Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam sie z Tobą Karolyn. No i przy okazji bliscy nie musza ciągle wysluchowiwac, jakie mamy cukry itd. Mój mąż cały czas twierdzi, że ja nie mam zadnej cukrzycy, bo cukry mam normalne. Rzeczywiście im bliżej końca tym lepiej.
Co do chlebka, to ja lubię też z lidla ten żytni ma zakwasie. Smakuje mi i cukry dobre. A dzisiaj chyba slimaczki zrobię, tylko czy będę w stanie zjeść tylko 3 hmmm. Na poczatku diety jakoś mnie tak nie ciągło do słodkiego, a ostatnio coraz czesciej pozwalam sobie na małe degustacje -
Wiolad mój maz mówi ze patrząc na moje wyniki gdzie może 3 razy przez te tygodnie miałam 145 powiedział ze mam psice a nie cukrzycę i wziął mnie na kawę i ciastko. Ale on mnie bardzo wspiera i codziennie motywuje do spacerów i po mierzeniu pyta jak tam cukiereczku hihi ☺ grunt to wsparcie. A z dalsza rodzina jest różnie bo oni myślą że cukrzyca to tylko zakaz słodyczy, a i tak co jadę do teściowej to bach ciasto i ciastka na stół bez opamiętania. I te pytania ile przytyłam? A ja ze nadal 7 kg do tylu to się dziwi i.... ciastko... ☺ ale ona nigdy mnie za bardzo nie lubiła bo zabralam jej syna pierworodnego i powiedziała do mojej mamy ze rozbilam jej rodzinę eh ☺
Wiolad, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość
-
Hahahaha niezła teściowa. No właśnie ja też uważam, że to taka cukrzyca, jak z koziejjj.... póki co. I weszlam sobie na mojewypieki wpisalam razowe w wyszukiwarce i juz wiem, ze dzisiaj będę robić ciasto czekoladowe na mące razowej, ksylitol do tego i bedzie mmmm
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja mam swietny pomysl bo widze ze pieknie wam idzie to pieczenie ciast ciasteczek nalesnikow itd to ja Wam podam moj adres i po kawalku bedziecie mi wysylac, ja bede testowac i pozniej powiem czy dobre i jaki cukier po tym
Ja sie cala ciaze napieklam kupe ciast teraz juz ani nie mam sily ani ochoty sie w to bawic, najlepiej jakby teraz mi pod nos wszyscy wszystko kladli -
Elaria wrote:Po serku wiejskim na kolacje mialam 95, a na czczo 76, sama jestem zdziwiona. Od 3 dni nie przekroczylam 100 po posilkach, a nie dietuje rygorystycznie, jak na poczatku.
-
Nitka a Ty jako doswiadczona juz w temacie uwazasz ze 130 to jest duzo? Jakimi cukrami wedlug Ciebie powinnysmy sie przejmowac? Ja sobie czesto tak pozwalam bo jednak ta moja cukrzyca to tez nie jest jakas straszna. Kiedys sie przejmowalam kazdym skokoiem a teraz jakos juz mi sie znudzilo. Bąbel zdrowy to co sie bede dolowac
Wiolad lubi tę wiadomość
-
Ja sie udzialam na kwietniowych mamach ale odkad mam cukrzyce czesciej przrgladam grupe na fb albo ten watek:) zreszta tematy wyprawkowe w drugiej ciazy nie sa dla mnie az tak ciekawe. To pokazywanie jakis miskow, kroliczkow, pieluszek bambusowych i muslinowych kompletnie mnie nie interesuje:)
Ide zjesc 2 sniadanko wase ser ziarnisty cebulke i pomidorki. Poten zabieram sie za zapiekanke;)