X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka same wspaniałe wiadomości :)
    Dobrze ze cukrzyca poszła sobie i teraz już możesz się cieszyć swoim macierzynstwam na dobre ;) Slicznych masz synkow <3 Dużo zdrówka dla Was.

A ja właśnie zjadłam racuszki z jablkiem na jogurcie i mące owsianej bezglutenowej :D Zobaczymy jak moje cukry.
    Bylo pyszne ; )

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za przywitanie i pocieszenie
    Gdyby nie mój maz to pewnie bym wczoraj ryczala caly dzien ale on podchodzi do tego z dystansem i poki nie ma wyników nie ma placzu

We wtorek mam wizyte u diabetologa to sie dowiem wszystkiego lacznie z wynikiem

Tak jsk mowicie plus cukrzycy piekne cialo i niewiele kg a organizm ma dostarczone wszystko co niezbedne

Przeglądałam strony o cukrzycy w uk to tu rozwiązują ciaze w 38tc ale czy faktycznie tak jest zobacze po wizycie
    Podobno takze kobiety z cukrzyca sa pod opieka ginekologa ( prawidlowa ciaza jest prowadzona przez położna)
    Usg ostatnie jest okolo 22tc a przy cukrzycy podobno robia dodatkowe
    No cóż na razie to takie zgadywanie zobacze po wizycie

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka tak nam mów żebyśmy się nie stresowaly ☺ wspaniałe masz dzieciaczki Mamusiu ☺
    Carolina mi lekarz mówił ze wszystko z maluszkiem ok i ze spokojnie mogę czekać na poród SN i cukrzyca sama w sobie nie jest przeciwskazaniem, ale jak jest u Ciebie to nie wiem bo co kraj to wiadomo inaczej ☺

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Źle wyszła Ci ta hemoglobina glikowana ?? To jest pomiar z około 3 ostatnich miesięcy - . Nie głoduj Rosolino, to nic nie zmieni.

Nie miałam jeszcze, bede dopiero robic za dwa tygodnie. Ja wiem, ze Głodówka nic nie zmieni, ale musiałam poczekać na zupę, mam juz dość tych serów, serków, wędliny, jogurtów. :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... dziś 4 dzień z cukrami na czczo w normie! Oby tak zostało. Dziś tez mam pierwsze usg prenatalne, trzymajcie kciuki mocno wieczorem! Boje sie okropnie. Na razie sprzątam w domu, żeby nie zwariować.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina rozumiem Cię jak przed pierwszym prenatalnym miałam ciśnienie chyba 200. Ale będzie dobrze Kochana zobaczysz. My tu na pewno wszystkie trzymamy kciuki. I to ze na czczo w normie rewelacja. Może regularne jedzenie i podzialalo ☺

h4py1w9.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może to głupie, ale powiedzcie mi, jak u Was z sokami i słodyczami?
    Czy jesli np zjem na podwieczorek 1 kawałek babki jogurtowej i zjem np 3 mandarynki to popełnię zbrodnię? Przychodzi do mnie koleżanka i nie wiem co mam szykować do jedzenia :P

Póki co, podczas moich (na razie 2 dniowych) pomiarów jest ok, ale krzywa wyszła mi zła.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie ja jem słodycze, oczywiście nie codziennie i oczywiście nie torty z kremem :) Ale np. babka piaskowa tylko, ze domowa mojej teściowej super. Nawet 100 nie miałam. Owoce jem w dużej ilości. A krzywą miałam tragiczną :) Musisz próbować :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89, dziękuję za odpowiedź. Ja dopiero od niedawna się uświadamiam w tej cukrzycy i jeszcze się duuuuuzo muszę nauczyć.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie obawiam się, że wszystkie i tak prędzej urodzimy niż zrozumiemy cukrzycę :) Jednego dnia euforia innego rozpacz taka prawda :)

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, musisz spróbować, nie ma innego wyjścia. Ja na razie jem normalnie, tylko właśnie dołączyłam drugie śniadanie, podwieczorek i bardzo mała druga kolacje. No i porcje ogólnie mniejsze. I cukry ok.
    Dominika... no moze i masz racje, regularność wyrównała. Tylko, ze od poniedziałku wracam do pracy, mój podwieczorek bedzie pod znakiem zapytania. :/

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina a musisz wracać do pracy czy po prostu chcesz? Ja od 8tc na zwolnieniu. Najpierw mdłości i wymioty, później to dziadostwo i lekarz bez problemu mi wypisuje :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:07

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie pamiętaj że po slodkim warto zmierzyć cukier po 30-40 min bo skok jest czesto wczesniej .
    (Hehe ja dalej ze swoją słodką teorią )

A jak juz jestesmy w temacie słodyczy to wlasnie zrobiłam placuszki z jablkami i ksylitolem. Zjadlam z dodatkiem dżemu Rapsodia tego 100%
    Na razie cukier 125. Zmierze jeszcze po 1,5h bo to smażone na oleju wiec moze byc nieco pozniej. Ale uwazam ze jest ok. Wyszły fantastyczne, puszyste i mega pyszne :-)

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od początku na zwolnieniu, poszłam jeszcze zanim dowiedziałam sie o cukrzycy. Jakoś w mojej pracy nie wyobrażam sobie kobiety w ciąży hehehe ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście usg 4d? Bo ja miałam już dwa razy między innymi wczoraj i jestem w totalnym szoku od wczoraj bo moja córka jest tak podobna do mojego męża że to aż nie możliwe hehe :) Taka mała istotka a to już widać. Te same usta, oczy i w ogóle kształt buzi. I patrzcie jaka sprawiedliwość hehe. Ja tu wymioty, nudności, cukrzyca, a malutka cały Tata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:20

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:07

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam w szkole popołudniami, prowadząc zajęcia dodatkowe (niestety umowa zlecenia) i z niej zrezygnowałam, ze względu na ciąże bliźniacza, ale dopiero jak złożyłam wymówienie to okazało sie, ze jeden maluszek sie nie rozwija. Bede prowadzić lekcje prywatnie, chociaż 3 godzinki dziennie, zwariowałabym w domu. Mam nadzieje, ze chociaż do końca maja uda mi sie dotrwać.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:08

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice może tak być. Jak wczoraj patrzyłam na nią na ekranie to się prawie rozpłakałam bo taki słodki mały człowieczek :) Jeszcze podobna do męża, ach chyba mi hormony na mózg padły :D

h4py1w9.png
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ