Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja hemoglobine robilam na samym poczatku ciazy, jak stwierdzili u mnie cukrzyce. Od tej pory nikt mi tego nie zlecal.
Justice tez uwazam ze mazury są piekne, mieszkam nad Śniardwami, najwiekszym jeziorem w Polsce i przyznaje ze ma to swoje uroki, chociaz kocham gory i juz nie moge sie doczekac kiedy tam pojade z miom Bąbelkiem. Jak na razie Bąbel bedzie mial marynarski pokoj jak na prawdziwego żeglarza przystalo. -
Dominika myślę, że jak najbardziej norma powinna być do 140. Te dziewczyny, których diab. Tak zalecają mają farta. A tak swoją drogą jakbym miala nnormę do 140 to o matulu, ale bym sie najadła.
Karolyn mój starszak ma 19 miesięcy. Wiwm, wiem będzie u nas sie działo, oj będzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy planowaliśmy tegoroczny urlop spędzić pierwszy raz gdzieś na południu Europy, Chorwacja, albo Czarnogóra, ale z 2-3 miesięcznym dzieckiem żadnego wyjazdu sobie nie wyobrażam. Ani kiszenia się godzinami w samochodzie, ani plażowania, ani odwiedzania dziwnych toalet, wystawania w kolejkach, więc czeka nas stacjonarne lato na wsi (co ma swoje zalety). Szkoda mi tylko, że z córką nigdzie nie pojedziemy, wyślemy ją na jakieś wakacje, prawdopodobnie zabierze się z chrzestną.
-
W Poroninie jest pensjonat "za lasem". Pare km od Zakopanego, blisko do lasu. Jedzenie dobre i w ramach noclegu jest calodobowa wejściówka na baseny termalne. Ile dni noclegu tyle wejściowek. Mama w listopadzie placila 100zl od osoby nocleg z wyżywieniem plus wejsciowki
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dziewczyny pomocy!!!!
Znow dzis mam wizyte poloznej. Przypomne ze ostatnio jak mialam to na czczo cukier byl 92, co mi sie nie zdarza. No wiec dzis kolejna wizyta, wstaje... cukier 90. O co chodzi??? Czy mozliwe ze wczesniej wstaje, dlatego??? Zazwyczaj spie do okolo 9.00. A jak polozna przychodzi musze wstac o 7.00.
A tak wogole to jaki powinien byc cukier w nocy czy nad ranem???? -
Kredka wydaje mi sie ze na czczo od 60 do 90 rano. Jak sie myle niech mnie ktosmpoprawi.W nocy nie wiem ale na pewno nie mniej niz 60. Ja mam zwykle od 69 do 80 wiec jeszcze sie tym nie interesowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 08:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCukier na czczo 90 to dobry cukier
Dziewczyny, już tak nie schizujcie, bo zaraz wszystkie będziecie miały po 100j insuliny
Ja ostatnio miałam 100 i co? Jeszcze niedawno norma uznawała to za wynik ok. Do tego mój glukometr ma przekłamanie do 8, więc możliwe, że miałam wtedy 92. Spokojnie, jesteśmy w ciąży, mamy się z tego cieszyć, a nie w kółko stresować.
Co innego, jakby na czczo było co dzień po 150, a po jedzeniu 200, ale wszystkie się staramy i wyniki mamy napewno lepsze niż niejedna dziewczyna bez stwierdzonej cukrzycy.
Elaria, my mamy taki plan - Chorwacja, ale gdzieś na północy we wrześniu (wtedy mała będzie mieć 0.5 roku). Wcześniej, w okolicach początku lipca planuję coś blisko, chyba Roztocze lub Góry Stołowe, żeby sparwdzić jak młoda znosi podróże.
Z synem pojechaliśmy bez sprawdzenia jak miał 8 miesięcy na Mazury. Przez ostatnie 3h, kiedy już wstało słońce wył w aucie, jak dojechaliśmy na miejsce to gardła nie czułam, bo uspokajał się tylko jak śpiewałam "Stokrotkę"
Z córcią najstarszą pierwsze wakacje były jak miała 5 miesiecy, 6h na Węgry i super zniosła, także liczę na to, że młodsza siostrzyczka po niej odziedziczy jazdę w samochodzieDominika89 lubi tę wiadomość
-
Kredka123 wrote:Na czczo 60-90 tyle to wiem. Chodzi mi o to jaki cukier powinien byc w nocy, ja mam w ksiazeczce powyzej 60. Ale do ilu moze siegac? Moze mi dopiero opada kolo 9.00 bo sie organizm przyzwyczail ze dopiero wstaje?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Ja uwielbiam ten biedronkowy chlebek pod względem niezawodności, a smak jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ☺
Na czczo cukier... to jest totalna loteria ale ja już nie będę się przejmować takimi do 100 bo jestem niemal pewna że mój glukometr zawyza. Sprawdzę to jeszcze raz, ale z glukometru 99 a z żyły 89. To nie może tak być. Wiec jak mam 89 to jest 79. Ja nie wiem czy oni tych glukometrów tak nie ustawiają żeby zrobić stado cukrzyków i wciskać insulinę? To jest nie w porządku i nie będę się tym przejmować bo mam ważniejsze rzeczy na głowie. Jak nie cukier to ketony, a my w końcu jesteśmy w ciazy i mamy prawo pospać, gorzej się czuć czy mieć zachcianki i nie będę wpadać w paranoję i depresję ☺ a w ogóle miałam się pochwalić ze nie wytrzymałam i po miesiącu slinienia zjadłam pół zwykłego gofra ze śmietaną i cukry ok. Po godzinie, po 1,5 i po 2. Po pół nie miałam jak sprawdzić ☺kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny