X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chcialam pochwalic ze ostatnio zjadlam pierogi z maki razowej ze szpinakiem i feta i cukry ok...:) dzis jadlam zasmazana kapuste tez lekko okraszona ta mąka i z kielbacha-bez cukru tylko i tez ok....

Nitka_lutowa, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet pytanko nadal niespisz po nocach?? Od paru dni i ja sie mecze i mecze i sen niechce przyjsc :/ minie to czy do konca tak sie bedzie utrzymywac stan wiecznego niewyspania?? Jak Twoje cukry stanely czy dalej dobijasz??
    Teraz to mam taaakie spanie, że ciężko mi się wybudzić między 3-4 w nocy na mierzenie cukrów. W dodatku co kilka dni mam sny erotyczne i dziewczyny nie wiem czy to normalne ale mam wrażenie że centralnie mam w trakcie snu orgazm. Strasznie dziwne uczucie. Jak w jakimś matrixie. Miała któraś tak z Was? Bo dla mnie to zupełna nowość. Na razie od dwóch tygodni stanelam na 44 j. insuliny i w nocy mam cukry 90-105 a rano 75-90. Więc póki co ma tak zostać. Mam jeść na nic węglowodany żeby podtrzymały mnie do rana. W ciągu dnia różnie. Raczej w normie zdarza się raz lub dwa razy dziennie przekroczyć. Wczoraj miałam kontrolę okulistyczna. Wszystko jest w porządku. Okulistka chciała żebym jeszcze za miesiąc przyszła (3 raz w tej ciąży ) że względu na dużą ilość insuliny ale powiedziałam jej że za miesiąc to ja nie wiem czy nie urodze i przed świętami też czasu nie będzie. Trochę martwi mnie to że mam takie jakby skurcze szyjki, nie wiem jak to opisać. Tak jakby szczypanie. Nie wiem co ono oznacza, biorę duzo magnezu ale ostatnio sporo chodziłam i podnosiła mojego ciężarka. Więc asekuracyjnie do jutrzejszej wizyty poleguje w łóżku a dzieckiem opiekuje się moja mama. Zobaczymy co to będzie. :-)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale mnie rozbawilas tymi snami sama bym takie chciala bo maz to sie boi mojego brzucha jak ognia hehe chociaz w snach by sie cos dziala a tu spac nieidzie hehehehe ja mam durne sny ale takich niestety mi w kolko ciaza sie sni i w kolko w snie jestem w ciazy takze nawet w nocy niezapomne o tym;) super ze cukry dobre i insulina stoi oby tak zostala jeszcze tylko troche Ci zostalo:) mam nadzieje ze i do mnie sen zawita bo takie spanie po godzinie i godzina lazenia i na nowo to do niczego:/ daj znac co tam po wizycie.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet ja ostatnio miałam taki sen hehe ;) Mogę zliczyć na palcach jednej ręki ile razy miałam orgazm przez sen, a w ciąży jeden jedyny raz jakoś przedwczoraj właśnie ;d Faja sprawa nie powiem :P

A dziewczyny ostatnio co mówiłyście, że jak mam rano 87 cukry, o jest ok. Wg mojej cudownej i fantastycznej pani diabetolog- "Może sobie pani spokojnie wziąć 4j insuliny" (a byłam przy 3)... no cóż można też i tak..

Aaaa i dziewczyny ta kapusta faktycznie cuda działa :) Ostatnio mama mi zrobiła bigos (kapusta, pomidory, pieczarki z cebulką) zjadłam całą michę z kromką białego chleba i po godzince cukry 97 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na kontroli z moją książeczką z pomiarami cukru i lekarka powiedziała, że mam dalej tak jeść, jak jem, bo jest dobrze. Następna wizyta 13 grudnia.

kark lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewalam na poczatku ciazy baaardzo czesto sny erotyczne...;) i z finałem, hehe....teraz jakos dlugo juz nie mialam, ale byl taki czas ze 1-3 w tyg to norma...;)

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taka podswiadomosc glupia ze nawet w snie jak sie pojawi jakis przystojniak to mowie mu nie nie ja mam meza hehe a i oczywiscie jestem w snie w ciazy;) takze wierna jestem nawet w snach:P

Near lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że nie jestem odosobnionym przypadkiem. :-P
    Chyba zlapalam jakiegoś wirusa chodząc po tych lekarzach bo rozbolała mnie gardlo, w nocy gorączka a dzisiaj nie dam rady podnieść się z łóżka. Dobrze że dopadło mnie akurat jak przyjechała do mnie mama na parę dni, mogę się przynajmniej wykurowac. Nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty. :-) Dwa tygodnie temu Grażyna ważyła 1600g. Więc myślę że dzisiaj będzie 1900 :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mialyscie kiedys cukier w moczu?? Mi dzisiaj zbowu wyszedl a wczoraj niebylo:/ o co tu chodzi?? W momencie mierzenia cukru paska w krwi mialam 100 takze to niejest duzo na kolacje 130 troche wiecej ale bez przesady:/ jutro odbiore wyniki z labolatorium i zobacze... o kurde ale mi mysl przeszla przez glowe... czy te paski moga tez wykazac cos innego niz wlasnie cukier zabarwic sie przez cos innego??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psee alez durne sa te paski zmierzylam po poludniu i nic niewyszlo co od tak szybko nagle sie wyplukalo o co chodzi??:/ tylko nerwy mam przez te paski:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś tu nie pisał, że cukier w moczy u ciężarnych czasem może wychodzić?
    Mi diab powiedziała, że mam nie patrzeć na zabarwienie paska dotyczące cukru, tylko ketonów, bo od cukru mam glukometr. Jakoś nie kojarzę, by kolor paska "cukier" zmienił mi kiedyś zabarwienie.

• Allmita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka popoludniu jest nie miarodajny bo jest za bardzo rozcienczony....liczy sie glownie ten poranny...moze zmierz sobie w nocy cukier glukometrem?
    Te 100 to mialas na czczo ten wynik? Moze cala noc utrzymywala Ci sie podwyzszona glikemia skoro po kolacji mialas 130..

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita ja mam insuline takze w nocy mi zbija skoro rano mialam 100 w nocy bylo ok 80 mierze 2 razy w tyg w nocy i juz wiem jak to sie przedstawia z rana take to nie to ze sie utrzymywal w nocy... wyczytalam ze u ciezarnych przenika szybciej cukier do moczu jak jest powyzej 140 ale nie bylo az tyle:/ w sumie mi diablo tez mowila zeby sprawdzac ketony ale skoro juz jest ten pasek z cukrami to czlowiek zaczyna patrzec na oba..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj bo wymyslila sprawdzanie glupimi paskami wczesniej niesprawdzalam i bylo ok a teraz niepotrzebnie sie stresuje... w poniedzialek przyjmuje co prawda 5tego mam wizyte ale pojde w poniedzialek jak jeszcze raz bedzie ten glupi pasek zmieniony

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Elinm Nowa

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy każda z was je tą tak zwaną późną kolację? Bo od kiedy jej unikam rano mam dobry cukier albo tylko takie chwilowe wrażenie...Zapytałabym się swojej diabetolog no ale... wizyta raz na dwa miesiące więc zdarzę urodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem, właściwie ostatnia rzecz przed umyciem zębów i położeniem się to jakiś sucharek, wafel suchy ryżowy (diab mi to ostatnio odradziła), pół szklanki mleka. To taka bardziej przegryzka.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niejem drugiej kolacji czy poznej jak kto zwal chyba ze poczuje glod ale zazwyczaj kolacja kolo 20 i tyle poniewaz nieczuje potrzeby i nieumiem wmuszac w siebie jedzenia na sile.

Sweet i jak wizyta?? Jak Grazynka??:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolację jem koło 19, a idę spać nie wcześniej niż 23, więc robię się lekko głodna. Zauważyłam, że po przekąsce mam mniejszą zawartość ketonów rano i mniej mnie mdli, a ja muszę czekać 30 minut od wstania do śniadania bo biorę lek na tarczycę i w ciąży mi trudno zdzierżyć, bo bardzo mnie mdli na czczo.

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Grażyna waży 2100. Idealnie na 33 tydzień. Wszystko w porządku poza tym że macice mam już aż po same luki zebrowe i bardzo dużo wód nadal na granicy wielowodzia więc stąd ten nacisk na szyjkę. Ale długa, zamknięta i twarda. Więc mam się nie stresowac. No i najprawdopodobniej szpital zaraz po nowym roku. CC 2 stycznia.

Elaria, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie na imię Grażyna? Pięknie. Dobrze kojarzę, że mieszkasz za granicą? Jak oni to wymówią?

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ