X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit. Jajka to jest najlepszy patent na śniadanie. Po nich mi nigdy cukier nie skoczył. Dzis zrobilam jajecznice na szynce ze szczypiorkiem. Do tego pomidorki, papryka i najadlam sie jak swinka.

Dominika ja tez uwielbiam kwiatki na balkonie, mam nadzieje ze dam rade posadzic w tym roku. W maju moze juz sie ogarne. Jak co roku musze miec na balkonie "Milion dzwonkow" uwielbiam te kwiatki. Na razie posadzilam szczypiorek i sobie podgryzam do sniadania ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6a05976b4ab.jpg

Za tym tęsknie :) Narożnik zrobiłam własnoręcznie z mężem i jestem z niego dumna ;)

karolyn, Kredka123, marzusiax, Justice, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax, nie stresuj sie tak. Wiem ze wiele przezylas i boisz sie teraz ale wiesz jak to jest z tymi paskami, czesto przeklamują. Poza tym mierzysz cukier w ciągu dnia i nie masz jakichś mega skoków wiec tej glukozy dziecko za wiele nie dostaje. Zdrowa ciężarna tez ma cukry do 140. Co innego jak nie wiesz o cykrzycy i utrzymujesz te wysokie cukry codziennie. Ketony na pewno sie swiadczą o tym ze dziecko nadmiernie cos wyjada. Spokojnie poczekaj do wizyty, na pewno wszystko jest ok.

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa Dominika ale masz mega tarasik. Super Wam to wyszlo. Ja tez tesknie za dzialką i za sloneczkiem. A w tym roku bedzie tam na kocyku leżał moj Bąbelek... cudownie ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ciężarne które nie mają cukrzycy obawiam się, że mają nawet więcej niż te 140. Przecież one jedzą wszystko i w każdych ilościach :)
    Marzusiax trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i na prawdę spróbuj się nie denerwować. Zobaczysz, ze teraz wszystko będzie dobrze.

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest pół mojego tarasu. Z drugiej storny stoi jeszcze stół i 4 krzesła. Ona ma aż 12 m :) Niby mieszkam w mieście a mam jak na wsi. A do teściów na wieś mam około 5 km i tam to dopiero wypas. Trawka, drzewka :) Szykuje się cudowna wiosna :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde łapie mnie chyba rwa kulszowa. Kiedyś miałam to cholerstwo i znów mi coś tam wchodzi w plecy i tylek :) Eh jak nie urok to... :D Ale przeżyjemy już tak niedługo :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, miałam wyrzuty sumienia po tych bananach. W sumie od tych sucharów i wymiotów strasznie sobie folguję. Także wczoraj zdrowa słatka na kolacje (cukier 95), dziś zdrowe śniadanko - jogurcik z płatkami owsianymi (cukier z 89 na 94) i tylko raz za czas będę sobie pozwalać, bo jeszcze mi się łożysko zestarzeje w tempie ekspresowym i nie dociągnę do tego marca...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika piękny taras.
    Marzusiax spokojnie, zawirowania z cukrami to normalna sprawa. Na pewno wszystko jest ok :-)
    Kark przecież norma jest do 140, a Ty miałaś chyba coś ponad 130. Po takim jedzonku, to super.
    Spirit potwierdzam jajka i parowki najlepsze na cukry i można się najeść :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ale ślicznie
    Ja już się doczekać nie mogę wiosny i wystawienia wszystkiego na ogród
    Ale jeszcze pewnie trochę będę czekała

Ubranka ja mam również te mega małe tini baby czyli na jakieś 48cm może 52 w zależności od firmy
    Ja ważyłam 2800 i bylam krótka
    Maz tak samo mały i krótki

Moje dzieci również małe się rodziły więc trochę kupiłam tych malutkich ubranek na pierwszy miesiąc

Jestem też po wizycie u diabetologa
    No więc norma w uk po 2 h to 7.8 równe 140
    Mi wyszlo właśnie 140 czyli na pograniczu więc lekarz stwierdził, że muszę kontrolować cukier

Wczoraj zaczęłam ta przygodę i zobaczymy jak mi pójdzie
    Po obiedzie miałam wynik super 4.9 z dopuszczalnej max 7.8 ale kolacja która razem z mężem walentynkowo zjedliśmy plus lody 3 czekoladki z bombonierki i wyszło 7.9 czyli lekko ponad normę

Zaraz będę sprawdzać jak tam po śniadaniu bo naczczo jest wynik prawidłowy

Z plusów cukrzycy będę miała więcej usg i stała kontrolę ginekologiczna która w uk graniczy z cudem a usg ostanie jest połowkowe
    Także mogę zrezygnować z wizyt prywatnych na ostatnie tygodnie ciazy

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina to super, ze będziesz pod taką opieką :D Zobaczysz, że będzie dobrze, tylko musisz się przyzwyczaić. Z nami jest zawsze fajnie, bo przynajmniej wiesz, że nie jesteś z tym sama :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby norma jest do 140, ale pomyślałam sobie, że jak teraz zacznę jeść wszystko co chcę mimo dobrych cukrów to mogę chyba łożysko rozwalić no nie? Czy jak są dobre cukry to znaczy, że łożysko jest ok?
    2 tyg temu miałam II stopnia, a wizyta dopiero w poniedziałek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:30

• Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, chyba jak dali normę 140 to widać stwierdzili ze wyższe cukry nie psują łożyska tzn wyzsze do 140? Przynajmniej ha to tak rozumiem...

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kobieto czym Ty sie stresujesz. Jestes juz na takim etapie ze łożysko 3 stopnia to nic dziwnego. Zostalo Ci 20 dni, mozesz juz pomału myslec ze nie masz cukrzycy. ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dokładnie Kredka ma rację. Ty już nie musisz się w ogóle stresować. Wiadomo, że pilnuj się troszke, ale myślę, że do tych 140 na luzie możesz mieć. Z reszta wiesz jak jest, żadna z nas nie ma notorycznie 139, tylko czasem się coś zdarzy i wyskoczy :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn my dziś zaczynamy 8 miesiąc właśnie zdałam sobie z tego sprawę :) Już z górki :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/cefc420697194.jpg.html>IMG_8175.JPG</a>

Nie wiem czy cos widzicie, ja zawsze link, moze kiedys sie nauczę przed porodem wstawiać tu zdjecia. W każdym razie jestem obżarta, bo inaczej tego nie ujmę.

Wstawianie zdjęć na forum: kopiujesz bezpośredni link obrazka, który kończy się .jpg lub .gif i wklejasz ten adres bez spacji w takich znaczkach [img][/img]

Rosolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, ale wy mnie rozbestwicie! Ja jak matka polka chciałam być, a tu takie niedobre myśli mi podsuwacie XD

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark. Od tego tu jestesmy :-)

kark lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora miała juz robiony GBS? Jestem ciekawa jak to badanie sie odbywa.

Odebralam swoje wyniki. Próby wątrobie ok, wiec poki co cholestaza mi nie grozi. Morfologia tez ładna, hemoglobina 13,6. Dieta cukrzycowa sprzyja dobrym wynikom :-)

96xftgp.png
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ