Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka same wspaniałe wiadomości
Dobrze ze cukrzyca poszła sobie i teraz już możesz się cieszyć swoim macierzynstwam na dobreSlicznych masz synkow
Dużo zdrówka dla Was.
A ja właśnie zjadłam racuszki z jablkiem na jogurcie i mące owsianej bezglutenowejZobaczymy jak moje cukry.
Bylo pyszne ; )Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Dzieki dziewczyny za przywitanie i pocieszenie
Gdyby nie mój maz to pewnie bym wczoraj ryczala caly dzien ale on podchodzi do tego z dystansem i poki nie ma wyników nie ma placzu
We wtorek mam wizyte u diabetologa to sie dowiem wszystkiego lacznie z wynikiem
Tak jsk mowicie plus cukrzycy piekne cialo i niewiele kg a organizm ma dostarczone wszystko co niezbedne
Przeglądałam strony o cukrzycy w uk to tu rozwiązują ciaze w 38tc ale czy faktycznie tak jest zobacze po wizycie
Podobno takze kobiety z cukrzyca sa pod opieka ginekologa ( prawidlowa ciaza jest prowadzona przez położna)
Usg ostatnie jest okolo 22tc a przy cukrzycy podobno robia dodatkowe
No cóż na razie to takie zgadywanie zobacze po wizycie -
Nitka tak nam mów żebyśmy się nie stresowaly ☺ wspaniałe masz dzieciaczki Mamusiu ☺
Carolina mi lekarz mówił ze wszystko z maluszkiem ok i ze spokojnie mogę czekać na poród SN i cukrzyca sama w sobie nie jest przeciwskazaniem, ale jak jest u Ciebie to nie wiem bo co kraj to wiadomo inaczej ☺Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
Wiolad wrote:Źle wyszła Ci ta hemoglobina glikowana ?? To jest pomiar z około 3 ostatnich miesięcy - . Nie głoduj Rosolino, to nic nie zmieni.
Nie miałam jeszcze, bede dopiero robic za dwa tygodnie. Ja wiem, ze Głodówka nic nie zmieni, ale musiałam poczekać na zupę, mam juz dość tych serów, serków, wędliny, jogurtów. -
Dziewczyny, może to głupie, ale powiedzcie mi, jak u Was z sokami i słodyczami?
Czy jesli np zjem na podwieczorek 1 kawałek babki jogurtowej i zjem np 3 mandarynki to popełnię zbrodnię? Przychodzi do mnie koleżanka i nie wiem co mam szykować do jedzenia
Póki co, podczas moich (na razie 2 dniowych) pomiarów jest ok, ale krzywa wyszła mi zła. -
Marie ja jem słodycze, oczywiście nie codziennie i oczywiście nie torty z kremem
Ale np. babka piaskowa tylko, ze domowa mojej teściowej super. Nawet 100 nie miałam. Owoce jem w dużej ilości. A krzywą miałam tragiczną
Musisz próbować
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Marie, musisz spróbować, nie ma innego wyjścia. Ja na razie jem normalnie, tylko właśnie dołączyłam drugie śniadanie, podwieczorek i bardzo mała druga kolacje. No i porcje ogólnie mniejsze. I cukry ok.
Dominika... no moze i masz racje, regularność wyrównała. Tylko, ze od poniedziałku wracam do pracy, mój podwieczorek bedzie pod znakiem zapytania. -
nick nieaktualny
-
Marie pamiętaj że po slodkim warto zmierzyć cukier po 30-40 min bo skok jest czesto wczesniej .
(Hehe ja dalej ze swoją słodką teorią )
A jak juz jestesmy w temacie słodyczy to wlasnie zrobiłam placuszki z jablkami i ksylitolem. Zjadlam z dodatkiem dżemu Rapsodia tego 100%
Na razie cukier 125. Zmierze jeszcze po 1,5h bo to smażone na oleju wiec moze byc nieco pozniej. Ale uwazam ze jest ok. Wyszły fantastyczne, puszyste i mega pyszne -
Dziewczyny miałyście usg 4d? Bo ja miałam już dwa razy między innymi wczoraj i jestem w totalnym szoku od wczoraj bo moja córka jest tak podobna do mojego męża że to aż nie możliwe hehe
Taka mała istotka a to już widać. Te same usta, oczy i w ogóle kształt buzi. I patrzcie jaka sprawiedliwość hehe. Ja tu wymioty, nudności, cukrzyca, a malutka cały Tata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:20
-
nick nieaktualny
-
Ja pracowałam w szkole popołudniami, prowadząc zajęcia dodatkowe (niestety umowa zlecenia) i z niej zrezygnowałam, ze względu na ciąże bliźniacza, ale dopiero jak złożyłam wymówienie to okazało sie, ze jeden maluszek sie nie rozwija. Bede prowadzić lekcje prywatnie, chociaż 3 godzinki dziennie, zwariowałabym w domu. Mam nadzieje, ze chociaż do końca maja uda mi sie dotrwać.
-
nick nieaktualny