Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny po 4 kanapkach wlasnego chleba z duza wartwa masla - cukier 104 !
Moze ktorejs sie przyda przepis - to moj pierwszy chleb , calkiem niezly ( zobacze jak bedzie smakowal jutro , czy sie nie zeschnie..)
w kazdym razie nie jest to chleb z maki razowej jak wam pisalam a z maki pelnoziarnistej pszennej firmy gdanskie mlyny ? na 100g weglowodanow ma tylko 1,5 g cukru.
do miski dalam kilogram tej maki + 50 gr drozdzy+ 2 lyzeczki cukru + 3 lyzeczki soli + litr cieplej wody+ szklanka otreb ( pol szklanki zytnich +pol szklanki pszennych ) + ziarna ( ja dalam jakies 4 lyzki slonecznika + 4 lyzki dyni ) wymieszac lyzka , przykryc sciereczka i czekac do wyrosniecia. Przelozylam pozniej to ciasto do keksowki i wiekszej brytwanki . Nagrzalam piekarnik do 180 stopni i pieklam na termoobiegu godzine na najnizszej polce w piekarniku.czarownica_tea lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, myślicie, że jak zjadłam na kolację o 20 jakieś 3 kawałki pizzy, to mogę iść o 10 na glukozę? Nie obżarłam się jakoś specjalnie, ale musiałam zrobić, bo ciasto miałam gotowe, a w sumie teraz tak myślę, że jutro pasuje mi iść. Chyba nie powinno zafałszować wyniku, bo minie 14h?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
hej
dzidcko mi si e pochorowalo:( z tego powodu wczoraj i dzis zmierzylam tylko cukry na czczo. dzis byl 75! nietstety, ze stresu glodu nawet nie czuje. maly i wymiotowal i biegunka i przyklejony do mnie.
jutro ide powtorzyc ta krzywa jednak. na tym moim obecnym glukometrze mialam dzis pomiar 89, a na tym nowym wlasnie 75!
polkosia ja bym nie poszla;) raz poszlam po 3 dniowym grillowym obzarstwie i teraz sie bujam po wynikach. niby obzarstwo nie ma wplywu a wg mnie ma:)
kapturnica ja juz wyluzowalam z ta cukrzyca. jezeli moj dotychaczasowy glukometr tak przeklamuje;/ jutro kolejna proba i zobacze ile mi nabil za duzo znow;)kapturnica lubi tę wiadomość
-
moja waga nadal stoi w miejscu , chcialabym ja rozbujac troche - wszystkie artykuly co czytam mowia " na tym etapie ciazy powinnas przytyc miedzy 10-14 kg"
Jem wiecej po insulinie - ale nic , waga stoi jak zaczarowana od 20 tyg.....
Bylam pewna przed zajsciem w ciaze ze bede miala + 30 kg jak moja mama - ba ! nawet moj maz byl o tym przekonany , a tu prosze... + 4.7 kg . 3 Lipca ide na patologie zobacze jak mala przybiera .
milego dnia slodkie mamuski !
-
Ona- ja też się martwiłam, że waga stoi ale moja ginekolog i diabetolog mówią, że jeśli dziecko rośnie to my się mamy nie martwić. Ja przed ciążą 68kg przy 168 cm w 28 tc 70kg a odkąd jestem na diecie spadłam do 67kg i podobno jeszcze mogę polecieć.
0na88 lubi tę wiadomość
-
no wlasnie, mi tez to mowia ze najwazniejsze zeby maluch przybieral .
Cholerka.. to jak spadnie z 7-10 kg przy porodzie to wyjde chudsza niz przed ciaza
nie sadzilam ze pozbede sie nadwagi zachodzac w ciaze
czarownica_tea, isssi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Polkosia i jak zdecydowałaś?
Przed ciążą moja waga to 50kg przy 164cm wzrostu. Teraz 54kg. Jutro jedziemy z M na Usg 3d i zobaczymy jak dzidziuś przybiera. No i mamy nadzieję poznać już na 100% płeć! Do tej pory na zwykłym usg nie za bardzo chciało sie pokazać z odpowiedniej strony
0na88, czarownica_tea lubią tę wiadomość
SYNEK FLORIAN
-
Bergamota, poszłam, ale nie wiem co z tego wyniknie. Na czczo mierzyłam rano glukometrem i było 84, potem po 45 minutach 183 i po 2h - 125. Mam nadzieję, że ten środkowy pomiar spadł ciut poniżej 180...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn