Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustice, znalazłam fajny wpis na jakimś blogu o doświadczeniach mamy z rozejściem się spojenia łonowego
http://ronja.pl/spojenie-lonowe/ łatwiej można to sobie wyobrazić są nawet zdjęcia RTG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 10:31
-
nick nieaktualny
-
Dwie kanapki z jakkiem na twardo i pomodorem:/
Insuliny mialam dobrze wczesniej bo w nocy byly dobre cukry tylko skoki byly rano a teraz ta trzustka sama nie wie co ma ze soba zrobic chyba:/ spadki byly raz na tydzien ale to madrego nieznajdzie ktory powie dlaczego byly... -
nick nieaktualnyNitka, a jakbyś zmniejszyła ilość pieczywa?
Mi powolutku te 4j. nocnej przestają wystarczać, więc kolejny raz zjechałam z 2 kromek razowca na śniadanie do 1. Jem takie śniadania np. 2 jaja, 1 kromka i sporo warzyw żeby nie być głodnym (duży pomidor, albo pół długiego ogórka, albo dwa kiszone, albo surówka z domu), powinno się poprawić.
Jak mi zacznie przekraczać po 1 kromce, to zwiększę dawkę nocnej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice życzę Ci aby tym razem nie spotkało Cię rozejście kości łonowej, z reszta każdej z nas tego życzę. Bidulka jesteś. Ciąże Cię nie oszczędzają.
Nitka niech Twój stan w końcu się unormuje. życzę Ci aby Twój stan niepokoju trwał już możliwie jak najkrócej. Mogę sobie tylko wyobrazić w jakiej niemocy jesteś teraz zawieszona, a to jest chyba najgorszy ze stanów. Moment kiedy nie mamy na nic wpływu.
Jeżeli Ci to pomoże to u mnie np I śniadanie, to zawsze jedna kromka. Jakaś wędlina lub jajko, łyżka s.wiejskiego i góra warzyw. Diab. zaleciła, żeby na pierwsze śniadanie jeść mniej węgli, ale ich nie unikać. Chodzi o to, że po nocy trzustka musi się rozbudzić. I dlatego często gorzej sobie radzi z pierwszym posiłkiem. Sprawdzone osobiście na mnie. Nadrabiam w drugim śniadaniu. Chociaż dzięki warzywom po pierwszym tez jestem najedzona.
A u mnie dzisiaj na obiadek 4 duże naleśniki z mąki gryczanej z farszem: szpinak, kurczak, pomidorki, feta, do tego sos czosnkowy na bazie j.nat. i góra sałatki. Tak się najadłam, że myślałam, a raczej nawet spodziewałam się cukru 130 i więcej. A tu suprajs i po godzince 110Uwielbiam obiadki, które są moimi ulubionymi poza dietą cukrzycową i cukry po nich idealne
Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
No mam nadzieje ze w poniedzialek juz bede wiedziala na czym stoje... bede gadac z lekarzem prowadzacym zeby mnie wzieli w czwartek na cesarke bedzie skonczony 36 tydzien zaczne 37 takze mysle ze to odpowiedni czas bedzie... bo mam dosc tego czekania na cud ze sie niby unormuje bo woem ze wcale tak niebedzie a budzenie sie co godzine w nocy ze strachem czy leci cukier tez mi juz sie znudzilo... oby Maluszek przybral na te min 2500 i juz bede spokojniejsza... moj starszak lezy w domu z goraczka maz rowniez przeziebiony a ja w pieprzonym szpitalu:/ calkowicie do dupy ten weekend... tyle stresow i zmarwien na raz sie nawalilo:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNitka, a ja cały czas widzę, że masz 32 tydzien ciąży
A to już 36. Szpitale zawsze działają na mnie depresyjnie, wiec i tobie tez na pewno nie jest latwo. Oby do poniedzialku.
Justice, a napisałabyś ten przepis na pancakes? Bo kiedys probowalam robic, ale kicha wyszla, potrzebuje sprawdzonego przepisu. -
nick nieaktualny
-
I po co ja sie odzywalam na wizycie o tych bolach... wzial mnie zbadal mowi ze jest mur takze spoko ale przelisal srodki rozkurczowe i dostalam dwa zastrzyki w dupe znowu:/i po co mi to bylo ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 19:50
-
nick nieaktualny