Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit. Jajka to jest najlepszy patent na śniadanie. Po nich mi nigdy cukier nie skoczył. Dzis zrobilam jajecznice na szynce ze szczypiorkiem. Do tego pomidorki, papryka i najadlam sie jak swinka.
Dominika ja tez uwielbiam kwiatki na balkonie, mam nadzieje ze dam rade posadzic w tym roku. W maju moze juz sie ogarne. Jak co roku musze miec na balkonie "Milion dzwonkow" uwielbiam te kwiatki. Na razie posadzilam szczypiorek i sobie podgryzam do sniadania -
Marzusiax, nie stresuj sie tak. Wiem ze wiele przezylas i boisz sie teraz ale wiesz jak to jest z tymi paskami, czesto przeklamują. Poza tym mierzysz cukier w ciągu dnia i nie masz jakichś mega skoków wiec tej glukozy dziecko za wiele nie dostaje. Zdrowa ciężarna tez ma cukry do 140. Co innego jak nie wiesz o cykrzycy i utrzymujesz te wysokie cukry codziennie. Ketony na pewno sie swiadczą o tym ze dziecko nadmiernie cos wyjada. Spokojnie poczekaj do wizyty, na pewno wszystko jest ok.
-
Kredka ciężarne które nie mają cukrzycy obawiam się, że mają nawet więcej niż te 140. Przecież one jedzą wszystko i w każdych ilościach
Marzusiax trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i na prawdę spróbuj się nie denerwować. Zobaczysz, ze teraz wszystko będzie dobrze. -
nick nieaktualnyKurcze, miałam wyrzuty sumienia po tych bananach. W sumie od tych sucharów i wymiotów strasznie sobie folguję. Także wczoraj zdrowa słatka na kolacje (cukier 95), dziś zdrowe śniadanko - jogurcik z płatkami owsianymi (cukier z 89 na 94) i tylko raz za czas będę sobie pozwalać, bo jeszcze mi się łożysko zestarzeje w tempie ekspresowym i nie dociągnę do tego marca...
-
Dominika piękny taras.
Marzusiax spokojnie, zawirowania z cukrami to normalna sprawa. Na pewno wszystko jest ok
Kark przecież norma jest do 140, a Ty miałaś chyba coś ponad 130. Po takim jedzonku, to super.
Spirit potwierdzam jajka i parowki najlepsze na cukry i można się najeść -
Dominika ale ślicznie
Ja już się doczekać nie mogę wiosny i wystawienia wszystkiego na ogród
Ale jeszcze pewnie trochę będę czekała
Ubranka ja mam również te mega małe tini baby czyli na jakieś 48cm może 52 w zależności od firmy
Ja ważyłam 2800 i bylam krótka
Maz tak samo mały i krótki
Moje dzieci również małe się rodziły więc trochę kupiłam tych malutkich ubranek na pierwszy miesiąc
Jestem też po wizycie u diabetologa
No więc norma w uk po 2 h to 7.8 równe 140
Mi wyszlo właśnie 140 czyli na pograniczu więc lekarz stwierdził, że muszę kontrolować cukier
Wczoraj zaczęłam ta przygodę i zobaczymy jak mi pójdzie
Po obiedzie miałam wynik super 4.9 z dopuszczalnej max 7.8 ale kolacja która razem z mężem walentynkowo zjedliśmy plus lody 3 czekoladki z bombonierki i wyszło 7.9 czyli lekko ponad normę
Zaraz będę sprawdzać jak tam po śniadaniu bo naczczo jest wynik prawidłowy
Z plusów cukrzycy będę miała więcej usg i stała kontrolę ginekologiczna która w uk graniczy z cudem a usg ostanie jest połowkowe
Także mogę zrezygnować z wizyt prywatnych na ostatnie tygodnie ciazy
-
nick nieaktualnyNo niby norma jest do 140, ale pomyślałam sobie, że jak teraz zacznę jeść wszystko co chcę mimo dobrych cukrów to mogę chyba łożysko rozwalić no nie? Czy jak są dobre cukry to znaczy, że łożysko jest ok?
2 tyg temu miałam II stopnia, a wizyta dopiero w poniedziałekWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:30
-
Kark dokładnie Kredka ma rację. Ty już nie musisz się w ogóle stresować. Wiadomo, że pilnuj się troszke, ale myślę, że do tych 140 na luzie możesz mieć. Z reszta wiesz jak jest, żadna z nas nie ma notorycznie 139, tylko czasem się coś zdarzy i wyskoczy
-
nick nieaktualnyRosolina wrote:<a href=https://zapodaj.net/cefc420697194.jpg.html>IMG_8175.JPG</a>
Nie wiem czy cos widzicie, ja zawsze link, moze kiedys sie nauczę przed porodem wstawiać tu zdjecia. W każdym razie jestem obżarta, bo inaczej tego nie ujmę.
Wstawianie zdjęć na forum: kopiujesz bezpośredni link obrazka, który kończy się .jpg lub .gif i wklejasz ten adres bez spacji w takich znaczkach [img][/img]
Rosolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny