Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka ja go stosuje. I na moje cukry nie działa, jak np.zrobię sobie nutelle i dodam płaską łyżeczkę i zjem do drugiego śniadania czy jak dziś do naleśników na obiad to cukry po godz. 103, więc codziennie używam tego cukru
) i w sumie nie mam jakoś bardzo parcia na inne słodycze.Ale staram się unikać półek w sklepie ze słodyczami,a na pewno nie kupilabym czegoś na zapas do domu,bo pewnie tego samego dnia bym zjadła wszystko
także podziwiam za silną wolę
)
emilkazozz lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
A ja dziś świętuje tydzień dietki
przez calutki tydzień cukry idealne, więc na kolację zjadłam pyszną bułkę z dodatkiem mąki pszennej (10%). Za godzinę sprawdzę jak cukry się po niej mają... A w ciągu tyg. spadło 0,6kg, więc waga na dzień dzisiejszy +9,4kg
3mam kciuki za wszystkie slodziutkie mamuśki :*Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia ja w ciąży bułek nie mogłam wcale, bo cukry wywalało w kosmos. Ogólnie mój odwyk od słodyczy trwał rok, bo najpierw dieta przed zajściem w ciążę, a potem ciąża, więc teraz nadrabiam. Najważniejsze jest urodzić zdrowe dzieciątko, nic innego nie ma znaczenia. Też trzymam kciuki za was wszystkie, dacie radę, tak jak my dałyśmy!
Domi za Dominika też trzymam kciuki:)
Dorinka?domi05, Iva79, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dla mnie czekolada gorzka albo deserowa nie należy w ogóle do slodyczy. Malo tego, strasznie jej nie lubię. Zdarzyło mi się dwa razy zjeść kostkę mlecznej i cukry wytrzymały. Przez pierwsze cztery tygodnie diety mi cukry często wywalalo,o slodyczach moglam zapomnieć,nawet na owoce i produkty mleczne musiałam uważać. Potem poposilkowe się uspokoily,ale muszę mocno dzielić weglowodany złożone. O produktach macznych typu naleśniki czy pierogi mogę zapomnieć. Za to jakieś malutkie ciasteczko czy czekoladka jest ok. Nawet frytki w niewielkiej ilosci mogę zjeść. Dla mnie cukry na czczo są wiekszym problemem,choć ostatnio nie jest źle. Mam nadzieję, że mi się nie pogorsza. Już mi uszami ta cukrzycowa dieta wychodzi,ale się pocieszam,że już bliżej niż dalej.
-
agusza wrote:Sweet, mówią że to dobre ale mi jakoś nie podchodzi. Nie zadowolę się takim substytutem
-
Bede dawac jeszcze pare dni i zobacze i sprobuje zjesc pozniej i dac insuline choc nie wiem czy to cos da .Czasem zapominalam dac insuline jak dzwonil budzik i dawalam pozniej i rano bylo tak samo:/ ja juz przed ciaza mialam problem z rannymi cukrami tabletkami tez niemoglam ich zbic a na insuline nocna sie niezgodzilam. Wtedy bylo 150-160 teraz do 110 takze i tak jest lepiej;) moze moj organizm tak reaguje poprostu i wywala nad samym ranem cukry i ciezko nad nim zapanowac:/
-
nick nieaktualnyNitka_lutowa wrote:Dziewczyny u was tez jest taka roznica.. w nocy 82 a rano juz 107:/ wy macie takie same w nocy co rano czy tez tak skaczace?? Wzielam slecjalnie ta jednostke wiecej i zero roznicy:/
U mnie tak było.
Musisz zjeść później kolacje.
Ja np. Jadłam pierwsza kolacje o 18-19.
O 20:00 szklanki mleka
O 21:30-21:45 jadłam kanapkę z serem żółtym i szynka (co tam możesz) i o 21:55 zagryzlam 4 paluszki mini kabanosow (tarczynskiego) a o 22:00 insulina.
Jesteś porostu głodna za mało treści posiłek.
U mnie cukry z głodu rosły.
-
Domi wieczorem spejalnie jadlam pozniej kolacje i jeszcze przed snem serek bo sie balam hipo znowu i niebylam glodna w nocy cukier byl ok wiec mialam nadzieje ze do rana tak zostanie:/ a wiecie ze snilo mi sie ze maja dzidzia juz byla na swiecie i byla to dziewczynka i pakowalam jej rozowe body i razem z synkiem wiozlam ich do babci:)))) ale to byl fajny sen:) czuje ze to dziewvzhnka siedzi w moim brzuchu:)
juz niemoge doczekac sie 6tego az sie dowiem raczej potwierdze moje przeczucie;)
-
nick nieaktualnyJa z ciekawości dzisiaj zmierzylam na czczo.
Wynik 74:-)
Nocka już nie była taka piękna jak poprzednia.
Synek więcej oglądac chce świat.
Dziś odbiór aktu urodzenia.
A mąż się że mną droczy i doprowadza do jakiegoś leku???? Chyba chce rozchustac burze hormonów.
Dokucza mi że może jednak imię zmienimy wrrr
Pewnie żartuje...... -
Kurcze Zabko ja niedam rady tak:/ niezjem tyle poprostu... specjalnie kupilam te serki homogenizowane bo jakos przejda przez gardlo i spokojnie o 22 nawet zjem, a jak mam zjesc kanapke to jest masakra staje mi w gardle i niemoge jesc bo nie jestem az tak glodna. Mi kolacja wystarcza spokojnie do rana... wstaje o 7 pije pol kawy zaprowadzam dziecko do przedszkola wracam i dopiero jem sniadanie i koncze kawe. Gdybym byla glodna to bym jadla jak tylko oczy otworze ze 2 razy tak mialam, a tak to wydaje mi sie ze niepotrzebuje wiexej jedzenia na noc
-
nick nieaktualny
-
Tez troche sie boje po tym jak ostatnio pozwolilam sobie na pare pierogow na kolacje i w nocy mialam 128! Uwierz ze bylam przerazona i niewiedzialam czy mam doladowac insuliny a jesli tak to ktorej postanowilam zostawic to i isc spac. Biala maka niedziala na mnie dobrze:/ juz probowalam jesc kanapke przed snem z zytniego chleba i niepomoglo:/
-
nick nieaktualnyAle 128 to nie dużo.
Tzn w każdym rejonie polski mają diablo swoje normy.
Moja diablo kazała pilnować do 125.
Na wątku dziewczyny miały mieć do 130 bez insuliny oczywiście.
A tak naprawdę nie wczoraj się za bardzo w te cukry bo nie wiesz ile na prawdę w danej chwili możesz mieć.
To tylko labo może być wiarygodne.
Każdy palec co innego mówi.
Dziecku szkodzą wysokie cukry i nie leczona cukrzyca także włącz luz.
W takim razie zjedz nie wiem Leczo????
Kubek mleka z kakao gorzkim.