X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:37

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Justice i będę się hamować, żeby tego nie robić bo popadnę w paranoję. Sama na siebie czasem krzyczę w myślach, ale strach o Malutką jest. Postaram się jednak więcej tego nie robić :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tekście się nie wypowiem, ale odnośnie filmiku, to ja bym to mleko wylała matce na głowę, żeby się kobieta obudziła :)

Wg mnie jest różnica w wychowaniu każdego dziecka, choćby się tego nie chciało. Mam porównanie u mnie, w rodzinie, czy choćby wśród rodzeństwa, gdzie była nas 4 w odstępie 7 lat.

I dla mnie to jest wina rodzica. To tak jak moi znajomi mają 2 psy, które w kółko uciekają, a oni nie wiedzą o co chodzi, te psy wg nich zwyczajnie tak mają i już. Nie ważne, że z psami na spacery nie chodzą, że wracają z pracy o 17 i tylko dają im jeść. To samo jest z dziećmi. Wystarczy zrozumieć, znaleźć problem i się zainteresować. Trzeba tylko chcieć.
    I nie chodzi o bicie, chodzi o pokazanie dziecku granic, wzorców, autorytetów.

Zaczęłam się stresować po obiedzie. 2 talerze sałatki greckiej, 3 kromki pszenne zapieczone z serem żółtym i szynką, a potem garść m&m'sów. Cukier 102. Ile przed porodem taki cukier się zaczyna stabilizować, ktoś wie? Mam chociaż 2 tygonie ;)?

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a moze chodziło o to ze to była godzina od rozpoczęcia posiłku. ..? W sumie to i tak nie ważne, jezeli to trwa kilka minut to niech tam sobie będzie. Po slodkim tez jest wyrzut wcześniej ale również krótki. Ja tylko jak zjem tłuste to mierze bo to może się długo utrzymywać i przez to byc niebezpieczne.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chodzi się na dwór :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka może i tak, ale mi kazał mierzyć po zakończeniu a jadłam może 4 minuty więc też nie do końca hehe :) dobra nie będę się tym przejmować, bo tak czy inaczej jest w normie :)
    Właśnie mi sie wydaje, ze jakby taki skok np. 150 trwał z pół godziny czy godzinę, albo jeszcze dłużej to jest to niebezpieczne, a jak 5 minut to jest spoko :)

Wiolad Ty od dziś już masz 35 tc :) Gratulacje :) To już tak blisko u Ciebie :) I Kredka też super :) Niebawem bedziecie wklejać zdjęcia Bąbelków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:25

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jeszcze góra ze 2 tyg. pochodzić :-) A tu pewnie jak na złość bede chodzić do 40. Wydaje mi się, że mógł mi już zacząć odchodzić czop, ale pewna nie jestem, bo nie wiem dokladnie jak wygląda. Poprzednio wszystko poszło z wodami. Czytałam, ze moze odchodzić nawet ma 2-3 tyg. Przed. Podpytam gin. w piątek, bo znowu wizytuje Z:-) Fajnie jakby babel ważył już ze 2,5 taką mam nadzieję.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak zazdroscilam Nitce, że już w 35 jest :-) Nie no co do terminu porodu, to muszę wytrzymać 3 tyg. Chce donoszona, zeby w wodzie rodzić:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Ciebie Dominika juz 30, a pamietam jak miałaś 26 na liczniku :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:37

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    A u Ciebie Dominika juz 30, a pamietam jak miałaś 26 na liczniku :-)
    I byłam totalnie zbuntowana hihi ☺ teraz mi już lepiej ☺

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziś będzie tylko kawałek jasnej bułki, bo może faktycanie połowa to za dużo... Za to mój hit na fast fooda- chinczyk - nigdy nie przekracza, widać ryż mi służy :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Pamiętam jak zazdroscilam Nitce, że już w 35 jest :-) Nie no co do terminu porodu, to muszę wytrzymać 3 tyg. Chce donoszona, zeby w wodzie rodzić:-)
    A nasz u siebie w szpitalu kwalifikacje do wody? Czy jak się zacznie to wtedy decyzja?

2017 #1
    2019 #2
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit zazdroszcze dobrych cukrow po chinczyku. Mi zawsze wywala w kosmos. Nie wiem w sumie co... moze sos sojowy? Szkoda bo uwielbiam tą kuchnie.

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem od męża tylko na smak wzięłam, był mega nisko. Drugi raz 1/3 porcji też ok, dzis połowa czyli moja normalna porcja i 110 :) może zwiększeniem porcji zahartowalam organizm i glukonetr :D

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak Spirit zahartowalas organizm i zaczarowalas glukometr. Podoba mi się ta teoria. Może zacznę codziennie jeść po troszku paczka żeby na za tydzień było hihi ☺

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kawą robiłam tak samo więc może to dobra metoda :D

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie jak to z tymi pomiarami. Czemu mamy mierzyć po godzinie bo ja już chyba sobie problemy wynajduje hihi. Zmierzylam po śniadaniu po 50 minutach bo chciałam iść pod prysznic. Było 120. Wyszłam spod prysznica i było jakieś 58-59 minut i juz 105. I oczywiście nie jadłam słodkiego tylko kanapki dietetyczne. To czemu ten pomiar po godzinie a nie np po 50 minutach. Wiem szukam dziury tam gdzie jej nie ma wiem wiem ☺
    Ja też wielokrotnie o tym myślałam i doszłam do wniosku, że nie aż tak ważne jest, jak wysoko ten cukier skoczy (w granicach rozsądku), ale jak organizm radzi sobie z "zagospodarowaniem" tych cukrów. Jeśli cukier prawidłowo opada i nie przekracza groźnych stężeń to znaczy, że trzustka daje radę.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny farbujecie włosy w ciazy? Bo ja już mam mega odrost a mam ślub brata i nie wiem czy powinnam czy sobie darować?

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbujd na blond, ale w ciazy rzadziej i z delikatniejszym rozjasniaczem, ale to z powodu zapachu niż szkodliwości ;)

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ