Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi ostatnio po obiedzie marzy się coś słodkiego. Kiedyś tego nie potrzebowałam a teraz zjadła bym tabliczke czekolady hihi. Albo taka babkę piaskowa. Ale jeszcze się hamuje hihi ☺ ale te ślimaki Kredki to chyba zrobie, ale boję się jak Wiolad ze zjem za dużo ☺
Wiolad lubi tę wiadomość
-
Dominika. Nie ma co sie szczypac, lec po ciasto do Biedronki. Jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz. A moze akurat bedzie super cukier. Bedziesz miala fajną, slodką i zdrową przegryzke
Wiolad z nieba mi spadasz. Mow mi szybko jak sie robi lody. Robilam dwa podejscia, po wyjeciu z zamrażarki moglam je kroic najwyzej przecinakiem heheDominika89 lubi tę wiadomość
-
U mnie to takie lody nielody. Jogurt naturalny, zamrożone owoce, ksylitol. W zależności jakie owoce, takie dodatki. Np wiórki kokosowe, cynamon. Musze tez spróbować, czy po kulkach mocy bede miala cukier. Znacie przepis? Na stronie ervegan jest dla zainteresowanych. Super zdrowa przekąska. Najlepsza przed cwiczeniami fizycznymi. Jakbym wiedziala kiwdy bede rodzić, to bym sobie na poród narobila do przegryzania.
-
Allmita super ze juz masz to za soba swojego Szkraba przy sobie:) taki fajny wagowo sie urodzil
jiech rosnie silny i zdrowy chlopczyk na mamusi mleczku:):*
Dziewuszki niema co tak do konca porownywac pomaru z zyly i z glukometru bo krew krazy w organizmie i o 30 kazda kropkla moze sie roznic. Gdyby z zyly pobrala dwa razy, raz za razem tez by byl inny wynik to normalne...
Co do lodow probowalam na wiele sposobow z neta wzietych i tyljo jedne mi wyszly przypominajace lody a nie betok;) takze dalam se spokoj...
Dzis po sniadaniu w domku 97 a nie tak jak w szpitali 195... niema jak to w domu;)Allmita lubi tę wiadomość
-
Nitka bardzo sie cieszę ze cukry są ok. Teraz to jest duza szansa ze zostaniesz Nitką Lutową
Co do lodow to nie mam pojecia jak je zrobic zeby po wyjeciu z zamrażarki byly kremowe. Zaczynam watpic czy w warunkach domowych wogole jest to mozliwe.Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mnie wzięło na szarlotkę z lodami. Upiekłam specjalnie na razowej mące, dałam łyżkę lodów i prawie zawału dostałam jak zobaczyłam cukier
Dziś 2 podejście do samej już szarlotki i spoko w normie. Mam rozumieć, że o lodach na walentynki mogę zapomnieć? Wam też lody aż tak wywalają, czy nie próbowałyście?
Wiem, że mrozi się banany i miksuje z mlekiem/jogurtem, i wychodzą dietetyczne lody, ale taki zwykły blender za 100zł to uciągnie?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Almita wspolczuje ciezkiego porodu,ale zazdroszcze ze masz to juz za sobą i cieszysz sie maluszkiem. Zycze zebyscie sie jak najdluzej karmili;)
Nitka jednak w domu cukry masz lepsze duzo niz w szpitalu. Lepiej zebys juz tam do porodu nie wracala.
Kredka ten przepis na slimaczki kuszacy az mi slinka pocieklaCo do lodow nie wiem jak reagujecie na banany ale ja obieram bana ze skorki mroze go a potem blenduje z owocami np z truskawkami i wcyhodzi taki fajny sorbet i nic nie trzeba dosładzac.
Allmita lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Marzusiax ja lodow nie probowałam odkąd mam cukrzyce, ale tez slyszałam ze mocno podnosza cukier.
Co do blendera ja mam taki najtanszy i daje rade z mrozonym bananem. Troche sie nagrzewa ale sporo juz lodow nim nakrecilam i sie nie spalilTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Ja rodzilam w czerwcu wtedy bylo juz baaardzo goraco i jedyne co to lody straciatella niewywalaly mi cukrow przy cukrzycy ciazowej wlasnie i jadlam je litrami non stop
Powiem Wam ze opadl mi ten brzuchol i ciezko mi nawet w takiej pol leżącej pozycji wytrzymac tak mnie uciska...