Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja poszłam na lody z mężem do kawiarni. Wzięłam 1 gałkę i zjadłam pół i mnie zemdlilo. Nie mogę jeść słodkiego w tej formie. A były to owoce leśne niby kwaskowe. Zobaczymy po godzinie pomiar. A po obiedzie nie mierzyłam bo byłam u teściowej i nie wzięłam sprzętu ☺
A wy macie super po obiadowe wyniki ☺ -
nick nieaktualny
-
W Europie w wielu krajach jest do 100 na czczo wiec to nie jest żadną tragedia. Zmienili normę na 140 i wcale nie wykluczone ze i ta kiedyś zmienia. Ale zauważcie ze najwięcej kobiet ma problem z cukrem na czczo i to najwięcej bierze insulinę na noc przy nawet 93-95. Przypadek? Nie sądzę. TA zmiana do 140 w mniejszym stopniu uderzy w producentów insuliny niż gdyby zrobili na czczo do 100. Wiecie jak wtedy spadła by sprzedaż tej nocnej. Śmiem twierdzić że masakryczne ☺
Wiolad lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzis u teściowej zjadlam schab w sosie brokulowym, kasza gryczana biała i oczywiscie kiszona kapusta. Cukier 101. Na deser ukradlam jedno ciasteczko i dwa wafelki, ale skoku tez bke było, dobilam do 115. Teraz wcinam popcorn i czaje sie zeby zrobic naleśniki bo za mną chodzą
Rosolina lubi tę wiadomość
-
Pochwale sie jeszcze lodami. Spora ilosc: tiramisu karmel i wanilia. Specjalnie zrobilam pomiary po 40 min godZinie i 1,5. Pomiary kolejno 104, 111, 97. Lody ewidentnie mi służą heheheh.
Widzę, ze dzisiaj dZień bardzo dobrych cukrów.Rosolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dominika Ja moge lody tonami jeść, a już najbardziej czekoladowe, dlatego tak mnie cieszy, ze cukier po nich jest ok.
A tak z ciekawości dziewczyny ile mleka lejecie do płatków? Mi diab mówiła, zeby nie więcej niz szklanke. Ja daje 1,5 szkl. U mnie zawsze płatki owsiane, cynamon, ksylitol, uprazony slonecznik, siemię lniane, wiórki kokosowe i jak nie jestem w ciąży, to suszona żurawina.