Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka_lutowa wrote:Magdack dostaniesz glukometr i recepte na paski tak wycjodzi ostra drozyzna takze czekaj lepiej...
Ja odebralam dzisiaj wyniki badan i hemohlobina hlikowana 5,5 jestem w szoku... gorzej z moczem wyszly bakterie i liczne nablonki plaskie zapisalam sie na jutro z tym do lekarza choc to niby czesta przypadlosc u ciezarnych cukrzyca. Mialyscie taki problem? Nie wiem czy to jakos beda w ciazy leczyc?
A my dzisiaj też po szczepieniu. My szczepilismy pentaximem. Do tej pory było wszystko ok. Mam nadzieję że dzisiaj też. -
Generalnie dosyć dobrze zniósł szczepienie, nie gorączkował. Ale przez 2 dni był taki apatyczny, jakby nieobecny. Bardzo dużo spał. Trochę się martwiłam ale po 24 godzinach było wszystko ok i wróciło do normy. Mam jeszcze w planach pneumokoki ale chciałam to zrobić 2 tygodnie później, ale malutki cały czas ma katar i już jestem 2 tygodnie po terminie na kolejną hexę...
-
agatia wrote:A z pentaximem też są jakieś problemy w.hurtowniach, czy tylko nieszczęsny Infanrix?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:47
-
hej hej!
ja od wczoraj walcze z glukometrem i przez to mialam dzien zalamkiz rana po pelnoziarnistym wywalilo mi 159! a po chlebie zytnim 126
kurcze, boje sie, ze w ogole chleba jesc nie bede mogla. po obiedzie, podwieczorku i 2 sniadaniu gdzie nie jadlam chleba bylo kolo 92, wiec ok. ewidentnie wina chleba. myslicie, zeby testowac jeszcze te chleby? pod nosem mam w sumie tylko Biedre i obczajam stamtad te chleby. mam nadzieje, ze nie skoncze na chlebkach Wasa, bo ich nie znosze
ehh. i ogolnie jakis dzien mizerny. stresuja mnie te pomiary. czasami za malo krwi wycisne i pasek do wywalenia. lewa reka wczoraj pokluta mocno... ehh. jakis zjazd mam
witam nowe slodkie mamusie! -
wróżka
mi z biedronki chleb służył pół roku-ten "zytni 100%" oraz " słonecznikowy"
ale fakt-2 cienkie kromeczki na jeden posiłek (jakieś 50-60 g) I NADRABIAŁAM TYM , CO NIEWEGLOWODANOWE NP JAJKO, PARÓWECZKA
przepraszam za CapsLockaWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:A jak pobieralas mocz do badania? Czy przed pobraniem podmylas to i owo i nasikalas strumień środkowy? Bo to mega ważne i u mnie była duuuuza różnica w wyniku.
A my dzisiaj też po szczepieniu. My szczepilismy pentaximem. Do tej pory było wszystko ok. Mam nadzieję że dzisiaj też.
Kurcze wlasnie no nie byl mocz z 1 rannego siusiu (zapomnialam o pojemniku ktory lezal przednoczami) tylko z drugiego i fakt nie podmywalam sie z rana kapalam sie wieczorem, szczerze myslalam ze z 2go i tak nic niewyjdzie a zalezalo mi zeby zrobic HbA1c wiec zanioslam taki dlatego tymbardziej zdziwiona bylam wynikiem... poprosze lekarza zeby dala mi skierowanie drugie i w poniedzialek zaniose moze faktycznie przez moja glupote wyszly takie wyniki.
A dzis mialam poranne wymioty 1wszy raz w tej ciazy i to w 5m-c heh kolejna dziwna sprawa...
-
Wrozka
Moze faktycznie o kromke za duzo naraz zjadlas, ja w ogole niekupuje w biedronce takze niepomoge w tych wyborach... ja kupuje zytni na zakwasie i cukry mam dobre (pomijajac fakt ze biore insuline) ale jak niedojem i skusze sie i zjem jeszcze jedna kanapke to odrazu wyzszy cukier mam... Twoje 126 to nieduze przekroczenie moze gdybys z inna szynka spobowala albo tak jak Kamcia mowi parowke do tego to byloby okWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:nitka
ciązowa sprawa hihi
Ale Kamcia uwierz ze tak mnie to zaskoczylo ze teraz akurat:) w 1 trymestrze marudzilam ze moglabym czasem zwymiotowac to bym czula ze w ciazy jestem i nic ,a teraz gdzie wyraznie czuje kopniaczki zaczelo sie spelniac marzenie z 1go trymestru hehehehekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Nitka ja pierwsze ciążowe wymioty też zaliczyłam w 2 trymestrze. Naszczęście tamte były jedyne
Wróżka ja jadłam chleb z biedry 7 ziaren, po 2 kromkach cukier był ok. Niestety żaden inny chleb mi nie służył. Ja chleb zawsze ważyłam, do 50 g było w porządku.Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Hej,
u nas po szczepieniu jak gdyby nigdy nic.
Wręcz mogę powiedzieć że dziecko się "naprawiło";p
Humor już dopisuje, nie płacze, nie marudzi, nie gorączkował, nie spał więcej (a taką miałam nadzieję...) w zasadzie po szczepieniu wrócił mu humor;p
ale zaraz po szczepieniu dałam mu przeciwbólowe tak jak lekarka poradziła, bo powiedziała żeby dać bo nóżka go będzie bolała.
-
Nitka_lutowa wrote:Kurcze wlasnie no nie byl mocz z 1 rannego siusiu (zapomnialam o pojemniku ktory lezal przednoczami) tylko z drugiego i fakt nie podmywalam sie z rana kapalam sie wieczorem, szczerze myslalam ze z 2go i tak nic niewyjdzie a zalezalo mi zeby zrobic HbA1c wiec zanioslam taki dlatego tymbardziej zdziwiona bylam wynikiem... poprosze lekarza zeby dala mi skierowanie drugie i w poniedzialek zaniose moze faktycznie przez moja glupote wyszly takie wyniki.
A dzis mialam poranne wymioty 1wszy raz w tej ciazy i to w 5m-c heh kolejna dziwna sprawa...Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:To koniecznie powtórz. Lepiej sprawdzić niż niepotrzebnie faszerować się jakimiś lekami. Zwłaszcza antybiotykiem.
Bylam dzis u lekarza dostalam skierowanie na badanie jeszcze raz. Mowila ze nie jest tak zle nawet jesli wynik wyjdzie taki sam ale jakies leki trzeba bedzie dac... wiec mam nadzieje ze nic niewyjdzie zonacze w poniedzialek dopiero. -
Hej dziewczyny dołączam do grona.
U mnie wyniki glukoza: na czczo 112, po godzinie 183,6 a po dwóch 143,5... powiedzcie mi mam się bardzo martwić? Bo generalnie odchodzę od zmysłów, od wczoraj staram się wprowadzać jako taką dietkę, ale z tego co widzę bez glikometru mogę jedynie zgadywać... wizyta u gina dopiero 28.09. Ten glikometr da mi ginekolog? Czy mam iść do internisty jak najszybciej? Jestem w 25 tygodniu i już wariuje wygląda na to, że nic nie mogę jeść... jeszcze wegetarianką jestemJustice lubi tę wiadomość