):
Glukoza na czczo : 78
Po 1 h : 109
Po 2 h : 160
Dobrze rozumiem, że jest cukrzyca ? po 2 godzinach wynik nieprawidłowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:38
-
My wróciliśmy od pediatry. Dostalismy kropelki do oczu i mamy robic masaże. Maly ma póki co zapalenie spojowki. Prawdopodobnie wlasnie przez przytkany kanalik bo to oczko do tej pory nawet mu nie lzawilo jak plakal. Jeżeli nie bedzie poprawy lub dolegliwosci beda nawracac to okulista nas czeka i prawdopodobnie przetykanie. Mam nadzieje ze jednak damy rade sami.
Z dodatkowych wiesci maly wazy 6kg
Niesty Pani doktor znow nie podeszla powaznie do jego jedzenia. Tlumacze ze od 2tyg gdzies je dobowo 5x po 150ml (wczesniej 6x po 120ml), ze musiałam zwiekszyc ilość bo po butli nadal byl glodny. Mowie ze maly nawet 150ml zjada w calosci i od kilku dni znow przyzwyczail się do porcji i nadal jest glodny po butli wiec moze by mu mleko zmienić a oba mi znow ze mam dawac ile on chceNo ale Kurde on ile by w butli nie było to zje.
-
Ło rety aż mnie głowa rozbolała od nadmiaru informacji o cukrzycy... No nic czekam do wtorku do wizyty u gina, a do tego czasu wdrożę dietę
Powiedzcie jak wygląda sprawa zakupu glukometru i pasków ? kupować na własną rękę czy czekać na receptę ? -
Magdack dostaniesz glukometr i recepte na paski tak wycjodzi ostra drozyzna takze czekaj lepiej...
Ja odebralam dzisiaj wyniki badan i hemohlobina hlikowana 5,5 jestem w szoku... gorzej z moczem wyszly bakterie i liczne nablonki plaskie zapisalam sie na jutro z tym do lekarza choc to niby czesta przypadlosc u ciezarnych cukrzyca. Mialyscie taki problem? Nie wiem czy to jakos beda w ciazy leczyc? -
Dorinka nie wiem czy ci lekarka mówiła ale krople trzeba stosować dość długo. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba jakoś tyle samo dni co od ustąpienia objawów. Czyli np. 3 dni stosowałaś i oczko wygląda już dobrze to zakraplają jeszcze przez 3 dni. Ja kiedyś za krótko zakraplałam i zapalenie szybko wróciło.
Dorinka lubi tę wiadomość
-
Ja sobie dziś narobilam... strasznie byłam głodna, bo mi dłużej zeszlo poza domem. Pod ręką tylko awiteks. Stwierdzilam, ze może coś znajdę dla siebie. Odrzucilam drozdzowki i wybralam bułkę ze szpinakiem. Mało bylo ciasta, a duzo nadzienia, więc pomyślałam, że bedzie ok. Guzik! 0Po godzinoe mialam prawie 160! Oczy mi wyszly. Po dwoch godzinach 147! Po trzech godzinach 127! Masakra jakas. W koncu musialam zjeść obiad, bo już mi znowu głód dokuczal. Ciekawe, jak bedzie po godzinie. Co za cholerstwo z tej bułki ze szpinakiem... A zeby chociaż dobra była, a byla taka sobie.
-
Kai mi kiedyś wywaliło po bułce z Lidla na 172 to było moje największe przekroczenie i jedno z niewielu. Ale na tą bulę chyba twist się nazywa czy jakoś tak to do dzisiaj nie mogę patrzeć. Jak zobaczyłam 172 to prawie zemdlałam ale tak naprawdę to przecież nic się nie stało. Nie martw się i trzymaj się od tej buły z daleka