Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Justice, to chociaż tyle dobrzr, ze diab. normalna.
Elaria o czas dla siebie i ogolnie ogrom pracy jaka nas z mężem czeka nie obawiam się, mój maz z tych tatusiów co całkowicie sie dziecku poświęcają. Jedyna w sumie moja obawa, to zazdrość.
Justice mam nadzieję ze i u nas bedzie z dzieciaczkami jak u was.
Damy rade. Lubie znać wrazenia innych mam z tak mała roznica wieku. Każda ma swoj indywidualny sposób. Zawsze można cos fajnego podpatrzeć.Justice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elaria między mną a moim bratem jest różnica prawie 9 lat. Powiem Ci ze to ma dużo plusów, nigdy sie nie klocilismy, nie bilismy jak to rodzeństwo. Moze troche mieliśmy mały kontakt jak ja jeszcze bylam dzieckiem a on juz prawie dorosły ale pozniej sie to wyrownalo i teraz jest dla mnie najlepszym bratem na świecie
-
nick nieaktualnyJa jestem starsza prawie 8 lat od brata i byłam zazdrosna, ale to już wina rodziców, bo odczułam zejście na dalszy plan, kiedy brat się urodził. Nikt też wiele ze mną nie rozmawiał przed pojawieniem się rodzeństwa. Mama była zajęta małym, a tata niestety nie poczuwał się do poświęcenia mi więcej uwagi, był gdzieś tam obok, zapracowany, albo odoczywający po pracy. Zawsze czułam, że brat jest faworyzowany, np. w obowiązkach domowych i mówię tu o sytuacjach porównawczych, co ja musiałam robić w jego wieku, a czego on nie musiał. Poza tym często musiałam się nim opiekować, kiedy miał kilka lat, co było dla mnie najgorszą karą, bo nie mogłam iść do koleżanek. Jak był niemowlakiem, chętnie oddawałam wózek koleżankom, żeby sobie go powoziły, a ja w tym czasie wolałam wsiadać na rower. Potem więcej był wyręczany, nie musiał się tyle uczyć co ja, bo rodzicom wystarczało, że był dobry, ja musiałam być bardzo dobra. Jak już stał się dorosły, a nawet do teraz, widzę, że mama strasznie się nad nim trzęsie, przeżywa wszystkie jego sprawy bardziej niż moje.
Mam nadzieję, że nie popełnię tych samych błędów co moi rodzice. -
Słodkie mamusie....wszystko jest w najlepszym porządku! Strasznie sie cieszę.
Niestety maluszek sie ułożył pupka do gory i płci nie było widać. Mamy juz 6.77 cm, co odpowiada 13t2d czyli znowu wyprzedza. Oryginalnie termin porodu 23.08 teraz na 17.08, moze sie uda na rocznice 12.08przeziernosc karku 1,2.
Trisomia 21 po skorygowanym wyniku wynosi 1:7610, przed 1:643. Lekarka powiedziała, ze nienawidzi potrzeby uzupełniać tego testem kolejnym.
Jutro nadrobię co tam naskrobałyście, ide do łóżka, tylko jeszcze kolacyjka.Nitka_lutowa, kark, milagro, karolyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elaria z doawiadczenia bedzie wiedziala jakich bledow unikac. Niefajnie sie zavhowali Twoi rodzice:/ wiadomo ze czasem starsze rodzenstwo jest wykorzystywane do pomocy przy mlodszym ale trzeba wyznaczyc linie zeby starszemu niezabierac dziecinstwa i zeby rodzenstwo niebylo najgorszym przeklenstwem...
Elaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justice no chyba nic mu na mózg nie walnie hihi ale dowiem się dzisiaj ☺ ja i tak rzadko te 130-140 mam. Jeśli już to np 125, ale i to rzadko wiec mnie to nie rusza. Najgorzej boje się tego na czczo bo póki co ok, ale to jest taka loteria jak lotto ☺
-
nick nieaktualny