X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Kark, zawsze się uśmiechnę z tego "wyjście na pole", jakby każdy na wsi mieszkał ;-) My mieszkamy na wsi, a chodzimy na dwór.
    Haha, to podobno zależy od regionu Polski ;) Zesztą kiedyś zrobiliśmy na studiach eksperyment i na nudnym wykładzie listę na dwór / na pole i trzeba było dopisać z jakiego województwa się jest :) Z tego co pamiętam to większość małopolskiego wychodziło na pole, a podkarpackiego na dwór, a reszty wyników nie pamiętam :D

Ja metki zależy. Jak coś przeszkadza to obcinam (nawet po maluszku można poznać, że dana rzecz mu nie pasuje, bo po przebraniu np nie płacze i nie marudzi tylko śpi albo ładnie się bawi), a jak coś "gryzie" to obcinam.

W sklepach to jest wogóle masakra. A najgorsze dla mnie, że ci rodzice się tego nie wstydzą? Ja rozumiem każdy wychowuje jak chce, jeden beztresowo, drugi normalnie, a trzeci jeszcze inaczej, ale przecież trzeba dziecku jakieś zasady naświetlić, wytłumaczyć, a nie traktować, że go nie ma i może mu przejdzie, może z tego wyrośnie... :/

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark co za koszmar od samego czytania można się wkurzyc.
    Dominika niekiedy to wina rodziców, niekiedy dziecko jest bardzo temperamentne, a czasami dziecko ma gorszy dzień, kaprysy. Widzę to po moim, a nie należę dp odpuszczajacych. Czasami ma taki humorek, ze własnego dziecka nie poznaje. Innego jest grzeczny jak aniołek. Co do krzyczacych w sklepie, to uwierz, ze nie zawsze to wina rodzicow. Niektóre dzieci takie etapy przechodzą. Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Więcej cierpliwości w życiu sie nie nauczyłam niż teraz. Życzę oczywiście bezproblemowycj dzieci, bo spokojne też pewnie sie zdarzają Z:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja uważam, ze nie ma sie czego wstydzić. Niektóre dzieci tak robią. W sklepie ktoś ma robić awanturę? Ja zaczekalabym na powrót do domu i tam tłumaczyła.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bliska kolezanka ma dwójkę dziexi statsza dziewczynka anioł i mlodszy chlopczyk pol roku starszy od mojego - szatan. Bije inne dIeci nie slucha, jest zaczepliwy. Szczerze to wątpię by wychowywane byly inaczej. Nie wszystkie dzieci sa takie same. Kazde jest inne i na kzde działa tez co innego. Nie ma zlotego srodka. Gdyby taki istniał nie byloby problemów wychowawczych :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:36

Wiolad lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się przypomniał taki demot:

http://demotywatory.pl/4707903/Bicie-dziecka-i-uzywanie-wobec-neigo-przemocy-nie-jest

• milagro Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słodziaki ;) Ledwo Was doczytałam, a teraz juz nie pamietam co mam
    napisac :D
    Ja probe watrobowa tez miałam ok 30tc.
    Posilek nocny jem roznie, ale zazwyczaj ok 22- kanapka z serkiem albo serem zółtym.
    Marzusiax moze zamiast platkow owsianych spróbuj zytnich.
    Justice ciesze sie ze placki smakowały ;)
    Czy miałyscie moze tak ze jak zaczełyscie nowe opakowanie paskow to cukry byly albo nizsze albo wyzsze? Zastanawia mnie to bo od kilku dni jakos znowu cukry mam wyzsze - akurat jak zaczełam nowe opakowanie ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja rozumiem cierpliwość ale wiesz jak widzę jak dziecko wije się po podłodze i krzyczy to mnie coś trafia bo ja nie znam takich dzieci. A jeszcze rodzice czasem po prostu nie reagują, a trzeba wziąć pod uwagę ze tam pracują ludzie i ja bym nie chciała żeby mi w pracy ktoś się nad głową darł ☺ ja wszystko rozumiem temperament nastrój, ale dla mnie jest to po prostu dziwne bo ja na tyle ile mam styczność z dziećmi i z tym jakim ja byłam nie spotkałam się z czymś takim. Kiedyś jak byłam w sklepie z mama w sumie nie dawno było takie dziecko co się darlo a jego mama nic, wiec moja mama podeszła i coś mu powiedziała i uwierz ze dziecko poszło bardzo szybko do rodziców i było grzeczne jak aniołek ☺ i żeby nie było nie straszyla go tylko wytłumaczyła ☺ z reszta moja mama ciągle z nami rozmawiała i może dlatego ja czułam od małego do niej szacunek i nie robiłam takich rzeczy bo wiedziałam że i tak nic nie osiągnę hehe ☺ dla mnie np. było najgorsze jak byłam mała zrobiłam coś źle i mama przestawała się do mnie odzywać. To była od dziecka najgorsza dla mnie kara ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:36

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro Justice ja juz kiedyś p tym pisałam ze mam tak samo i mam podejrzenia ze co nowe opakowanie to inne wyniki. Niektóre wyżej niektóre niżej. Ale dopóki w normie to ok ☺

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Spirit mierzyłam ze 3 razy i było ok. Ale u mnie jest zgodny z dietą, bo jem kanapkę z wedliną i warzywami:). A co masz na myśli mówiąc niezgodny z dietą?
    Biała pszenna bułkę np

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:37

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie jak to z tymi pomiarami. Czemu mamy mierzyć po godzinie bo ja już chyba sobie problemy wynajduje hihi. Zmierzylam po śniadaniu po 50 minutach bo chciałam iść pod prysznic. Było 120. Wyszłam spod prysznica i było jakieś 58-59 minut i juz 105. I oczywiście nie jadłam słodkiego tylko kanapki dietetyczne. To czemu ten pomiar po godzinie a nie np po 50 minutach. Wiem szukam dziury tam gdzie jej nie ma wiem wiem ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:17

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika rozumiem, ze jest to wkurzajace, nie mówię, ze mnie to nie denerwuje. Odkąd mam swoje dziecko nie oceniam zachowań ani dzieci ani ich rodziców. Każdy ma inne sposoby. Kazda sytuacja jest inna itd.
    Nie zauważyłam jeszcze zależności miedzy paskami, a pomiarami. W każdym opakowaniu zdarzają mi sie jakieś tam wyskoki, ale ogólnie pomiary w normie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika może chodzi o to, że skok jest normalny nawet powyżej 120, ale po godZinie cukier juz nie powinien przekraczac tej wartości. Ja w sumie diab. nie pytałam, ale tak to rozumiem, dlatego po słodkim nie mierze po 40 i 30 min. Tylko normalnie po 1h

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to 120 to dobry wynik. Do 140 brakuje sporo :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze nie tylko mi w głowie zakodowalo się 120. 140 daje tylko spokój jak przekroczy 120. A satysfakcję daje pomiar poniżej 120 ☺

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad a wiem że 140,i to nawet nie chodziło o wartość tylko wiesz o sam fakt z ciekawości. Bo ja oczywiście gapa nie spytałam o to lekarza hehe :) Bo przez 9 minut spadek o 15 jednostek to w sumie sporo. Czasem przez godzine tyle spada :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dlatego podkreśliłam, że to nie było po słodkim, bo po słodkim podobno to normalne, a tu zwykłe kanapki dlatego z ciekawości spytałam, czy może któraś z was pytała o to lekarza :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja jestem z Warszawy i tam się wychodzi na dwór, a teraz mieszkam w Bochni i tu wszyscy na pole idą hehe. Ja jeszcze NIGDY sie nie przełamałam i zawsze mówię na zewnątrz. Mieszkam tu 4 lata i nadal mnie to śmieszy i nie umiem tego wypowiedzieć, bo czuję sie strasznie nie naturalnie :) Jednak ponad 20 lat mówiłam inaczej :) Ale mój mąż mówi na dwór i poprawia swoich rodziców, którzy nie wiedzą o co jemu chodzi hehe :)

h4py1w9.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ