X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice czyżbyś mówiła o Oli? ☺☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, to chociaż tyle dobrzr, ze diab. normalna.
    Elaria o czas dla siebie i ogolnie ogrom pracy jaka nas z mężem czeka nie obawiam się, mój maz z tych tatusiów co całkowicie sie dziecku poświęcają. Jedyna w sumie moja obawa, to zazdrość.
    Justice mam nadzieję ze i u nas bedzie z dzieciaczkami jak u was.
    Damy rade. Lubie znać wrazenia innych mam z tak mała roznica wieku. Każda ma swoj indywidualny sposób. Zawsze można cos fajnego podpatrzeć.

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:09

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice niektóre dziewczyny nie rozumieją ze dzieci są różne. Jedne będą większe inne mniejsze, a branie insuliny na wyrost żeby zahamować na sile jego wzrost jest przykre. Szkoda mi takich kobiet ze są tak zaslepione przez lekarza ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria między mną a moim bratem jest różnica prawie 9 lat. Powiem Ci ze to ma dużo plusów, nigdy sie nie klocilismy, nie bilismy jak to rodzeństwo. Moze troche mieliśmy mały kontakt jak ja jeszcze bylam dzieckiem a on juz prawie dorosły ale pozniej sie to wyrownalo i teraz jest dla mnie najlepszym bratem na świecie ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka mój brat tez starszy o 9 lat ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tez na niego donosilas jak palił papierosy? Hehe ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój brat nie pali i nie pije i nigdy tego nie robił hihi... Mało tego podpisywał mi sprawdziany i kartkówki i chodził czasem na zebranie hehe ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pali i nie pije??? Czemu ja go nie poznałam zaraz po rozwodzie hehehe ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie palił i nie pił. On taki spokojny domator ☺ jedyne co pali to węgiel w piecu hihi ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem starsza prawie 8 lat od brata i byłam zazdrosna, ale to już wina rodziców, bo odczułam zejście na dalszy plan, kiedy brat się urodził. Nikt też wiele ze mną nie rozmawiał przed pojawieniem się rodzeństwa. Mama była zajęta małym, a tata niestety nie poczuwał się do poświęcenia mi więcej uwagi, był gdzieś tam obok, zapracowany, albo odoczywający po pracy. Zawsze czułam, że brat jest faworyzowany, np. w obowiązkach domowych i mówię tu o sytuacjach porównawczych, co ja musiałam robić w jego wieku, a czego on nie musiał. Poza tym często musiałam się nim opiekować, kiedy miał kilka lat, co było dla mnie najgorszą karą, bo nie mogłam iść do koleżanek. Jak był niemowlakiem, chętnie oddawałam wózek koleżankom, żeby sobie go powoziły, a ja w tym czasie wolałam wsiadać na rower. Potem więcej był wyręczany, nie musiał się tyle uczyć co ja, bo rodzicom wystarczało, że był dobry, ja musiałam być bardzo dobra. Jak już stał się dorosły, a nawet do teraz, widzę, że mama strasznie się nad nim trzęsie, przeżywa wszystkie jego sprawy bardziej niż moje.
    Mam nadzieję, że nie popełnię tych samych błędów co moi rodzice.

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamusie....wszystko jest w najlepszym porządku! Strasznie sie cieszę.
    Niestety maluszek sie ułożył pupka do gory i płci nie było widać. Mamy juz 6.77 cm, co odpowiada 13t2d czyli znowu wyprzedza. Oryginalnie termin porodu 23.08 teraz na 17.08, moze sie uda na rocznice 12.08 :) przeziernosc karku 1,2.
    Trisomia 21 po skorygowanym wyniku wynosi 1:7610, przed 1:643. Lekarka powiedziała, ze nienawidzi potrzeby uzupełniać tego testem kolejnym.
    Jutro nadrobię co tam naskrobałyście, ide do łóżka, tylko jeszcze kolacyjka. :)

Nitka_lutowa, kark, milagro, karolyn lubią tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rosolina bardzo sie ciesze ☺ a ja dziś idę do diabetologa i się dowiem jak on osobiście do tych nowych norm podchodzi ☺

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria z doawiadczenia bedzie wiedziala jakich bledow unikac. Niefajnie sie zavhowali Twoi rodzice:/ wiadomo ze czasem starsze rodzenstwo jest wykorzystywane do pomocy przy mlodszym ale trzeba wyznaczyc linie zeby starszemu niezabierac dziecinstwa i zeby rodzenstwo niebylo najgorszym przeklenstwem...

Elaria lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina. Bardzo sie ciesze ze wszystko ok. To chyba najwazniejsze usg w całej ciąży.

Bozeeee co tu zjeść na śniadanie? ???
    Juz nie mam pomysłów :-/

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja dorwalam jakiś nowy chleb w biedronce chyba regionalny i po tych 7 ziarnach smakuje nieziemsko ach i nawet poranna kanapka jest super ☺☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice no chyba nic mu na mózg nie walnie hihi ale dowiem się dzisiaj ☺ ja i tak rzadko te 130-140 mam. Jeśli już to np 125, ale i to rzadko wiec mnie to nie rusza. Najgorzej boje się tego na czczo bo póki co ok, ale to jest taka loteria jak lotto ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj całe ppołudnie, wieczór i noc wymioty i biegunka. Dziś rano gorzka herbata i jest ok. Myślicie, że mogę sobie zrobić wolne od diety i jeść suchary, bo boję się czymkolwiek innym podrażnić żołądek :(

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ