X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Magdack dostaniesz glukometr i recepte na paski tak wycjodzi ostra drozyzna takze czekaj lepiej...

Ja odebralam dzisiaj wyniki badan i hemohlobina hlikowana 5,5 jestem w szoku... gorzej z moczem wyszly bakterie i liczne nablonki plaskie zapisalam sie na jutro z tym do lekarza choc to niby czesta przypadlosc u ciezarnych cukrzyca. Mialyscie taki problem? Nie wiem czy to jakos beda w ciazy leczyc?
    A jak pobieralas mocz do badania? Czy przed pobraniem podmylas to i owo i nasikalas strumień środkowy? Bo to mega ważne i u mnie była duuuuza różnica w wyniku.

A my dzisiaj też po szczepieniu. My szczepilismy pentaximem. Do tej pory było wszystko ok. Mam nadzieję że dzisiaj też.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie dosyć dobrze zniósł szczepienie, nie gorączkował. Ale przez 2 dni był taki apatyczny, jakby nieobecny. Bardzo dużo spał. Trochę się martwiłam ale po 24 godzinach było wszystko ok i wróciło do normy. Mam jeszcze w planach pneumokoki ale chciałam to zrobić 2 tygodnie później, ale malutki cały czas ma katar i już jestem 2 tygodnie po terminie na kolejną hexę...

qb3c9vvjjupev46c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:51

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszego też szczepiłam pentaximem i za każdym razem było ok no może lepiej spał

agatia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:51

Wysłany: 22 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    A z pentaximem też są jakieś problemy w.hurtowniach, czy tylko nieszczęsny Infanrix?
    Wiesz co chyba ogólnie teraz jest jakiś przestój produkcyjny. Ja miałam już odłożona od jakiegoś czasu szczepionkę ale to była jedna sztuka na całą.hurtownie sieci tych aptek więc coś jest na rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:47

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

ja od wczoraj walcze z glukometrem i przez to mialam dzien zalamki :( z rana po pelnoziarnistym wywalilo mi 159! a po chlebie zytnim 126 :( kurcze, boje sie, ze w ogole chleba jesc nie bede mogla. po obiedzie, podwieczorku i 2 sniadaniu gdzie nie jadlam chleba bylo kolo 92, wiec ok. ewidentnie wina chleba. myslicie, zeby testowac jeszcze te chleby? pod nosem mam w sumie tylko Biedre i obczajam stamtad te chleby. mam nadzieje, ze nie skoncze na chlebkach Wasa, bo ich nie znosze :( ehh. i ogolnie jakis dzien mizerny. stresuja mnie te pomiary. czasami za malo krwi wycisne i pasek do wywalenia. lewa reka wczoraj pokluta mocno... ehh. jakis zjazd mam :(

witam nowe slodkie mamusie!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróżka
    mi z biedronki chleb służył pół roku-ten "zytni 100%" oraz " słonecznikowy"
    ale fakt-2 cienkie kromeczki na jeden posiłek (jakieś 50-60 g) I NADRABIAŁAM TYM , CO NIEWEGLOWODANOWE NP JAJKO, PARÓWECZKA
    przepraszam za CapsLocka ;)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    A jak pobieralas mocz do badania? Czy przed pobraniem podmylas to i owo i nasikalas strumień środkowy? Bo to mega ważne i u mnie była duuuuza różnica w wyniku.

A my dzisiaj też po szczepieniu. My szczepilismy pentaximem. Do tej pory było wszystko ok. Mam nadzieję że dzisiaj też.

Kurcze wlasnie no nie byl mocz z 1 rannego siusiu (zapomnialam o pojemniku ktory lezal przednoczami) tylko z drugiego i fakt nie podmywalam sie z rana kapalam sie wieczorem, szczerze myslalam ze z 2go i tak nic niewyjdzie a zalezalo mi zeby zrobic HbA1c wiec zanioslam taki dlatego tymbardziej zdziwiona bylam wynikiem... poprosze lekarza zeby dala mi skierowanie drugie i w poniedzialek zaniose moze faktycznie przez moja glupote wyszly takie wyniki.

A dzis mialam poranne wymioty 1wszy raz w tej ciazy i to w 5m-c heh kolejna dziwna sprawa...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitka
    ciązowa sprawa hihi

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozka
    Moze faktycznie o kromke za duzo naraz zjadlas, ja w ogole niekupuje w biedronce takze niepomoge w tych wyborach... ja kupuje zytni na zakwasie i cukry mam dobre (pomijajac fakt ze biore insuline) ale jak niedojem i skusze sie i zjem jeszcze jedna kanapke to odrazu wyzszy cukier mam... Twoje 126 to nieduze przekroczenie moze gdybys z inna szynka spobowala albo tak jak Kamcia mowi parowke do tego to byloby ok

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nitka
    ciązowa sprawa hihi

Ale Kamcia uwierz ze tak mnie to zaskoczylo ze teraz akurat:) w 1 trymestrze marudzilam ze moglabym czasem zwymiotowac to bym czula ze w ciazy jestem i nic ,a teraz gdzie wyraznie czuje kopniaczki zaczelo sie spelniac marzenie z 1go trymestru hehehehe

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam te wszystkie wędliny z intermarche-wyrabiane na miejscu, u mnie maja super skład i zero cukrów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja pierwsze ciążowe wymioty też zaliczyłam w 2 trymestrze. Naszczęście tamte były jedyne :)

Wróżka ja jadłam chleb z biedry 7 ziaren, po 2 kromkach cukier był ok. Niestety żaden inny chleb mi nie służył. Ja chleb zawsze ważyłam, do 50 g było w porządku.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u nas szczepionki te 5 w 1 miały pojawić się w lipcu, potem w sierpniu i do teraz podobno nie ma ale dziewczyny pisały że np. na Śląsku nie było problemów. Na pewno w Poznaniu i Łodzi nie ma w żadnej hurtowni...

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja toleruje tylko jedną kromke na posiłek. Jem z z Buczka chleb ig lub chleb powszedni. Zytni też byl w miarę, ale nie ma zakwasie, bo zgage po nim mialam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u nas po szczepieniu jak gdyby nigdy nic.
    Wręcz mogę powiedzieć że dziecko się "naprawiło";p
    Humor już dopisuje, nie płacze, nie marudzi, nie gorączkował, nie spał więcej (a taką miałam nadzieję...) w zasadzie po szczepieniu wrócił mu humor;p
    ale zaraz po szczepieniu dałam mu przeciwbólowe tak jak lekarka poradziła, bo powiedziała żeby dać bo nóżka go będzie bolała.

tb732n0a0czusv9c.png

Wysłany: 23 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Kurcze wlasnie no nie byl mocz z 1 rannego siusiu (zapomnialam o pojemniku ktory lezal przednoczami) tylko z drugiego i fakt nie podmywalam sie z rana kapalam sie wieczorem, szczerze myslalam ze z 2go i tak nic niewyjdzie a zalezalo mi zeby zrobic HbA1c wiec zanioslam taki dlatego tymbardziej zdziwiona bylam wynikiem... poprosze lekarza zeby dala mi skierowanie drugie i w poniedzialek zaniose moze faktycznie przez moja glupote wyszly takie wyniki.

A dzis mialam poranne wymioty 1wszy raz w tej ciazy i to w 5m-c heh kolejna dziwna sprawa...
    To koniecznie powtórz. Lepiej sprawdzić niż niepotrzebnie faszerować się jakimiś lekami. Zwłaszcza antybiotykiem.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    To koniecznie powtórz. Lepiej sprawdzić niż niepotrzebnie faszerować się jakimiś lekami. Zwłaszcza antybiotykiem.

Bylam dzis u lekarza dostalam skierowanie na badanie jeszcze raz. Mowila ze nie jest tak zle nawet jesli wynik wyjdzie taki sam ale jakies leki trzeba bedzie dac... wiec mam nadzieje ze nic niewyjdzie zonacze w poniedzialek dopiero.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam do grona.

U mnie wyniki glukoza: na czczo 112, po godzinie 183,6 a po dwóch 143,5... powiedzcie mi mam się bardzo martwić? Bo generalnie odchodzę od zmysłów, od wczoraj staram się wprowadzać jako taką dietkę, ale z tego co widzę bez glikometru mogę jedynie zgadywać... wizyta u gina dopiero 28.09. Ten glikometr da mi ginekolog? Czy mam iść do internisty jak najszybciej? Jestem w 25 tygodniu i już wariuje wygląda na to, że nic nie mogę jeść... jeszcze wegetarianką jestem :(

Justice lubi tę wiadomość

‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ