Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolyn to moja pierwsza ciaza ale i tak nie podniecają mnie wątki o pieluchach czy innych rzeczach. Każde dziecko jest inne i przed urodzeniem wybór pieluch czy maskotki jest na wyrost ale to moje zdanie. Kupuje wózek łóżeczko ubranka a reszta wyjdzie w praniu ☺
-
Dominika po tostach moze wywalic cukier pozniej bo cieple pieczywo podnosi cukier i dlugo sie utrzymuje...
Kredka w 1 ciazy majac cukrzyce ciazowa mialam przekroczenia czeste 150-160 czasem wiecej urodzilam zdrowego synka takze moim zdanie do 140 jak bedzie ten cukier to niema paniki a nawet jak czasem przekroczy to tez nietrzeba trzasc portkami odrazu trzeba na zdrowo do tego podchodzic a nie wariowac za kazdym razem gdy jest wyzszy wynik... wystarczy pojsc na spacer i go zbic poprostu. Nieleczona cukrzyca to powod do zmartwiem a utrzymywana w rydzach z niewielkimi przekroczeniami od czasu do czasu to pikus;) -
Wzielo mnie dzis na zapiekany ryz z jablkami. Poslodze ksylitolem, poleje slodką smietanką. Bedzie pyszny. A cukier... moze tragedii nie bedzie
Skonczyl mi sie gaz, u nas jest butlowy wiec musze wymyslic jakies danie z piekarnika, macie jakies pomysly? -
Hahah wykazalam sie inteligencją... mysle zrobie warkocz z ciasta francuskiego z farszem z kielbaski pieczarek i serem a na deser ten ryz z jablkami. Poszlam do sklepu, kupilam niezbędne produkty, ide i mysle kur... a jak ja ten farsz usmaze??? Nie wspomne o ugotowaniu ryzu i przesmazeniu jablek
Jednak to prawda ze ciaza odbiera mozg hehehe
Z tej niemocy poszlam polezec, i tak nic madrego nie wymysleDominika89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki w nocy obudzily mnie 3 mocne skurcze dzis co jakis tam czas rowniez je mialam a od dluzszego czasu co chwile boli mnie brzuch jak na okres... kurde myslicie ze moze sie cos rozkrecic????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 14:54
-
nick nieaktualny
-
Mi w 1 ciazy poprostu odeszly wody i zaraz mnie pocieli takze tez niewiem jak to sie zaczyna inaczej
Mam tak nisko brzuch ze se zdaje sprawe ze to moze byc kwestia kilku dni choc ciagle licze jednak na skonczony 37 tc zeba ta dziecinka wazyla te 2500.. dzis siostra przyszla ze swoim psem chihuahua ktory wazy 2500 az niemoglam uwierzyc ze az tyle bo byl jak piorko -
Kochane odebralam wyniki krzywej
Na czczo 82
Po 1h 137
Po 2h 76
Raczej dobre bo wy tu doswiadczone w Tym temacieDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyDominika89 wrote:Demsik jest ok, a nawet super. Ale dietę możesz trzymać jak chcesz przynajmniej nie przytyjesz ☺☺
Oczywiście coś tam sobie warto wybrać z tej diety, np. pełnoziarniste produkty, dużo warzyw, rezygnacja ze śmieciowego jedzenia. Każdej mamie wyjdzie to na dobre.
Demsik, super wyniczki.Demsik lubi tę wiadomość
-
Po zapiekance melduje wynik 94 a jest przepyszna:))))
Przepis:)
Makaron ugotowalam aldente Na oleju kokosowym podsmazylam pieczarki parowki drobiowe papryke cebule dodalam przecier pomidorowy. Osobno zrobilam sos jogurt naturalny plus czosnek i bazylia. Na spod 1/2 makaronu potem farsz znow makaron farsz podlalam sosem i dalam troche zoltego sera na wierzch. Chwile zapieklam
Demsik cukry super sio z watku haha:))) zszdroszcze!Demsik lubi tę wiadomość
-
No ja moge jesc nawet zwykly. W ogole na obiad i kolacje moge jak na razie jesc w miare normalnie, najgorzej ze sniadaniami ale juz wiem wiecej i zaczyna byc dobrze. Dzis 7 ziaren testowalam pomidorki szynka papryka cukier 103
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 16:46
-
Marzusiax ja mam lokalnego dostawce i juz mam krajowe malinowe. Co prawda place jak za złoto ale smak i wartości nie do oceniania. A dostawca to kolega męża to raz dostałam skrzynkę 6kg och jadłam ze hej. A w ogóle moi teściówie mają uprawę szklarniowa pomidorów i od maja do końca listopada mam ich na tony hihi ☺☺