X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona - to ja też będę mierzyć po godzinie :), dziękuję :).
    A co do igły to ja nadgorliwa po pierwszym pomiarze wyrzuciłam igłę :P, dopiero po chwili zaczęłam się zastanawiać że mam ich na 1,5 dnia jak będę tak robić :). Mam gaziki do dezynfekcji to najwyżej będę czyścić :).

0na88 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis na kolacje, zjem pol kromki lub cala mniej niz zwykle. zawsze jem 2 kromki na kolacje. moze wtedy zejdzie ten cholerny cukier ponizej 90...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie ciesze! Cukier po sniadanku 100 a teraz po obiedzie 101:) tylko ten na czczo:(

apaczka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymać kciuki dzisiaj mam indukcję, o 8 mam wstawić się w szpitalu. Liczę na szybkie i mało bolesne rozwiązanie :)

kapturnica, apaczka, czarownica_tea, Smartunia, 0na88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel-84- powodzenia, szybkiego porodu, zdrówka dla obojga :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 trzymam kciuki i czekamy na relację po jak się już lepiej będziesz czuła...:)

201507044662.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    Trzymać kciuki dzisiaj mam indukcję, o 8 mam wstawić się w szpitalu. Liczę na szybkie i mało bolesne rozwiązanie :)

Powodzenia! Ja osobiście źle wspominam wywoływanie, brr, ale mam nadzieję, że u Ciebie wspomnienia będą dużo lepsze :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANgel_84 dajesz mamuska !!

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na IP brak miejsc na ta chwile

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:23

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Angel kciuki zeby szybko poszlo!

dziewczyny , zjadlam mnie na kolacje, i cukier na czczo 88 dzis. ucieszylam sie niezimsko.
    ale jakie bylo moje zaskoczenie jak poszlam po odbior wynikow z wczoraj szego pobrania krwi i glukoza mi wyszla z zyly 81 a z glukemotru wczoraj 92! jezeli kazdy wynik jest o 10 przeklamany to dziekuje bardzo.
    ide w poniedz powtorzyc jeszcze raz ta glukoze na czczo.
    zastanawiam sie tez nad powtorzeniem krzywej....

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zjadlam wielki talerz zupy meksykanskiej z miesem mielonym , kukurydza , fasola ziemniakami- pojadlam jak dzik- mierze cukier po godzinie a tu 54 ... trzykrotnie zmierzylam wynik zblizony , wiec wlasnie koncze wcinac 2 ciastko owsiane , pryncypalka i lyzeczke dzemu . Zero objawow niedocukrzenia mialam , az dziwne .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    hej

Angel kciuki zeby szybko poszlo!

dziewczyny , zjadlam mnie na kolacje, i cukier na czczo 88 dzis. ucieszylam sie niezimsko.
    ale jakie bylo moje zaskoczenie jak poszlam po odbior wynikow z wczoraj szego pobrania krwi i glukoza mi wyszla z zyly 81 a z glukemotru wczoraj 92! jezeli kazdy wynik jest o 10 przeklamany to dziekuje bardzo.
    ide w poniedz powtorzyc jeszcze raz ta glukoze na czczo.
    zastanawiam sie tez nad powtorzeniem krzywej....

Może być taka różnica - po pierwsze w lab masz pobierana krew żylną a glukometr mierzy z krwi włośniczkowej. A po drugie glukometr to tylko glukometr i pomiar pomiarowi nierówny.

0na88, .ona. lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Apaczka ,
    co do powtarzania krzywej cukrowej to gdybys miala wszystkie wyniki ok to moze mialoby to sens , a tak sama widzisz ze rzadko kiedy masz mniej niz 90 na czczo - czyli jednak cos jest nie tak, zrobisz oczywiscie jak uwazasz - jak nie daje Ci to spokoju , to zrob ja jeszcze raz.

Smartunia lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie daje mi spokoju...
    dostalam w aptece glukometr innej firmy, i pomiar po obiedzie juz sie roznil.... na moim starym 104 na nowym 96. niby nie duzo ale jednak. i wlasnie tyle mi brakuje rano zeby miec norme! i tylko o to michodzi. zobacze co bedzie rano. jesli wyjda dwa rozne wyniki to glukometr o tyle przeklamuje o ile skazuje mnie na insuline;(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ale jesli kazdy wynik 90 rano jest przeklamany o 10 to w rzeczywistosci mam wtedy 80. wiec chyba jest roznica?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że takie kilkakrotne pomiary mogą jedynie wpędzić w paranoję...zwłaszcza dwoma różnymi glukometrami. W ten sposób można zakwestionować każdy wynik. Ja kiedyś z ciekawości zmierzyłam sobie na różnych palcach w tym samym czasie i wyniki na każdym były inne...

Smartunia, polkosia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze apaczka można wpędzić się w paranoje pomiarami wykonywanami kilkakrotnie czy z różnych palców....na dobrą sprawę z każdej kropli krwi wynik może nam wyjść inny...ja się nauczyłam ufać wynikowi takiemu jaki jest...co ma być to będzie...wiadomo z cukrzycą czasami ciężko się poodzić szczególnie kiedy pojawia się załamanie i pokusy, ale cóż jak mus to mus...w końcu to dla dobra maluszka...troszkę się pomęczyć można...;) ale też zgadzam się z ona88 jeśli nie daje Ci to spokój to dla własnego lepszego samopoczucia można zrobić jeszcze raz krzywą...

Ciekawe co tam u angel-84....jak tam sytuacja się rozwinęła...:)

Jeny mój wielki dzień coraz bliżej...teoretycznie według kalkulatora tutaj za 19 dni mam tp....:D już się nie mogę doczekać...:D

Miłego dnia słodziutkie....:)

apaczka, 0na88, Bergamota lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punktem odniesienia jest dla mnie krew zylna.
    Jesli w poniedz siue to powtorzy i jeszcze pare razy bo specjalnie krew pobiore to nie zgodze sie na insuline skoro nawet hemoglobine mam 4,8 a to jest dolna granica w moim lab... Diete bede trzymac bo lepiej sie na niej czuje i majac w podswiadomosci cukrzyce bylabym glupia gybym zaczela sie nagle obzerac;) nie chce dziecku szkodzic. Ale nie bede popadac w paranoje ze mam 92 na czczo a trzymalam diete, a w zylnej krwi 81!

Bergamota, kapturnica lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ!!! DZIEŃ DOBRY! :)
    diatomka wrote:
    Punktem odniesienia jest dla mnie krew zylna.
    Jesli w poniedz siue to powtorzy i jeszcze pare razy bo specjalnie krew pobiore to nie zgodze sie na insuline skoro nawet hemoglobine mam 4,8 a to jest dolna granica w moim lab... Diete bede trzymac bo lepiej sie na niej czuje i majac w podswiadomosci cukrzyce bylabym glupia gybym zaczela sie nagle obzerac;) nie chce dziecku szkodzic. Ale nie bede popadac w paranoje ze mam 92 na czczo a trzymalam diete, a w zylnej krwi 81!

W zeszłym tygodniu byłam na badaniach: mocz i morfologia. Dokupiłam badanie na glukozę bo chciałam sprawdzić jak się ma właśnie ta z krwi pobranej z żyły.
    Na czczo z glukometru miałam 95. Następnego dnia odebrałam wyniki: 83!!!
    Dodam, że do lab nie szłam pieszo tylko autem podjechałam dosłownie minutę spod domu. Cukier glukometrem mierzyłam zaraz przed wyjściem z domu. Na poczekalni nie było ludzi przed zabiegowym :] specjalnie wybrałam na ten eksperyment piątek bo wiedziałam że będą pustki przy zabiegowym :P
    Mocz ok, żadnych ciał ketonowych, glukozy...
    O czym to świadczy? O tym, że te ścisłe 90 na czczo to lekko mówiąc naciągane brednie (nie tylko w moim przypadku na to wychodzi...)
    Mając 100 i powyżej mogę się już drapać po głowie i zastanawiać co takiego podwyższa mi cukier... efekt brzasku/Samogyi? Utrzymujący się stale wysoki cukier przez całą noc? albo za dużo pojadłam na kolację?

Ostatnio się u mnie poprzestawiało... mini posiłki musiały odejść w zapomnienie. Ostatnia kolacja teraz max o 20:30. Spać chodzę ok 23.
    O 3 teraz mierzę dodatkowo cukier i zamiast spadać - do samego rana utrzymuje się po kolacji na niemal takim samym poziomie.

Odstawiłam całkowicie chleb i przetwory mączne, np po 4 pierożkach z mąki pełnoziarnistej - 140! ja w dalszym ciągu byłam głodna i do tego sfrustrowana... tak samo po chlebie - po 1 kromce do posiłku cukry w kosmosie... zamiast 1 kromki chleba zajadam teraz dodatkową porcję warzyw :)
    Cukry po godz od nawet 91-100! A jestem najedzona jak bączek :D

diatomka, kapturnica lubią tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ