X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja w poprzedniej ciazy mialam cukry niskie takie jak Ty i bylo dobrze.

Takze ja po kolacji wczoraj o 20.30 -sledz w oleju caly sloiczek i dwoe kromki chelba z pomidorem cukier po godz 110, a dzis na czczo 91:)

Powtarzam w takim razie krzywa w czwartek.
    Fakt nie schodzi mi ponizej 90 ale zjem dzis pol kromki mniej na kolacje i zobaczymy.

Czarownica skoro Ty po dykcie masz takie cukry to moje sniadania to wypas przy Twoich

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel_84 - bierz sie kochana za mycie okien , chodzenie po schodach , albo meza troche pomecz :) zdaj relacje jak bedzie po wszystkim

tzn. oczywiscie po porodzie :)

Smartunia lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeby miec dobre cukry powinnam sie odżywiać energia kosmiczna. Od wczoraj jem grahamke i cukier niewiele bardziej do doopy. Daje czas insulinie. Przynajmniej nie chodzę głodna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 15:05

dxomcwa16q3sloop.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica widze przepasc jednak w naszym jedzeniu a Twoje cykry szaleja:( tyle ze Ty jestes o miesiac starszej ciazy , kto wie czy mi sie tak nie pochrzani za jakis czas . I zobacz zupelnie nie masz wplywu na to:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po grahamce miałam cukier 144, najlepszy dla mnie chleb to żytni lub razowy.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Angel_84 - bierz sie kochana za mycie okien , chodzenie po schodach , albo meza troche pomecz :) zdaj relacje jak bedzie po wszystkim

tzn. oczywiscie po porodzie :)
    wszystko bylo masowanie sutków, seksik,mycie okien wieszanie firanek, po schodach chodze kilka razy dzienne bo mieszkam w domku no nic trzeba byc cierpliwym.

Dzisiaj poszalałam zjadłam 3 kawalki pizzy, i 2 lody.No cóż juz jestem po terminie wiec jestem rozgrzeszona

Smartunia, czarownica_tea, diatomka, .ona., 0na88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę żytniego bo latam do kibla co 15 minut w wiadomym celu :/. Grahamkę pozwoliła diabetolog i się nią najadam. Powiedziała, że pierwsze dni mogą być cukry dziwne bo organizm się przyzwyczaja do większej ilości jedzenia i insuliny. Mam 3 tygodnie na pozbieranie tego do kupy. Za 3 tygodnie wizyta. Dziś po obiadku: ziemniaki (2WW), kalafior- na parze i jajo sadzone (bez tłuszczu) cukier 128mg%. Jestem zadowolona bo się najadłam a cukier niezły :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaszalalam 2 kromki razowego z wedlina, ppol pomidora , 3 rzodkieeki i pol jogurtu naturalnego. I big milk smietankowy ( byl okroppny bo ja jestem fanka bambino w czekoladzie)... Cukier po godz 119 wiec do przezycia

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel a te cukry Ci sie ustabilizowaly na koniec ciazy?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    dziewczynym proszę o poradę :0 odebrałam wyniki krzywej cukrowej: na czczo 61,4, po 2h (75 glukozy) 74. martwi mnie ten niski cukier, na czco ponizej normy. dzis zmierzylam na czczo i mam 74.
    czy taki wynik swiadczy o jakiejs odmianie cukrzycy?

Ja czesto mam 60-70 na czczo (norma jest od 60) i to jest ok. Wydaje mi sie, ze Twoje wyniki sa w porzadku.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam pytanie jestem na diecie i przyjmuje insulinę 4 razy na dziec ale martwi mnie moja waga bo schudłam juz 4 kg i nic nie przybiera na wadze.Zaczęłam dzisiaj 23 tydzien czy to normalne ze waga mi spada .

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa13 ja jak przeszłam na dietę schudłam 2,5kg prawie 3 w sumie...i od tego czasu moja waga stoi w miejscu...;) może minimalnie wzrasta...;) ogólnie w całej ciąży mam 3-4 kg na plusie...:)

201507044662.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również na diecie (insulina od 2 dni) i też schudłam. Od początku ciąży mam w porywach 1,5 kg na plusie.

Ja wreszcie nie chodzę głodna, dzięki Bogu za insulinę :)

0na88 lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ile w sumie na dobe przyjmujecie dawek insuliny ?

bo ja teraz 5j przed sniadaniem i 8j przed obiadem - podejrzewam ze znow bede musiala podniesc dawke bo cos te cukry teraz rosna.... i zastanawiam sie jaka jest gorna granicy przyjmowania insuliny na dobe ? . Szukalam nawet po internecie ale nic nie znalazlam na ten temat. :/

Wagowo ja przytylam do tego momentu 4 kg , gdyby nie cukrzyca i dieta pewnie mialabym juz + 30 bo kocham jesc i kocham slodkie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 11:25

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja łącznie przyjmuję insuliny doposiłkowej i nocnej w sumie 29 jednostek a to po tym jak ostanio mi zmniejszyła insulinę przed śniadaniem o 2 jednostki ;) także spokojnie...:)

0na88 lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę przed śniadaniem 5 przędu obiadem 2 i przed kolacja 2 na noc 6 j ale co chwile mi dodaje bo cukry skaczą .Mnie martwi ta waga moja bo nic nie tyje tylko spada ale morfologie nam dobra.

0na88 lubi tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jestem w 10 tyg. Tydzień temu zrobiłam badanie ogólne moczu i znalazły sie w nim bakterie wiec lekarz kazał mi powtórzyć. Za kilka dni powtorzylam badanie i dzisiaj odbieram wynik a tam glukoza w moczu w stężeniu 656 mg/dl!!! W poprzednim badaniu glukoza nieobecna :( bardzo sie martwię tym wynikiem. Czy powinnam natychmiast udać się do lekarza? Czy zanim pójdę do lekarza powtórzyć jeszcze badanie moczu? Rozumiem ze mój wynik wskazuje na cukrzyce ciazowa? ;( dodam jeszcze ze glukoza na czczo wyszla mi w normie.

gyxwqps6hogdm1kg.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss- powtórz badanie moczu (tylko szybko)bo może to być błąd laboratoryjny (oczywiście nie musi) a ketony miałaś w moczu?? Jeśli powtórzy się glukoza w moczu to natychmiast do lekarza. Na podstawie samego (jednego) wyniku moczu w którym jest glukoza (we krwi masz stężenie prawidłowe) nie rozpoznaje się cukrzycy. Nie mniej jednak jeśli glukoza powtórzy się w kolejnym badaniu moczu szybciutko do lekarza.

Nie ma górnej dawki insuliny, cukrzycy nie w ciąży biorą czasem i 3x40j. Ja mam na razie 4j ale długo działającej :)

0na88 lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Mysss- powtórz badanie moczu (tylko szybko)bo może to być błąd laboratoryjny (oczywiście nie musi) a ketony miałaś w moczu?? Jeśli powtórzy się glukoza w moczu to natychmiast do lekarza. Na podstawie samego (jednego) wyniku moczu w którym jest glukoza (we krwi masz stężenie prawidłowe) nie rozpoznaje się cukrzycy. Nie mniej jednak jeśli glukoza powtórzy się w kolejnym badaniu moczu szybciutko do lekarza.

Nie ma górnej dawki insuliny, cukrzycy nie w ciąży biorą czasem i 3x40j. Ja mam na razie 4j ale długo działającej :)

Dzieki za odpowiedź. Jutro powtórzę badanie. Ketony nieobecne.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Ja biorę przed śniadaniem 5 przędu obiadem 2 i przed kolacja 2 na noc 6 j ale co chwile mi dodaje bo cukry skaczą .Mnie martwi ta waga moja bo nic nie tyje tylko spada ale morfologie nam dobra.

Ewa123 a nie masz tych paskow ketodiastix ? co sprawdzasz glukoze i ketony ?

bo jak nie masz ketonow w moczu a maluch wg badan USG przybiera prawidlowo to nie ma sie czym martwic. Tak mi tlumaczyli , bo ja najpierw chudlam na diecie a pozniej dlugo stalam w miejscu - ale maluch przybieral - widocznie wystarcza mu to co zabiera z nas.

czarownica_tea, ewa13 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ