Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nitka_lutowa wrote:Sweet to dobre wiesci:) juz kawal kobitki nosisz:) ale czemu masz cc ustawiona??
-
Cześć dziewczyny, krótko gościłam na forum ale do tej pory Was podczytuje. Od 30 tygodnia ciąży leżałam w szpitalu z zagrożeniem porodem przedwczesnym ze względu na szyjkę. Urodziłam w 37 tygodniu zdrowego i pięknego synka, który dziś kończy 2 miesiące. Mam do oddania 4 ampułki novorapidu, 8 ampułek insulatardu oraz paski do ketonów. Może któraś skorzysta. A w temacie cukrów to jeszcze jestem przed krzywą, jednak nie wygląda to dobrze..cukry na czczo 110 - 115
Pozdrawiam serdecznie
-
Tequila, ja skorzystalabym ale jak coś to tylko z novorapidu bo jestem na pompie więc tylko tej insuliny używam. I właśnie skąd jesteś?
Fajnie że z maluchem okejjak się chowa?
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Dziewczyny mam takie pytanko. Ze względu na to, że to moja pierwsza dzidzia zupełnie nie wiem czego mam się spodziewać. Chodzi mi mianowicie o skurcze przepowiadające. Wszyscy mówią, że poznasz je itd. tylko, że u mnie coś chwile coś mnie zakuje, zaboli i nie mam pojęcia czy to już to ;p Spróbujcie wyjaśnić mi mniej więcej jaki to jest uczucie pls
agusza lubi tę wiadomość
-
Agusza - Maluszek dość grzeczny, jesteśmy na cycku i dokarmianiu butelką. Mały ma problemy z języczkiem, wykonujemy masaże, które mają spowodować lepsze ssanie piersi, ale raczej nie uda się już wyeliminować mm. Bardzo to przeżywałam. Teraz już wiem, że najważniejszy jest zdrowy i najedzony maluch. A apetyt to on ma nieposkromiony..
-
nick nieaktualnySweet_CupCake wrote:Bo pierwsze CC miałam na cito i nie minęły 2 lata od ostatniego porodu i lekarz odradza poród naturalny ze względu na zrosty i możliwość pęknięcia szwów.
P.S. Lekarze też odradzają, ale z drugiej strony jak tu mają kasę w 40minut, a przy naturalnym muszą się "męczyć" nie raz po kilkanaście godzin to co się dziwić, że wskaźnik cięć nam rośnie w kraju.
Dziewczyny, ratujcie!!! Sprawdzony przepis na naleśniki z mąki żytniejPróbowałam już 3 przepisów z netu i jest tragedia. Od razu piszcie czy używałyście typ 2000 czy inny
-
Nitka dlatego pytam, bo od niedawna mam takie coś, jakby mnie ktoś od środka igłami nakłuwał (tudzież ściskał za flaczki ;d) to jest dosłownie chwila, ale na tyle bolesna, że w sklepie przy kasie mnie aż wygięło... dlatego właśnie pytam
Wcześniej też niby miałam twardnienie i bóle brzucha i właśnie myślałam, że to te skurcze przepowiadające, ale teraz to zupełnie nowy poziom ;p
A ostatnio ciągle jem tą kapustę kiszoną i ona generalne wzdyma prawda? Może tez od tego mnie tak brzuch boli i od zaparć ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Elaria ja np. dzisiaj zjadłam grejpfruta, pełno kapusty i 3 łyżeczki siemienia lnianego i mało co to daje.... ostatnio jeszcze wypiłam chyba z pół buteleczki syropu Laktuloza właśnie na zaparcia i to samo
Za to pare dni temu ojciec mi zaparzył 3 łyżki pierzgi pszczelej i miałam rozwolnienie roku hehe xd jutro chyba też sobie zaparzę zostało mi 3 łyżeczki tylko
-
nick nieaktualny
-
Near wrote:Elaria ja np. dzisiaj zjadłam grejpfruta, pełno kapusty i 3 łyżeczki siemienia lnianego i mało co to daje.... ostatnio jeszcze wypiłam chyba z pół buteleczki syropu Laktuloza właśnie na zaparcia i to samo
Za to pare dni temu ojciec mi zaparzył 3 łyżki pierzgi pszczelej i miałam rozwolnienie roku hehe xd jutro chyba też sobie zaparzę zostało mi 3 łyżeczki tylko
-
kark wrote:U mnie będzie różnica 2.5roku i zamierzam walczyć o naturalny
P.S. Lekarze też odradzają, ale z drugiej strony jak tu mają kasę w 40minut, a przy naturalnym muszą się "męczyć" nie raz po kilkanaście godzin to co się dziwić, że wskaźnik cięć nam rośnie w kraju.
Dziewczyny, ratujcie!!! Sprawdzony przepis na naleśniki z mąki żytniejPróbowałam już 3 przepisów z netu i jest tragedia. Od razu piszcie czy używałyście typ 2000 czy inny
Ja niestety po pierwszy porodzie nie jestem wstanie psychicznie pokonać bariery naturalnego porodu.w grę wchodziła tylko cc. Jeśli zdecyduje się kiedyś na 3 dziecko może podejmę wyzwanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 23:28