X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dajecie na imię Grażyna? Pięknie. Dobrze kojarzę, że mieszkasz za granicą? Jak oni to wymówią?
    A nie. Grażyna to robocze imię bo czekam aż się mąż zdecyduje. :-P A mieszkamy w Krakowie. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w rodzinie Grażynę i mieszka za granicą i tam mają problem ;-)
    A czemu mi się skojarzyło, że mieszkasz w USA? Może kiedyś pisałaś coś o tym..

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet to dobre wiesci:) juz kawal kobitki nosisz:) ale czemu masz cc ustawiona??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet to dobre wiesci:) juz kawal kobitki nosisz:) ale czemu masz cc ustawiona??
    Bo pierwsze CC miałam na cito i nie minęły 2 lata od ostatniego porodu i lekarz odradza poród naturalny ze względu na zrosty i możliwość pęknięcia szwów.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha o widzisz przynajmniej wiesz kiedy sie spodziewac Malenstwa na swiecie:)

Mi cukry ranne troche spadly dzis nawet bylo 90 normalnie szok:) i brak glukozy i ketonow na szczescie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • tequila Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, krótko gościłam na forum ale do tej pory Was podczytuje. Od 30 tygodnia ciąży leżałam w szpitalu z zagrożeniem porodem przedwczesnym ze względu na szyjkę. Urodziłam w 37 tygodniu zdrowego i pięknego synka, który dziś kończy 2 miesiące. Mam do oddania 4 ampułki novorapidu, 8 ampułek insulatardu oraz paski do ketonów. Może któraś skorzysta. A w temacie cukrów to jeszcze jestem przed krzywą, jednak nie wygląda to dobrze..cukry na czczo 110 - 115 :( Pozdrawiam serdecznie

mhsv3e5e0ojc8k4k.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequila a skąd jesteś?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequila, ja skorzystalabym ale jak coś to tylko z novorapidu bo jestem na pompie więc tylko tej insuliny używam. I właśnie skąd jesteś?

Fajnie że z maluchem okej :) jak się chowa? :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko. Ze względu na to, że to moja pierwsza dzidzia zupełnie nie wiem czego mam się spodziewać. Chodzi mi mianowicie o skurcze przepowiadające. Wszyscy mówią, że poznasz je itd. tylko, że u mnie coś chwile coś mnie zakuje, zaboli i nie mam pojęcia czy to już to ;p Spróbujcie wyjaśnić mi mniej więcej jaki to jest uczucie pls :)

agusza lubi tę wiadomość

• tequila Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet - Zielona Góra

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • tequila Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza - Maluszek dość grzeczny, jesteśmy na cycku i dokarmianiu butelką. Mały ma problemy z języczkiem, wykonujemy masaże, które mają spowodować lepsze ssanie piersi, ale raczej nie uda się już wyeliminować mm. Bardzo to przeżywałam. Teraz już wiem, że najważniejszy jest zdrowy i najedzony maluch. A apetyt to on ma nieposkromiony..

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Bo pierwsze CC miałam na cito i nie minęły 2 lata od ostatniego porodu i lekarz odradza poród naturalny ze względu na zrosty i możliwość pęknięcia szwów.
    U mnie będzie różnica 2.5roku i zamierzam walczyć o naturalny :) P.S. Lekarze też odradzają, ale z drugiej strony jak tu mają kasę w 40minut, a przy naturalnym muszą się "męczyć" nie raz po kilkanaście godzin to co się dziwić, że wskaźnik cięć nam rośnie w kraju.

Dziewczyny, ratujcie!!! Sprawdzony przepis na naleśniki z mąki żytniej :( Próbowałam już 3 przepisów z netu i jest tragedia. Od razu piszcie czy używałyście typ 2000 czy inny ;)

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near jesli chodzi Ci o przepowiadajace ktore sa na dlugo przed terminem to u mnie twardnieje caly brzuch na chwile i takie mam ciagniecie jakby w dole brzucha w 1 ciazy nieczulam ich wcale takze niekoniecznie i Ty musisz je czuc;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka dlatego pytam, bo od niedawna mam takie coś, jakby mnie ktoś od środka igłami nakłuwał (tudzież ściskał za flaczki ;d) to jest dosłownie chwila, ale na tyle bolesna, że w sklepie przy kasie mnie aż wygięło... dlatego właśnie pytam ;) Wcześniej też niby miałam twardnienie i bóle brzucha i właśnie myślałam, że to te skurcze przepowiadające, ale teraz to zupełnie nowy poziom ;p

A ostatnio ciągle jem tą kapustę kiszoną i ona generalne wzdyma prawda? Może tez od tego mnie tak brzuch boli i od zaparć ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia prócz błonnika i kiszonej kapusty pomogło picie siemienia. Zaparzalam w kisielu.

Isia86 lubi tę wiadomość

• Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja np. dzisiaj zjadłam grejpfruta, pełno kapusty i 3 łyżeczki siemienia lnianego i mało co to daje.... ostatnio jeszcze wypiłam chyba z pół buteleczki syropu Laktuloza właśnie na zaparcia i to samo :( Za to pare dni temu ojciec mi zaparzył 3 łyżki pierzgi pszczelej i miałam rozwolnienie roku hehe xd jutro chyba też sobie zaparzę zostało mi 3 łyżeczki tylko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, co to jest pierzga. :)

• Near Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie ;p mój ojciec lubi takie wynalazki ;p ale ponoć w ciąży jest bardzo dobra, bo ma dużo witamin ;)

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Elaria ja np. dzisiaj zjadłam grejpfruta, pełno kapusty i 3 łyżeczki siemienia lnianego i mało co to daje.... ostatnio jeszcze wypiłam chyba z pół buteleczki syropu Laktuloza właśnie na zaparcia i to samo :( Za to pare dni temu ojciec mi zaparzył 3 łyżki pierzgi pszczelej i miałam rozwolnienie roku hehe xd jutro chyba też sobie zaparzę zostało mi 3 łyżeczki tylko :(
    To ja polecam jeszcze coś takiego jak Melilax. A z łagodniejszy opcji zapodać sobie probiotyk dopochwowo. Ja biorę Lactovaginal. Następnego dnia na 100% będzie po problemie. A probiotyki i tak musze brać ze względu na zarodniki grzybów które wyszły na biocenozie i cytologii. Profilaktycznie 2 razy w tygodniu, coby nie brać jakiś antybiotyków.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U mnie będzie różnica 2.5roku i zamierzam walczyć o naturalny :) P.S. Lekarze też odradzają, ale z drugiej strony jak tu mają kasę w 40minut, a przy naturalnym muszą się "męczyć" nie raz po kilkanaście godzin to co się dziwić, że wskaźnik cięć nam rośnie w kraju.

Dziewczyny, ratujcie!!! Sprawdzony przepis na naleśniki z mąki żytniej :( Próbowałam już 3 przepisów z netu i jest tragedia. Od razu piszcie czy używałyście typ 2000 czy inny ;)
    Rozumiem i życzę powodzenia. :-) Ja niestety po pierwszy porodzie nie jestem wstanie psychicznie pokonać bariery naturalnego porodu.w grę wchodziła tylko cc. Jeśli zdecyduje się kiedyś na 3 dziecko może podejmę wyzwanie. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 23:28

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ