X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie nie dziwię, że biedna Kredka dostaje później depresji, jak piszesz, że 118 i niegrzeczna mamusia :-P

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie moim zdaniem to super cukier ☺ chodzi mi tylko o to ze im mniej dietetyczne tym u mnie lepiej a dziś chciałam tak ładnie wg zaleceń i taki wynik który mimo wszystko jest super ☺ taki tylko paradoksik ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę ze chociaż Wiolad przejmuje się moimi stanami depresyjnymi hehe.
    Dzis zrobilam kolejne podejście do chińszczyzny, darowalam sobie gotowy sos. Zobaczymy jak cukier, oby podobny do Dominiki heh ;-)

96xftgp.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja cala ciaze mowilam starszemu jak wazna jest rola starszrgo brata jak bedzie musial postepowac z dzidziusiem i teraz pomalu dostaje zadania zeby go przypilnkwac przyniesc butelke czy cokolwiek jakas pierdole zeby smoczek wsadzic jak zaplacze i starszak jest przeszczesliwy ze jest potrzebny i jest dobrym starszym bratem:) przychodzi co chwile caluje go poglaska i ucieka. Za dlugo nim sie niezajmuje bo sie nudzi ale tak po 5 minut co jakis czas przyleci ukocha pogada i ucieka do swoich spraw;)

Elaria, Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja myślę ze ten cukier to zasluga kapusty. Ona obniża cukier bo zawiera ligniny, takie weglowodany nierozpuszczalne. Nie sa trawione przez żołądek i pomagają pokarmowi szybciej przejść przez jelita, dzieki czemu mniej cukru z pożywienia sie wchłania. Dlatego wchodzą nam gołąbki, bigos i wszystko co na kapuście ;-)
    Kolejna teoria Kredki hehehe ;-)
    Nie, a tak serio to diablo mi tłumaczyła; -)

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profesor Kredka ☺☺☺☺

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, fajnie, że starszak póki co zainteresowany, wiadomo, że nie można liczyć, że będzie tkwił przy maluszku godzinami. Moja córka już się trochę zaczyna obawiać, że nie będę miała dla niej czasu. My co wieczór przed snem czytamy, a jak będzie maluszek to może być trudno się zgrać o dobrej porze. Powiedziałam, że zrobię, co będę mogła, by czytać, bo sama lubię te nasze wieczorne sesje (przypomniałam sobie mnóstwo książek z dzieciństwa i poznałam fajne nowe tytuły). A jeśli w jakieś dni nam się nie uda, to powiedziałam, że ona będzie mi czytać, np. jak będę karmić.

Dominika89, Justice, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję cukier po chińszczyznie...125 :-)
    Czyli norma, nie? :-P

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kredka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka super wynik ☺
    Justice bo to jest jak sekta ☺ i oczywiście ze maja profity z tego. I to jest chore bo człowiek zaczyna się wahać brać czy nie brać bo nie wiadomo komu wierzyć. Jakby mój diablo miał kamerkę i widział co czasem jem to by padł na zawał hihi ☺ a mimo to cukier w normie to chyba ok ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się rozbestwiłam z tym jedzeniem :P Dziś kupiłam sobie rogal z francuskiego ciasta i zjadłam go na dwie tury (II śniadanie i podwieczorek) i cukier w normie - mam na myśli starą normę, do 120. Co prawda biorę insulinę, ale chyba w najmniejszej dawce 4j. na noc i od 5 tygodni mam tę dawkę i na razie nie ma potrzeby zwiększania, więc korzystam.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, Justice Elaria fajnie tłumaczyć, tylko moje bejbe ma 20 miesięcy i hmmmmm stad moje obawy, bo nawet nie ma możliwości, żeby wytłumaczyć.

Kredka super cukier. Może tez się skuszę na chińczyka :D Od początku ciąży nie jadłam.

Myślę, że jak najbardziej lekarze, a już na pewno przychodnie mają po podpisywane umowy z koncernami farmaceutycznymi. Chamskie to jest, jak czujesz, że lekarz na siłę chce Ci coś wcisnąć. To jak teraz normy podwyższyli, to ciekawe ile ona będzie zalecała jeść chleba hehehehe, chyba pół bochenka, bo 3 kromki nie podwyższą u większości dziewczyn glikemii do ponad 140 :D :D
    A tak ogólnie, to widzę, że diab niezadowolona, że pomiary ok, stad jej pytania czy trzymasz się diety. Ja pierniczę co za baba heheheh Za niedługo zacznie się czepiać, że za mało jesz i nie tyjesz. Każdy powód dobry, żeby wcisnąć insulinę. Dobrze, że ketony Ci nie wychodzą :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria skoro cukier był w normie, to jak najbardziej służy :)

Na początku diety bardzo się stresowałam. Nic co z listy zakazanych rzeczy nie dotykałam - nawet wolałam nie patrzeć hahahah. Teraz jak coś mi nie podnosi cukru, to zjadam, nawet z listy zakazanej. Jakby moja diab widziała co zjadam niekiedy to ho ho ho :D :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej rozwiązania, tym bardziej pozwalam sobie na eksperymenty :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio u mnie wilczy apetyt, może coś przytyłam w końcu :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad pół bochenka opieczonego bo wtedy mocniej cukier podnosi hihi ☺ i dostaniesz wymarzoną insulinę hihi ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, ja sobie słabo wyobrażam dwójkę dzieci z tak małą różnicą wieku, głównie z powodu mojego wygodnictwa. Jedno jeszcze takie wymagające i już drugie, które ma wielkie potrzeby, a gdzie w tym wszystkim ja, czas na odpoczynek, czas na swoje potrzeby, choćby te życiowe jak sen, jedzenie, toaleta ;-) My trochę za długo czekaliśmy, myślę że taka różnica 5 lat byłaby dla mnie optymalna, ale cóż... nie od razu udało nam się zmajstrować drugie, a i warunków wtedy jeszcze nie było, bo mieliśmy jeden pokój. Tak, że u nas różnica między dziećmi będzie 8,5 lat. Nie pobawią się razem, jedno wyjedzie do szkoły do miasta, a drugie pójdzie dopiero do podstawówki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ