X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy zatruciu starałam się jeść normalnie i wymiotowałam co posiłek. Jak jeden dzień będziesz jeść sucharki to nic się nie stanie. Ciągłe wymioty mogą bardziej zaszkodzić

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina gratulacje:)

ja mam mlodszego brata o 8 lat. Bywalo roznie;) bylam zazdrosna bardzo.
    Mimo, ze rodzice zachowywali sie w porzadku:) moze tez troche sie wtedy podzielilismy ja bylam i nadal jestem coreczka tatusia, a brat to synek mamusi. (Ma 19 lat)

Co do plci to widzialam w oczach meza lekkie rozczarowanie, ze nie corka. Oczywiscie wiadomo, ze najwazniejsze zdrowie itd itp ale kazdy jakies male oczekiwania ma:) za to z pierwszego syna oczywiscie cieszyl sie ogromnie. Ja za to bardzo chcialam miec dwoch synkow:) wiecej dzieci nie planujemy;)

Kupilam wczoraj jednak kolyske milly mally. Mialam miec pozyczona ale tesciowa funduje nam nowy wozek:) moalam odkupic od kuzynki roana teo teraz kompletnie nie wiem czego chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:01

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje bujaczek leżaczek Tiny love ze względów czysto praktycznych ☺ mogę go stosować jako kolyske bujaczek leżaczek lozeczko a ze będę jeździć do rodziców czy teściów to będzie idealne bo mogę go złożyć a kołyski nie zmieszcze do auta ☺ i jest do 18 kg wiec na długo i mam nadzieje ze się sprawdzi ☺ ale kupie dopiero po porodzie bo gdzie to trzymać hehe ☺
    Karolyn wybór wózka zajął mi i mężowi pół godziny chodzenia po sklepie ☺ w internecie wszystko piękne a jednak na żywo każdy ma inne potrzeby ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, współczuję. Myślisz ze to wirusowka czy może raczej cos zjadlas? Trzymaj sie dzielnie, pewnie Ci ciężko ale moze już dzis będzie dobrze.

Dziewczyny... mam pokój Babla ;-) Tak sie ciesze. Juz stoi łóżeczko i komoda. Dzis przyjdzie karnisz to będę mogla założyć firanki. Jeszcze brakuje dekoracji, na razie tak sucho ale wazne ze jest. Moge w koncu poprac i poukladac ciuszki bo mam gdzie. Jestem mega szczęśliwa :-)

Dominika89, Elaria, Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas malutka będzie z nami cały czas bo mamy tylko dwa pokoje z czego jeden to salon. Wiec nasza sypialnia jest jednocześnie jej pokojem ☺ ale liczę ze za 3-4 lata będę budować dom i wtedy dostanie swój zupełnie własny pokoik ☺ na szczęście mam w miarę duża sypialnie i wszystko dla malutkiej się zmieści ☺

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a pomyslalas ze to moze organizm oczyszcza sie przed porodem... ???

Mialas czym sie zatruc?? Analizowalas jedzenie? Bo jesli wszystko ok z jedzeniem to albo wirus albo poród...
    Oby szybko przeszlo...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że lepsze sucharki, nawet kosztem wyższego cukru niż wymioty.

Ja bym chciała JUŻ szykować kącik dla Tadka, ale większość rzeczy mam spakowane w garażu, to są sterty pudeł i pakunków do przejrzenia, umycia, dezynfekcji bądź prania i prasowania, a teraz są mrozy i nikomu się nie chce iść i z tym walczyć. Czekam na marcowe cieplejsze dni, byle mi wtedy sił starczyło. Dzisiejsza noc była okropna, 2 godziny, od 2 do 4, przewalałam się po łóżku i nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Brzuch to mi się wydaje taki twardy, jakby mi wszyli piłkę, tyle że lekarską. A przecież po wadze tego nie widać i jeszcze 3 miesiące przede mną. Czuję, że brzuch mi się jakoś skokowo powiększył w ciągu tygodnia. Nagle zrobiło mi się jakoś tak ciężko.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie pomyślałam, że może to oczyszczanie się organizmu... Tak czy siak niech szybko przejdzie.

Elaria u mnie brzuszek tez tak skokowo rósł. Miałam wrazenie, ze nic nie rośnie, a później nagle wybijalo i robiło sie dziwnie ciężko. Ostatni taki skok zauważyłam okolo 30 tyg. Nagle zrobiło mi się ciężko.
    Kredka pochwal sie pokoikiem.
    Dominika udanej wizyty.
    U mnie na początek też kołyska. Sprawdzila sie przy pierwszym, więc i przy drugim powinna się sprawdzić.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny, w sumie to nie mam sie czym pochwalic. To nie jest pokoik jak z katalogu. Jak widze zdjęcia niektórych pokoikow to myślę ze mojemu daleko do takich. Na razie jest łóżeczko i komoda, jak zamontujemy karnisz i powiesze firanki to zrobie fotke ale szału tam nie bedzie. Tak czy siak ciesze sie ze bedzie miał swoj kąt a z czasem sie nazbiera dodatkow, dojdą zabawki i inne pierdolki i bedzie ładnie :-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka przede wszystkim dojdzie Maluszek to już się zrobi zupełnie inaczej ☺ ja czekam na wizytę ☺

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam czy kupic materacyk do kolyski. Niby jest w zestawie ale dziwny. Patrzac na to ze nie bedziemy miec lozeczka przez te pierwszych 5 miesiecy i to bedzie podstawowe miejsce spania malucha chyba dokupie...

Kredka zazdroszcze urzadzania pokoiku:) my mamy 3 pokoje (sypialnia,salon, pokoj D.) wiec maluch bedzie z nami. Za 3 lata dostanie pokoj brata, a Dominik nasza sypialnie:) my przesiadka do salonu. Maz tez kiedys chcialby sie budowac ale to dalsze plany:) zobaczymy co z nich wyjdzie;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie ☺ nie zdarzylam dobrze wejść a pan doktor ucieszony mówi a więc normy się zmieniły ☺ popatrzył w dzienniczek dał mi receptę i powiedział widzimy się po porodzie chyba że coś by się działo to mam dzwonić ☺ super gość ☺

Nitka_lutowa, Justice lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika czyli świętujemy większym obiadem do 140?:D fajnie ze masz już od niego wolne I ze wszystko ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 15:11

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czy to nie od wczorajszego prażonego na obiad. Stwierdziłam, że takiego "suchego" tylko na kiełbasie z filetu nie chcę i kazałam mężowi kupić boczek. No i zjadłam może 3 łyżki i miałam dość. Mąż stwierdził, że tłuste nie było, ale z drugiej strony ja teraz jak zjem pół kabanosa to się czuję jakbym pół litra oleju wypiła :/
    Jadę na krakersach, chociaż od rana 7 krakersów to i tak nie dużo. Dziś sobie odpuszczam mierzenie, bo nawet się wkurzać nie chcę.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit dokładnie tak ☺ zatrzymałem się pod biedronka i idę coś kupić ach rozpusta ☺

Kark trzymaj się Kochana! Może jutro będzie lepszy dzień ☺

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój najszczesliwszy dzień od 3 tygodni, z normą do 140 mogę żyć normalnie <3

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika super wieści. Ja też mam nadzieję, że w środę będę miała ostatnia wizytę. Z reszta cukry mam dobre i nawet jak ona bedzie wyznaczac jakas wizyte, to i tak nie pójdę. Jaki sens jest tracic czas, zeby ona mogla sobie moj dzienniczek pooglądać i powiedzieć ladnie ladnie.
    A jak bedziesz świętować, a raczej czym?:-D

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ