X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika... a ta hemoglobinę robiłaś na czczo?
    Ja dziś naprawdę mało jadłam :( miałam obiad późno, potem szybko jogurt i 3 wafle ryżowe, teraz mozarellę z pomidorem i dopiero czekam na zupę :( musże chociaż jedna mała porcje zjeść. :( zrobiłam tez przekąski z tortilli - szynka, serek bieluch, pomidorki, oliwki, ale masakryczne wyszło, chyba ten ser mi popsuł wszystko i wstyd sie przyznać, ale głoduje. :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeej cwaniary!!! To Wy zawsze piszecie ze zjadlyscie jakies pysznosci i cukry macie ok. Depresji sie przy Was mozna nabawic ;-)

Mandragora84 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina tak robiłam na czczo, ale to nie ma znaczenia i nie musisz być na czczo :)
    Kredka ostatnio pisałam, że miałam wyskok więc wiesz :D
    Zauważyłam, że mogę zjeść dużo i wszystkiego jeśli zjem ogórka zielonego zwykłego :) Normalnie jem np na kolację 3 kromki i jest tak do 110, a dziś 3 kromki i 95 bo zjadłam pół ogórka. Może to moja metoda :D

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7495a5ef2d28.jpg
    Wczoraj Kredka pokazywałaś komode. Ja mam dla malutkiej taką jest wysoka a płytka, postawię ją obok przewijaka i będę miała wszystko pod ręką :)
    Przewijak mam z ikei, a łóżeczko takie :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/931ad8d8d35d.jpg

Dziś na facebooku były rozmowy na temat kołysek i one są takie piękne że ach. Ale nie mam tyle miejsca, chyba że postawię ją na tarasie zobaczymy :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka każda ma wyskoki, czasami urlop od cukrzycy jak to ładnie ujęła spirit, ale...... wiadomo po urlopie szybkie zejście na ziemię :) :) Ja tam uważam, że trzustka jak każdy może mieć gorszy dzień - tak to sobie tłumaczę :D :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A paluchy miałaś na pewno czyste? :D Mi sie już zdarzyło, że paluchy źle umyte i prawie zawał przy pomiarze - szybkie mycie rąk i ufff 5 palców pokłutych dla pewności hehe

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika witaj w 30 tygodniu, teraz dopiero zauważyłam :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa zmiana kodu 3 z przodu hehe :) Ale jeszcze nie wiekiem. Bo tu dopiero 28 w grudniu będzie :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Dominika... a ta hemoglobinę robiłaś na czczo?
    Ja dziś naprawdę mało jadłam :( miałam obiad późno, potem szybko jogurt i 3 wafle ryżowe, teraz mozarellę z pomidorem i dopiero czekam na zupę :( musże chociaż jedna mała porcje zjeść. :( zrobiłam tez przekąski z tortilli - szynka, serek bieluch, pomidorki, oliwki, ale masakryczne wyszło, chyba ten ser mi popsuł wszystko i wstyd sie przyznać, ale głoduje. :(
    Źle wyszła Ci ta hemoglobina glikowana ?? To jest pomiar z około 3 ostatnich miesięcy - . Nie głoduj Rosolino, to nic nie zmieni.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad. Rączki umyte ładnie wiec nie ma na co zwalic. Spróbuj sie nasmarowac olejem kokosowym i wtedy zmierz, wyniki z kosmosu haha a ja siwych włosów dostałam; -)

Dominika sliczne łóżeczko. Ja niestety mam w spadku ale niech juz będzie, nie będę wybrzydzac. Zazdroszcze dwójki z przodu (wiekiem) ;-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Wiolad. Rączki umyte ładnie wiec nie ma na co zwalic. Spróbuj sie nasmarowac olejem kokosowym i wtedy zmierz, wyniki z kosmosu haha a ja siwych włosów dostałam; -)

Dominika sliczne łóżeczko. Ja niestety mam w spadku ale niech juz będzie, nie będę wybrzydzac. Zazdroszcze dwójki z przodu (wiekiem) ;-)
    Hahahah mogę się tylko domyślać wyniku. U mnie też w obrocie olej kokosowy do smarowania.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spróbujcie zjeść kisiel i zostawic odrobinę na palcu. prawie zemdlałam jak zobaczyłam 159. Umyłam rączki i było 110 hehehe, ale co się zdenerwowałam to moje :D

Wiolad, Spirit lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się tu przejmujemy jakimiś tam wyskokami niewielkimi, a co musiała przeżywać Nitka z tym cukrem.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Nitka, jak się czujesz, jak synuś?

• Kai Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie pokroić czerwoną paprykę i zmierzyć cukier. U mnie było 191 ;-)
    Kredko, ja unikalam kukurydzy, bo mi cukier wywalala. Może u Ciebie też wina kukurydzy?
    Diminiko, mam bardzo podobne łóżeczko. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai mozliwe ze to kukurydza, tylko ze dzien wczesniej na obiad zjadlam to samo i bylo ok. Dziwna ta cukrzyca ;-)

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu schudłam kg... nigdy nie sądziłam ze mniejszą wagą kiedykolwiek w życiu będzie mnie stresować :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane moje probuje Was nadrabiac ale stanowczo za duzo piszecie a ja mam stanowczona za malo czasu;) myslalam ze malenstwo w domu przez pierwszych pare miesiecy niezmieni zabardzo zycia ald soe baaardzo myslilam... zapomnialam juz jak to bylo poprostu... Igorek ladnie je z cycka i jedno karmienie zajmuje okolo godziny:/ a je co 3. Dotego Wiktor zostal w domu niepuszczam go narazie do przedszkola zeby zarazkow nieznosil. Takze dwojka w domu kazdy cos chce ahhh uroki bycia Mama:) cale szczescie ze Igorek grzeczny je i spi:) cukry mam idealne czasem uda mi sie zmierzyc nawet az jestem w szoku czyzby trzustka sie naprawila?? :O az niemozliwe... pochwale sie ze zeszlo ze mnie 8kg jeszcze 6 do mojej wagi hura :) i powiem Wam ze ta cesarke przeszlam naprawde calkiem inaczej czuje sie swietnie wstaje normalnie nic nieboli calkowicie inaczej od poprzedniej. Zrobili mi duzo wieksza blizne co mi soe bardzo niepodoba:(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0dbdf2a647.jpg

Marzusiax nieprzejmuj sie cukrem w moczu ja mialam raz 420 i diablo mowila zebym nawet na to w ciazy niezwracala uwagi.

Dominika mialam identyczne lozeczko dla Wiktora tylko z misiem :) bardzo byalam zadowolona:) komoda tez fajna bo duza, ja bralam szeroka zeby przewijak polozyc na komodzie...

A tu patrzcie jak sie strasznie zmienilem od urodzenia.. jestem teraz okropnie podobny do braciszka jak byl maly ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2428a630b0ef.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:07

milagro, kark, marzusiax lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina jaki mialas wynik glikowanej?? To jest wlasnie badanie ktore pokazuje jak prowadzisz cukrzyce przez ostatnie 3m-c choc najbardziej na wynik maja wyniki wplyw cukry z ostatnich 3 tygodni...

Naprawde niestresujcie sie tak skokami ja mialam je codziennie przeciez i Igor mial badane cukry dokladniej przez moja cukrzyce i sa idealne dodatkowo mial duzo innych badan wlasnie przez moja chorobe ale na szczescie wszystko jest super:) takze naprawde czasem skok niezaszkodzi dziecku a u mnie byl praktycznie codziennie jakis skok...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Też myślałam ze będzie jakoś szybciej no ale duże miasto to może i dużo chętnych :/ prywatny nie może dac recepty na paski nie?
    Spirit, mi dał receptę na paski (30% odpłatnie tylko), na glukometr. Na priv Ci napisałam nazwisko ;)

Spirit lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ