Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykark wrote:No niby norma jest do 140, ale pomyślałam sobie, że jak teraz zacznę jeść wszystko co chcę mimo dobrych cukrów to mogę chyba łożysko rozwalić no nie? Czy jak są dobre cukry to znaczy, że łożysko jest ok?
2 tyg temu miałam II stopnia, a wizyta dopiero w poniedziałek -
nick nieaktualnyWczoraj zrobiłam walentynkowy obiad: naleśniki z nutellą, musem z mrożonych truskawek, bitą śmietaną i gałką lodów. Zjadłam 3 takie wielkości talerzyka śniadaniowego. Cukier po godzinie 113, więcej nie mierzyłam, wpisałam wynik do książeczki wielce z siebie zadowolona
Rosolina, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość
-
Dominika89 wrote:Kredka za wstydziłam się ☺ dziękuję bardzo ☺ miałam nawet fantazje wyjść na taras ale jednak minusowa temperatura hihi ☺ W zasadzie nie pogniewala bym się jakby już wiosną była. Ach i te kwiatki na balkonie. Musze zdarzyć przed porodem żeby je kupić i posadzić bo później to chyba posadze co najwyżej jajko na patelni ☺
Moze w przerwie między spaniem dzidziusia Ci sie jeszcze uda. Ja kocham robic w ziemi, powoli sie uczę co i jak, ale w tym roku bedzie bieda, z brzuchem nie bede siedzieć i kopaćmamy mały warzywniak, pare krzewów do podcinania i ciagle dużo niezaawansowanego przestrzeni, nie mam pomysłu, ciagle szukam inspiracji. A na oknach obowiązkowo cos musi byc.
czekam teraz na moje krokusy i tulipany.
Edit: dziś na balkon nawet bym nie próbowała, jadąc do Krakowa, ciagle alarmują, ze w całej Polsce normy sa przekroczone bardzo dużo!u mnie pokazuje 8 stopni i tez chętnie bym sobie siadła na ciepłym tarasie, ale nie chce sie truć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45
-
Kredka123 wrote:Jak co roku musze miec na balkonie "Milion dzwonkow" uwielbiam te kwiatki. Na razie posadzilam szczypiorek i sobie podgryzam do sniadania
Ojej! One sa cudne, ja zawsze miałam surfinie, ale przy nich dużo obrywania, domyślam sie, ze przy tych tez. Tak? -
Elaria wrote:Wczoraj zrobiłam walentynkowy obiad: naleśniki z nutellą, musem z mrożonych truskawek, bitą śmietaną i gałką lodów. Zjadłam 3 takie wielkości talerzyka śniadaniowego. Cukier po godzinie 113, więcej nie mierzyłam, wpisałam wynik do książeczki wielce z siebie zadowolona
Super! A z jakiej maki? Ja jak robiłam z pszennej, to tylko naleśniki z jabłkiem mi zaszkodziły, ale jak zrobiłam ze szpinakiem, to było juz ok -
nick nieaktualnyRosolina wrote:Super! A z jakiej maki? Ja jak robiłam z pszennej, to tylko naleśniki z jabłkiem mi zaszkodziły, ale jak zrobiłam ze szpinakiem, to było juz ok
moze ta bita smietana 30% i nutella spowolnily wchlanianie cukrów. Toż to bomba kaloryczna musiała być. Taki sam cukier mam po sniadaniu z 2 malych kromek razowca z szynką i ogórkiem.
-
nick nieaktualnyDominika, twoje mebelki i roślinki zacnie wyglądają.
Ja kupiłam gotowe meble z technorattanu i składany stolik z jakiegoś egzotycznego drewna, odporne na wilgoć. Niestety nie lubię prac w ziemi. Lubię kwiaty i je sadzę, ale brudzić się nie lubię niestety. Mam dużą przestrzeń kiepsko zagospodarowaną wokół domu, bo nie mogę się zmusić do pracy. -
nick nieaktualny
-
Byłam dzisiaj u diab. pytałam o normy, a ona, ze chodzą takie pogłoski, ze ona tez o tym słyszała, ale ptd oficjalnie nie wystosowalo jeszcze zaleceń. Ogolnie powiedziała, ze ona dopiszdopuszczacza do 140. Powyżej nie. Uważa, ze wprowadzenie normy 120 to ogolnie noezbyt mądry byl pomysł, ze kobiety przez to czesto sie głodzą. Wiadomo, ze jak cukry przekraczaja 140, to trzeba insuline. A i powiedziala, ze najwiekszy wplyw na malucha maja cukry ma czczo, bo jak sie pilnuje diety, to ta glikemia w ciagu dnia ogólnie jest do ogarniecia.
A i jaka zdziwiona była, skad ja takie info. mam -
nick nieaktualny
-
Spirit też tego nie czaje. Tym bardziej, że różni lekarze i różne normy. Niektórzy do 100 to absolutnie nie dają insuliny, bo twierdza, że to wręcz szkodzi, a inni przy 91 panika i insulina. Ja tego nie ogarniam. A ile jest dziewczyn co biorą dużo jednostek i mimo to maja wysokie cukry na czczo. Dla mnie to czarna magia
-
Justice ja już chyba nie będę nawet próbować tego zrozumieć
Może Twój organizm stwierdził, że był głodny po tej sałatce i zrobił wyrzut cukru ja nie mam innej koncepcji
o albo pierwszy pomiar był zły, albo drugi. Albo nie wiem
Edit : albo masło bo to tłuszczWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:40