X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika... a ta hemoglobinę robiłaś na czczo?
    Ja dziś naprawdę mało jadłam :( miałam obiad późno, potem szybko jogurt i 3 wafle ryżowe, teraz mozarellę z pomidorem i dopiero czekam na zupę :( musże chociaż jedna mała porcje zjeść. :( zrobiłam tez przekąski z tortilli - szynka, serek bieluch, pomidorki, oliwki, ale masakryczne wyszło, chyba ten ser mi popsuł wszystko i wstyd sie przyznać, ale głoduje. :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeej cwaniary!!! To Wy zawsze piszecie ze zjadlyscie jakies pysznosci i cukry macie ok. Depresji sie przy Was mozna nabawic ;-)

Mandragora84 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina tak robiłam na czczo, ale to nie ma znaczenia i nie musisz być na czczo :)
    Kredka ostatnio pisałam, że miałam wyskok więc wiesz :D
    Zauważyłam, że mogę zjeść dużo i wszystkiego jeśli zjem ogórka zielonego zwykłego :) Normalnie jem np na kolację 3 kromki i jest tak do 110, a dziś 3 kromki i 95 bo zjadłam pół ogórka. Może to moja metoda :D

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7495a5ef2d28.jpg
    Wczoraj Kredka pokazywałaś komode. Ja mam dla malutkiej taką jest wysoka a płytka, postawię ją obok przewijaka i będę miała wszystko pod ręką :)
    Przewijak mam z ikei, a łóżeczko takie :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/931ad8d8d35d.jpg

Dziś na facebooku były rozmowy na temat kołysek i one są takie piękne że ach. Ale nie mam tyle miejsca, chyba że postawię ją na tarasie zobaczymy :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka każda ma wyskoki, czasami urlop od cukrzycy jak to ładnie ujęła spirit, ale...... wiadomo po urlopie szybkie zejście na ziemię :) :) Ja tam uważam, że trzustka jak każdy może mieć gorszy dzień - tak to sobie tłumaczę :D :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A paluchy miałaś na pewno czyste? :D Mi sie już zdarzyło, że paluchy źle umyte i prawie zawał przy pomiarze - szybkie mycie rąk i ufff 5 palców pokłutych dla pewności hehe

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika witaj w 30 tygodniu, teraz dopiero zauważyłam :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa zmiana kodu 3 z przodu hehe :) Ale jeszcze nie wiekiem. Bo tu dopiero 28 w grudniu będzie :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Dominika... a ta hemoglobinę robiłaś na czczo?
    Ja dziś naprawdę mało jadłam :( miałam obiad późno, potem szybko jogurt i 3 wafle ryżowe, teraz mozarellę z pomidorem i dopiero czekam na zupę :( musże chociaż jedna mała porcje zjeść. :( zrobiłam tez przekąski z tortilli - szynka, serek bieluch, pomidorki, oliwki, ale masakryczne wyszło, chyba ten ser mi popsuł wszystko i wstyd sie przyznać, ale głoduje. :(
    Źle wyszła Ci ta hemoglobina glikowana ?? To jest pomiar z około 3 ostatnich miesięcy - . Nie głoduj Rosolino, to nic nie zmieni.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad. Rączki umyte ładnie wiec nie ma na co zwalic. Spróbuj sie nasmarowac olejem kokosowym i wtedy zmierz, wyniki z kosmosu haha a ja siwych włosów dostałam; -)

Dominika sliczne łóżeczko. Ja niestety mam w spadku ale niech juz będzie, nie będę wybrzydzac. Zazdroszcze dwójki z przodu (wiekiem) ;-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Wiolad. Rączki umyte ładnie wiec nie ma na co zwalic. Spróbuj sie nasmarowac olejem kokosowym i wtedy zmierz, wyniki z kosmosu haha a ja siwych włosów dostałam; -)

Dominika sliczne łóżeczko. Ja niestety mam w spadku ale niech juz będzie, nie będę wybrzydzac. Zazdroszcze dwójki z przodu (wiekiem) ;-)
    Hahahah mogę się tylko domyślać wyniku. U mnie też w obrocie olej kokosowy do smarowania.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spróbujcie zjeść kisiel i zostawic odrobinę na palcu. prawie zemdlałam jak zobaczyłam 159. Umyłam rączki i było 110 hehehe, ale co się zdenerwowałam to moje :D

Wiolad, Spirit lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się tu przejmujemy jakimiś tam wyskokami niewielkimi, a co musiała przeżywać Nitka z tym cukrem.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Nitka, jak się czujesz, jak synuś?

• Kai Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie pokroić czerwoną paprykę i zmierzyć cukier. U mnie było 191 ;-)
    Kredko, ja unikalam kukurydzy, bo mi cukier wywalala. Może u Ciebie też wina kukurydzy?
    Diminiko, mam bardzo podobne łóżeczko. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai mozliwe ze to kukurydza, tylko ze dzien wczesniej na obiad zjadlam to samo i bylo ok. Dziwna ta cukrzyca ;-)

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu schudłam kg... nigdy nie sądziłam ze mniejszą wagą kiedykolwiek w życiu będzie mnie stresować :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane moje probuje Was nadrabiac ale stanowczo za duzo piszecie a ja mam stanowczona za malo czasu;) myslalam ze malenstwo w domu przez pierwszych pare miesiecy niezmieni zabardzo zycia ald soe baaardzo myslilam... zapomnialam juz jak to bylo poprostu... Igorek ladnie je z cycka i jedno karmienie zajmuje okolo godziny:/ a je co 3. Dotego Wiktor zostal w domu niepuszczam go narazie do przedszkola zeby zarazkow nieznosil. Takze dwojka w domu kazdy cos chce ahhh uroki bycia Mama:) cale szczescie ze Igorek grzeczny je i spi:) cukry mam idealne czasem uda mi sie zmierzyc nawet az jestem w szoku czyzby trzustka sie naprawila?? :O az niemozliwe... pochwale sie ze zeszlo ze mnie 8kg jeszcze 6 do mojej wagi hura :) i powiem Wam ze ta cesarke przeszlam naprawde calkiem inaczej czuje sie swietnie wstaje normalnie nic nieboli calkowicie inaczej od poprzedniej. Zrobili mi duzo wieksza blizne co mi soe bardzo niepodoba:(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0dbdf2a647.jpg

Marzusiax nieprzejmuj sie cukrem w moczu ja mialam raz 420 i diablo mowila zebym nawet na to w ciazy niezwracala uwagi.

Dominika mialam identyczne lozeczko dla Wiktora tylko z misiem :) bardzo byalam zadowolona:) komoda tez fajna bo duza, ja bralam szeroka zeby przewijak polozyc na komodzie...

A tu patrzcie jak sie strasznie zmienilem od urodzenia.. jestem teraz okropnie podobny do braciszka jak byl maly ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2428a630b0ef.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:07

milagro, kark, marzusiax lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina jaki mialas wynik glikowanej?? To jest wlasnie badanie ktore pokazuje jak prowadzisz cukrzyce przez ostatnie 3m-c choc najbardziej na wynik maja wyniki wplyw cukry z ostatnich 3 tygodni...

Naprawde niestresujcie sie tak skokami ja mialam je codziennie przeciez i Igor mial badane cukry dokladniej przez moja cukrzyce i sa idealne dodatkowo mial duzo innych badan wlasnie przez moja chorobe ale na szczescie wszystko jest super:) takze naprawde czasem skok niezaszkodzi dziecku a u mnie byl praktycznie codziennie jakis skok...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Też myślałam ze będzie jakoś szybciej no ale duże miasto to może i dużo chętnych :/ prywatny nie może dac recepty na paski nie?
    Spirit, mi dał receptę na paski (30% odpłatnie tylko), na glukometr. Na priv Ci napisałam nazwisko ;)

Spirit lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ