X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dajecie na imię Grażyna? Pięknie. Dobrze kojarzę, że mieszkasz za granicą? Jak oni to wymówią?
    A nie. Grażyna to robocze imię bo czekam aż się mąż zdecyduje. :-P A mieszkamy w Krakowie. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w rodzinie Grażynę i mieszka za granicą i tam mają problem ;-)
    A czemu mi się skojarzyło, że mieszkasz w USA? Może kiedyś pisałaś coś o tym..

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet to dobre wiesci:) juz kawal kobitki nosisz:) ale czemu masz cc ustawiona??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet to dobre wiesci:) juz kawal kobitki nosisz:) ale czemu masz cc ustawiona??
    Bo pierwsze CC miałam na cito i nie minęły 2 lata od ostatniego porodu i lekarz odradza poród naturalny ze względu na zrosty i możliwość pęknięcia szwów.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha o widzisz przynajmniej wiesz kiedy sie spodziewac Malenstwa na swiecie:)

Mi cukry ranne troche spadly dzis nawet bylo 90 normalnie szok:) i brak glukozy i ketonow na szczescie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • tequila Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, krótko gościłam na forum ale do tej pory Was podczytuje. Od 30 tygodnia ciąży leżałam w szpitalu z zagrożeniem porodem przedwczesnym ze względu na szyjkę. Urodziłam w 37 tygodniu zdrowego i pięknego synka, który dziś kończy 2 miesiące. Mam do oddania 4 ampułki novorapidu, 8 ampułek insulatardu oraz paski do ketonów. Może któraś skorzysta. A w temacie cukrów to jeszcze jestem przed krzywą, jednak nie wygląda to dobrze..cukry na czczo 110 - 115 :( Pozdrawiam serdecznie

mhsv3e5e0ojc8k4k.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequila a skąd jesteś?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequila, ja skorzystalabym ale jak coś to tylko z novorapidu bo jestem na pompie więc tylko tej insuliny używam. I właśnie skąd jesteś?

Fajnie że z maluchem okej :) jak się chowa? :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko. Ze względu na to, że to moja pierwsza dzidzia zupełnie nie wiem czego mam się spodziewać. Chodzi mi mianowicie o skurcze przepowiadające. Wszyscy mówią, że poznasz je itd. tylko, że u mnie coś chwile coś mnie zakuje, zaboli i nie mam pojęcia czy to już to ;p Spróbujcie wyjaśnić mi mniej więcej jaki to jest uczucie pls :)

agusza lubi tę wiadomość

• tequila Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet - Zielona Góra

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • tequila Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza - Maluszek dość grzeczny, jesteśmy na cycku i dokarmianiu butelką. Mały ma problemy z języczkiem, wykonujemy masaże, które mają spowodować lepsze ssanie piersi, ale raczej nie uda się już wyeliminować mm. Bardzo to przeżywałam. Teraz już wiem, że najważniejszy jest zdrowy i najedzony maluch. A apetyt to on ma nieposkromiony..

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Bo pierwsze CC miałam na cito i nie minęły 2 lata od ostatniego porodu i lekarz odradza poród naturalny ze względu na zrosty i możliwość pęknięcia szwów.
    U mnie będzie różnica 2.5roku i zamierzam walczyć o naturalny :) P.S. Lekarze też odradzają, ale z drugiej strony jak tu mają kasę w 40minut, a przy naturalnym muszą się "męczyć" nie raz po kilkanaście godzin to co się dziwić, że wskaźnik cięć nam rośnie w kraju.

Dziewczyny, ratujcie!!! Sprawdzony przepis na naleśniki z mąki żytniej :( Próbowałam już 3 przepisów z netu i jest tragedia. Od razu piszcie czy używałyście typ 2000 czy inny ;)

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near jesli chodzi Ci o przepowiadajace ktore sa na dlugo przed terminem to u mnie twardnieje caly brzuch na chwile i takie mam ciagniecie jakby w dole brzucha w 1 ciazy nieczulam ich wcale takze niekoniecznie i Ty musisz je czuc;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka dlatego pytam, bo od niedawna mam takie coś, jakby mnie ktoś od środka igłami nakłuwał (tudzież ściskał za flaczki ;d) to jest dosłownie chwila, ale na tyle bolesna, że w sklepie przy kasie mnie aż wygięło... dlatego właśnie pytam ;) Wcześniej też niby miałam twardnienie i bóle brzucha i właśnie myślałam, że to te skurcze przepowiadające, ale teraz to zupełnie nowy poziom ;p

A ostatnio ciągle jem tą kapustę kiszoną i ona generalne wzdyma prawda? Może tez od tego mnie tak brzuch boli i od zaparć ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia prócz błonnika i kiszonej kapusty pomogło picie siemienia. Zaparzalam w kisielu.

Isia86 lubi tę wiadomość

• Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja np. dzisiaj zjadłam grejpfruta, pełno kapusty i 3 łyżeczki siemienia lnianego i mało co to daje.... ostatnio jeszcze wypiłam chyba z pół buteleczki syropu Laktuloza właśnie na zaparcia i to samo :( Za to pare dni temu ojciec mi zaparzył 3 łyżki pierzgi pszczelej i miałam rozwolnienie roku hehe xd jutro chyba też sobie zaparzę zostało mi 3 łyżeczki tylko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, co to jest pierzga. :)

• Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie ;p mój ojciec lubi takie wynalazki ;p ale ponoć w ciąży jest bardzo dobra, bo ma dużo witamin ;)

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Elaria ja np. dzisiaj zjadłam grejpfruta, pełno kapusty i 3 łyżeczki siemienia lnianego i mało co to daje.... ostatnio jeszcze wypiłam chyba z pół buteleczki syropu Laktuloza właśnie na zaparcia i to samo :( Za to pare dni temu ojciec mi zaparzył 3 łyżki pierzgi pszczelej i miałam rozwolnienie roku hehe xd jutro chyba też sobie zaparzę zostało mi 3 łyżeczki tylko :(
    To ja polecam jeszcze coś takiego jak Melilax. A z łagodniejszy opcji zapodać sobie probiotyk dopochwowo. Ja biorę Lactovaginal. Następnego dnia na 100% będzie po problemie. A probiotyki i tak musze brać ze względu na zarodniki grzybów które wyszły na biocenozie i cytologii. Profilaktycznie 2 razy w tygodniu, coby nie brać jakiś antybiotyków.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U mnie będzie różnica 2.5roku i zamierzam walczyć o naturalny :) P.S. Lekarze też odradzają, ale z drugiej strony jak tu mają kasę w 40minut, a przy naturalnym muszą się "męczyć" nie raz po kilkanaście godzin to co się dziwić, że wskaźnik cięć nam rośnie w kraju.

Dziewczyny, ratujcie!!! Sprawdzony przepis na naleśniki z mąki żytniej :( Próbowałam już 3 przepisów z netu i jest tragedia. Od razu piszcie czy używałyście typ 2000 czy inny ;)
    Rozumiem i życzę powodzenia. :-) Ja niestety po pierwszy porodzie nie jestem wstanie psychicznie pokonać bariery naturalnego porodu.w grę wchodziła tylko cc. Jeśli zdecyduje się kiedyś na 3 dziecko może podejmę wyzwanie. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 23:28

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ