Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolad kiedyś już pisałam ze na czczo w 9 tc miałam 94 i zapewne mam cukrzycę od początku, ale nie byłam w stanie zrobić krzywej a lekarz nie nalegał wiec ja nie wiem jak to jest. Albo do 24-28 tc ta cukrzyca nie jest aż taka szkodliwa jak nam mówią, albo jadłam w miarę ok i cukry nie szalały. Teraz się już nie dowiem ☺ ale szczerze miałam super komfort psychiczny na początku ciąży, a dziecko idealnie z wymiarami. Wiec szczerze nie wiem jak będzie w następnej ciazy. Ja tego nie ogarniam na prawdę ☺
-
Ja dzis zjadlam Walentynkowy obiad, ale wątpię zeby po nim cukry byly ok. Na razie zmiarzylam po godzinie bylo 90. Poczekam zaraz jeszcze zmierze. Ale w miedzyczasie skubie czekoladowe serce które dostalam w orezencie wiec raczej bedzie skok.
Wyobraźcie sobie ze kupiliśmy sobie identyczne serduszka hehe.
Dominika zjedz te dwie brzoskwinie, na bank nie mają wiecej cukru niz knopers czy jakas inna slodycz na ktorą sobie od czasu do czasu pozwalasz.Wiesz ze skok po slodkim jest krotki i szybki. Przy Walentynkach mizna sobie pozwolicDominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chciałam zjeść ta brzoskwinie ale zmierzylam po 1,5h od obiadu i ciągle 114. Coś chyba się jednak ze mną dzieje. Może kryzys 30-31 tygodnia. Żeby nic nie spadło przez pół godziny.... A zjadłam to samo co w sobote. Nic z tego nie rozumiem, ale brzoskwinie sobie darowalam dziś ☺
-
ja właśnie też myślałam o tym ostatnio czy dałabym radę zdecydować się na drugie dziecko, skoro już na początku tyle problemów, a wzięły się te przemyślenia stąd, że dwie znajome mówiły, że najlepiej jedno po drugim, bo się raz w pieluchach siedzi. nie wiem jak dalej będzie, ale jeśli się pogorszy, to ja nie chcę dwa razy przez to przechodzić.
Ja wczoraj kupiłam morele w puszcze, dałam do dzisiejszej tarty, razem z kiwi i z jeszcze mrożonymi borówkami z lata, ale opłukałam je w wodziedziś będzie szaleństwo na kolację
-
nick nieaktualny
-
A powiedzcie mi bo teraz skojarzyłam dwa fakty. Czy to że biorę aspargin od tych 3 dni akurat do obiadu i akurat po obiedzie mam tak, a wczoraj po kolacji to może mieć coś wspólnego czy to moje omamy? Bo idealnie zbiegło mi się to w czasie. Bo on ma w składzie cukier i skrobie ziemniaczaną teraz czytam...
-
Rosolina napiszesz mi jak od początku zrobiłaś tą tarte? Narobilas mi smaka. Też chcę
A ja to chyba bede rodzic. Po obiedzie (karkowka w sosie smietanowo-szpinakowo-kurkowym, pieczone ziemniaczki) 98. Dodam ze zeżarlam pol serca, to bylo takie ciacho w czekoladzie, spore. No nie kumam tego za cholere. Mierzylam juz 4 razy, godzina polterej, dwie i 2,5. To mozliwe? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
O lekach to też zauważyłam że jak biorę przed snem to rano wyższe więc może faktycznie coś w tym jest.
A po wszystkich atrakcjach ciazy ja mówię ze 2 dziecko dopiero jak pierwsze nauczy się na pogotowie dzwonićDominika89 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Dziewczyny. Mam do Was pytanko, dzis była u mnie położna środowiskowa. Wybieralysmy ubranka dla Małego do szpitala. Okazuje sie ze ja nie mam co wziąć. .. wynalazlam jeden pajacyk i trzy bodziaki. Reszta za duże, tak ona twierdzi. Poza tym mowila ze jak sie naklada body to na wierzch jeszcze idzie pajacyk... i na to jeszcze rozek??? Dziewczyny czy to nie za duzo? Przeciez tam jest gorąco. Tak czy siak musze dokupic ciuszkow na 56. Pomozcie ile Wy macie takich malych pajacykow i body?
-
Kredka ja mam malutko ubranek 56. A niech ci się trafi długie dziecko to nawet ich nie założysz. Mój synek miał 62cm jak się urodził. Zawsze możesz podwinąć rękawki. A co do body i pajacyka, to nie wiem. Ja miałam w planie koszulkę/body plus śpiochy.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Ja mam z 5 body na 56 i z 5 pajacy Plus kilka używanych ale nie wiem jaki to rozmiar bo cięte metki. Postawiłam na 62 bo w razie potrzeby można ubrać na chwilę w 62 a maz skoczy do sklepu. Bez sensu wydawać na 56 jak dziecko może okazać się duże i ani razu nie uwierzę a dokupić zawsze można
2017 #1
2019 #2
-
Dziękuję Kochane za poradę. Spróbuję wziąć dopiero po pomiarze po obiedzie. Zjadłam te brzoskwinie i poszłam z mężem na spacer ☺ nie wytrzymałam ☺
Ja mam na 56 body i pajace i na 62 tez. Wezmę takie i takie a resztę zostawię w domu w razie czego mąż dowiezie ☺