Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ani jednego platka sniegu jak narazie a maly sie nastawil na sanki dzisiaj bo mialo sypac:/
Elaria ja jak daje to piecze, szczypie ta insulina czasami, a zapach taki no ja wiem moze faktycznie chemiczny smierdzi poprostu;) a jaka bierzesz?? -
Kark ja jestem z Bochni i tu dziś tak sypie, że masakra:) Ja mam akurat te z mąką z soczewicy były przy kasie:) Jak będę w domu to zrobie zdjęcie:)
A i rodzić też bym chciała w Bochni z moim lekarzem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:08
-
Wlasnie apropos tego przegryzania po porodzie....tez bym sobie cis wziela do jedzenia bo nie lubie byc glodna...wole sie zabezpieczyc na wypadek np porodu noca..tylko nie mam pomyslu co wziac
Sniegu u mnie sporoKrakow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:08
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
No wlasnie nam na szkole rodzenia mowily o czekoladzie...ale po takiej abstynencji slodyczowej nie uważam tego za dobry pomysl...tym bardziej ze ja nigdy nie lubilam jesc słodkiego gdy bylam bardzo glodna bo właśnie mnie mulilo...pewnie wkoncu sobie jakas kanapke zrobiehttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
Allmita z tego co wiem to podczas porodu zabraniaja jesc w wielu szpitalach w razie gdyby trzeba bylo cc zrobic, porod to bardzo duzy wysilek dla organizmu i zalecaja cukierki zeby podniesc cukier szybko i miec sile dalej rodzic.. sadze rowniez ze w bolach czlowiek niemysli o jedzeniu tylko kiedy to sie skonczy... choc wyjatkiem jestem ja;p jak mi wywolywali porod i podali oxy i mowili ze juz sa silne skurcze to ja myslalam o pszennej bulce z serem zoltym i ketchupem;) a swoja droga bardziej bolalo przy miesiaczce niz przy tych skurczach, niestety skurcze ustaly i wywolywanie sie nieudalo wtedy...
-
No chodzi o jedzenie po porodzie...wiem ze w trakcie nie wolno...zastanawiam sie tylko czy w domu przed wyjazdem do szpitala by sobie cod nie przekąsić..choc pewnie przez te skurcze nie bede miec apetytu...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Heh zle Cie zrozumialam albo zrozumialam jak mi pasowalo;) ja mialam cc i przez 2doby niejadlam nic potem tylko sucharki caly dzien masakra... ale nieglupi pomysl zeby se spakowac cos na potem... ja mam nadzieje ze uda mi sie rodzic z M i chce zabrac troche jedzenia chocby dla niego i myslalam ze albo kanapki albo najlepiej jakies kupne pizzerki czy takie hot dogi tykko nie wiem czy beda akurat w piekarni i kiedy sie zacznie wiec najprawdopodobniej skonczy sie na kanapkach albo poprosze mame zeby cos przywiozla napewno bedzie chciala nawet w srodku nocy przyjechac zobaczyc nas
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy jest możliwe, żeby po trzech tygodniach diety unormował mi się cukier bez skoków? Od trzech dni na czczo w porządku, a po posiłkach nie przekraczam 110?
Czy mogły na to wpłynąć spacery i regularność posiłków? Wcześniej mi skakały te cukry niby w normie ale od 90 do 120, a teraz bardzo zbliżone wartości i mogę sobie nawet na kromkę jasnego chleba pozwolić po południu. -
nick nieaktualnyDominika to super, jak przeczytałam ostatnio raporty o szpitalu w Bochni to żałuję, że jestem z drugiej strony Krk
Allmita, gdzie chcesz rodzić?
Ja miałam sn i cc i teraz w sumie przez tą cukrzycę nie wyobrażam sobie właśnie kroplówki z glukozą przy cukrzycy... Bo niby jak oni to mają robić? Wleją trochę i będą mierzyć cukier czy za dużo nie poleciało czy jak?
Ja zamierzam raz za czas coś chrupnąć jak będę głodna, ew zastanawiam się nad jakimś zdrowym soczkiem bez cukru. Poród sn też miałam wywoływany, ale rano zjadłam porządne śniadanie, potem dopchałam zapasami, a kolację już jadłam z córcią u piersi -
Cześć dziewczyny. Ja nadal ogarniam dietę i wyszukuję nowe przepisy. Dzisiaj naleśniki z mąki gryczanej ze szpinakiem pomidorami i kurczakiem. Do tego sos czosnkowy z j. naturalnego i wiadomo góra warzyw. Cukier super:) Na podwieczorek naleśniki z gryczanej z serem chudym i musem truskawkowym z ksylitolem:)
Może jednak nie będzie tak źle. Co do wyprawki u mnie potrzeba kilka rzeczy. W domu mam synka, teraz tez synek, więc prawie wszystko mam. Jedynie muszę spakować walizkę do szpitala. Wolę zrobić to wcześniej, bo mój pierworodny zaskoczył nas w 36. Dobrze, że torbę miałam już spakowana.
-
Kark ja mam do szpitala ze 3km więc blisko, tylko muszę się upewnić, że w razie czego przy insulinie mogę tam rodzić. Ale na razie podchodzę do tego optymistycznie, bo CHYBA udało mi się ustabilizować cukier.
Nie wiem czy to też nie chodzi o to, że znalazłam normalnego diabetologa i przestałam myśleć tylko o tym co jem i zaczęłam spowrotem cieszyć się ciążą. Może ze stresu miałam na początku takie wahaniaDziś zjadłam nawet 1/2 małego pączka do kawy i cukier 90
A jutro imieniny babci więc wiem, że nawet coś skubnę i nie będą na mnie patrzeć jak na zjawisko przyrodnicze.kark lubi tę wiadomość
-
Wiolad ja czasem jak zjem coś "eksperymentalnego" co obawiam się wyskoku cukru po 2 godzinach to sprawdzam przed kolejnym posiłkiem, ale rzadko. Bo są takie rzeczy, że po godzinie ok, a po dwóch zrobi wyskok cukru, ale ja na razie nie miałąm czegoś takiego
-
nick nieaktualnyJa mieszkam koło Oświęcimia więc do samego Krakowa mam 50km,a do Bochni to wogóle musiałabym jeszcze kawał jechać...
Ale z córkami mam podobnie. Im bardziej się staram, cuduję tym cukry wyższe. A jak odpuszczę i zjem w miarę normalnie rzeczy to cukry max 130
Jedyne co to mąka pszenna i mięso tłuste jest pod kreską i staram się jak najmniej jeść, chociaż np mega tłusta kiełbasa swojska od mojej babci bardziej mi służy niż chuda szyneczka drobiowa wyszukana w 5ciu różnych sklepachDominika89 lubi tę wiadomość
-
Dominika myślę, ze możesz miec rację co do cukrow i stresu. Najlepiej odżywiać sie chyba zgodnie z dieta, a jak czasami coś pójdzie niee tak, to trudno. Wyciągnąć wnioski i tyle. I tak nie mamy na to wpływu
Co do szpitali. U mnie jest super porodowka. Nowoczesna a co najważniejsze fajny personel i można jest. Ja chcialabym poród w wodzie, ale zobaczymy jak wyjdzie. A jak u was plany porodowe. Bedziecie brać zn eczulenie? A jak juz mialyscie kiedys, to jalie jest wasze zdanie ma temat znoeczulenia. Ja tylko mialam gaz i uwazam, ze pomagal. -
Tęsknie za białym serem
Macie jakieś kąkretne które podchodzą? Odtłuszczony nie siada
Kupiłam biedrze podrubkę almette to prawie orgazmu dostałam jak jadłam kromeczke a cukier w górnej granicy
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...