Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kredka ja doszłam do wniosku, że wolę wcześniej bo mam małe mieszkanie raptem 2 pokoje, więc dziecko będzie z nami i muszę to ogarnąć. Za 3-4 lata będziemy się budować to zaszaleje, a teraz muszę wszystko dokładnie zaplanować, żeby w gratach nie utonąć. Dobrze, że mam taras 13m2 i tam latem naroznik z palet, stół i w ogóle mieszkam koło lasu to taki letni pokój. Mój tata lubi tam spać jak przyjedzie (oczywiście latem)
-
nick nieaktualnyJa z wyprawki wczoraj poprałam ciuszki 56 i 62, kocyki, pościel i moje ciuchy porodowe i karmiące, dziś będę prasować, potem spakuję torbę do szpitala i to tyle. W listopadzie kupiłam wszystkie kosmetyczne rezczy na gemini i czekają w szafie. W aktualnym mieszkaniu nawet nie ma gdzie tego porozkładać, więc czekam na przeprowadzkę, obyśmy zdąrzyli przed porodem
Elaria, no śmiesznie to wygląda, bo pierwszy pokój, który ma 35m2 to przedpokój, salon, pokój córki i nasz kącik sypialniany, a wszystko wydzielone szafami. Z niego przechodzi się do drugiego pokoju 25m2, gdzie jest kuchnia, jadalnia i pokój syna. Z niego przechodzi się do trzeciego pokoju (15m2), gdzie jest "strych składzik" z prysznicem i pralką i z tego pomieszczenia przechodzi się do wcJak ktoś po raz pierwszy do nas przyjeżdża to jest zabawa
Najgorzej jak urodził się syn, przyszła położna środowiskowa i miała taką minę, że myślałam, że pomoc społeczną na nas naśle
A wszystko dlatego, że to teoretycznie lokal usługowy, nawet na syficie mamy jarzeniówki, a lampy którymi świecimy to lampy podłogowe, bo właśnie rodzice się nie zgodzili na żadne ścianki, przebudowy czy choćby demontaż tych jarzeniówek i powieszenie zwykłych lamp.
Kurcze, właśnie morfologię mam super, a żelazo niskie, więc nie chodzi ani o wit c ani o kwas, tylko o to żelazo. A dziewczyny mnie nastraszyły, żeby nie brać żelaza i nie wiem co robić, bo skoro żelazo na tak zdrowej diecie jak cukrzycowa mi spadło z 110 do prawie 55 no to nie nadrobię dietąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:17
-
Kark polowa ciezarnych kobiet ma anemie niestety to dosc powszechne dzidzia wyciaga co najlepsze z nas, i niewiem czemu mialabys niebrac zalaza w tabletkach skoro jest Ci niezbedne dieta ciezko jest nadrobic braki... mozesz naturalnie pic 2x dziennie pokrzywe jesc mieso i szpinak ale czy to pomoze bez tabletek niewiem... buraki niby tez dobre na zelazo ale na nasze cukry niekoniecznie:/
kark lubi tę wiadomość
-
Dominika ja niechodzilam 6lat temu niebylo takowej u mnie w miescie a teraz niestety niemam jak brac udzialu bo zajecia sa popoludniu a niemam ci zrobic ze starszakiem. Warto sie wybrac napewno dowiesz sie paru rzeczy i lepiej przygotujesz sie do porodu i macierzynstwa i najlepiej isc ok 7-8 m-c zebys jak najwiecej pamietala
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chodzilam do szkoly rodzenia i jestem bardzi zadowolona...troche mnie te zajecia uspokoily i uporzadkowaly rozne mysli..wg mnie warto, ale na ile to mi pomoglo przy porodzie powiem Wam za tydzień/dwa...:p strasznie jestem zla na siebie ze nie przylozylam sie do masażu krocza...robilam go moze z dwa razy, zresztą i tak za późno zaczelam....
Co do warunkow mieszkaniowych to u nas tez jedna wielka niewiadoma...mieszkamy w mieszkaniu dwupokojowym po rodzicach ktorzy wyprowadzili sie na wies...ale mama przyjezdza praktycznie co tydzień na oare dni do pracy,wiec trudno mowic o wielkiej prywatnosci...dziecko tez bedzie spalo z nami w pokoju, nie wiem jak dlugo ta sytuacja potrwa,a jest coraz bardziej wkurzajaca....
Co do mleka- ja od kiedy odkrylam ze po melku z otrebami cukier mam ok to to danie stalo sie dla mnie prawdziwym rarytasem...nie pamietam zeby mi kiedys tak mleko smakowalo jak teraz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:16
Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Ale się rozpisałyscie
Ja już też zaczełam wić gniazdko i szykowac wyprawke. Tak jak Kark akurat jestem na etapie prania i prasowania. My miejsca w domu mamy duzo i juz sie nie moge doczekac, az zacznie sie wypełniacPokoiku jakotakiego narazie nie urzadzamy, tylko kącik w sypialni bo chce miec dziecko przy sobie.
Ja zaczynam w ten weekend szkole rodzenia. Juz sie nie moge doczekacTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Byłam dziś w biedronce i znalazłam chipsy z mąki z amarantusa i ciecierzycy. Kupiłam i jutro przetestuje na podwieczorek, bo ciekawa jestem jaki po tym będzie cukier. Mają około 54g węglowodanów, ale malutko cukru coś około 2g. Jadłyście coś takiego?
-
nick nieaktualny
-
Jak jest duzo weglowodanow to tez podniesie cukier i to niemalo... takze uwazaj z tym;) cukrzyk musi przeliczac wymienniki weglowodanowe zeby wiedziec ile podac insuliny do danego posilku i zeby wyliczyc to bierze sie pod uwage cukry i weglowodany zawsrte np w jogurcie potem sie przelicza i wychodzi ile insuliny dac takze duzo weglowodanow moze sie rownac wysoki cukier...
-
nick nieaktualny
-
Dominika89 wrote:Ja właśnie nie wiem czy będzie cc , bo mam dość sporą wadę wzroku i zobaczymy co mi zaleci okulista no i jak się będzie ciąża dalej rozwijała:)
Wafle ryżowe mi bardzo podnoszą cukier. Po 1szt dobijają do 120.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dominika89 wrote:Marzusiax wiem o tej wadzie wzroku, ale będę badać dno oka i takie tam i to bardziej to miałam na myśli. Miałam niedawno badanie wzroku, ale okulistka powiedziała, że mam przyjść jeszcze później. Wolę poród sn, ale zobaczymy co będzie
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyDominika89 wrote:Byłam dziś w biedronce i znalazłam chipsy z mąki z amarantusa i ciecierzycy. Kupiłam i jutro przetestuje na podwieczorek, bo ciekawa jestem jaki po tym będzie cukier. Mają około 54g węglowodanów, ale malutko cukru coś około 2g. Jadłyście coś takiego?
Dominika a skąd jesteś i gdzie chcesz rodzić? Ja też małopolska
Ja już torba spakowana, jeszcze tylko chcę dokupić jakieś paczkowane suszone jabłka, żeby mieć na przegrychę w trakcie i po porodzie i komplet będzie -
nick nieaktualny