X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad kiedyś już pisałam ze na czczo w 9 tc miałam 94 i zapewne mam cukrzycę od początku, ale nie byłam w stanie zrobić krzywej a lekarz nie nalegał wiec ja nie wiem jak to jest. Albo do 24-28 tc ta cukrzyca nie jest aż taka szkodliwa jak nam mówią, albo jadłam w miarę ok i cukry nie szalały. Teraz się już nie dowiem ☺ ale szczerze miałam super komfort psychiczny na początku ciąży, a dziecko idealnie z wymiarami. Wiec szczerze nie wiem jak będzie w następnej ciazy. Ja tego nie ogarniam na prawdę ☺

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W puszczę bym się bała brzoskwini bo ten syrop słodki, dolozylabym kanapkę. Ale świeże to myślę ze można :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit może masz rację. Chyba lepiej przełoże te brzoskwinie na jutro po obiedzie np. ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zjadlam Walentynkowy obiad, ale wątpię zeby po nim cukry byly ok. Na razie zmiarzylam po godzinie bylo 90. Poczekam zaraz jeszcze zmierze. Ale w miedzyczasie skubie czekoladowe serce które dostalam w orezencie wiec raczej bedzie skok.
    Wyobraźcie sobie ze kupiliśmy sobie identyczne serduszka hehe.

Dominika zjedz te dwie brzoskwinie, na bank nie mają wiecej cukru niz knopers czy jakas inna slodycz na ktorą sobie od czasu do czasu pozwalasz.Wiesz ze skok po slodkim jest krotki i szybki. Przy Walentynkach mizna sobie pozwolic :-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:32

Dominika89, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zjeść ta brzoskwinie ale zmierzylam po 1,5h od obiadu i ciągle 114. Coś chyba się jednak ze mną dzieje. Może kryzys 30-31 tygodnia. Żeby nic nie spadło przez pół godziny.... A zjadłam to samo co w sobote. Nic z tego nie rozumiem, ale brzoskwinie sobie darowalam dziś ☺

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też myślałam o tym ostatnio czy dałabym radę zdecydować się na drugie dziecko, skoro już na początku tyle problemów, a wzięły się te przemyślenia stąd, że dwie znajome mówiły, że najlepiej jedno po drugim, bo się raz w pieluchach siedzi. nie wiem jak dalej będzie, ale jeśli się pogorszy, to ja nie chcę dwa razy przez to przechodzić.

Ja wczoraj kupiłam morele w puszcze, dałam do dzisiejszej tarty, razem z kiwi i z jeszcze mrożonymi borówkami z lata, ale opłukałam je w wodzie :D dziś będzie szaleństwo na kolację :D

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi bo teraz skojarzyłam dwa fakty. Czy to że biorę aspargin od tych 3 dni akurat do obiadu i akurat po obiedzie mam tak, a wczoraj po kolacji to może mieć coś wspólnego czy to moje omamy? Bo idealnie zbiegło mi się to w czasie. Bo on ma w składzie cukier i skrobie ziemniaczaną teraz czytam...

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina napiszesz mi jak od początku zrobiłaś tą tarte? Narobilas mi smaka. Też chcę ;-)

A ja to chyba bede rodzic. Po obiedzie (karkowka w sosie smietanowo-szpinakowo-kurkowym, pieczone ziemniaczki) 98. Dodam ze zeżarlam pol serca, to bylo takie ciacho w czekoladzie, spore. No nie kumam tego za cholere. Mierzylam juz 4 razy, godzina polterej, dwie i 2,5. To mozliwe?

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka super!! Ale jeszcze zaciskaj nogi hehe :)

Justice wiem, jeśli ma być taki kryzys tylko to ok, ale zawsze mi spadało i dlatego się zdziwiłam. Ale jest pozytywne myślenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 19:15

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika. Justice dobrze mowi, spróbuj po pomiarze juz wziąć i zobacz czy bedzie roznica.

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O lekach to też zauważyłam że jak biorę przed snem to rano wyższe więc może faktycznie coś w tym jest.

A po wszystkich atrakcjach ciazy ja mówię ze 2 dziecko dopiero jak pierwsze nauczy się na pogotowie dzwonić :D

2017 #1
    2019 #2
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Mam do Was pytanko, dzis była u mnie położna środowiskowa. Wybieralysmy ubranka dla Małego do szpitala. Okazuje sie ze ja nie mam co wziąć. .. wynalazlam jeden pajacyk i trzy bodziaki. Reszta za duże, tak ona twierdzi. Poza tym mowila ze jak sie naklada body to na wierzch jeszcze idzie pajacyk... i na to jeszcze rozek??? Dziewczyny czy to nie za duzo? Przeciez tam jest gorąco. Tak czy siak musze dokupic ciuszkow na 56. Pomozcie ile Wy macie takich malych pajacykow i body?

96xftgp.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja mam malutko ubranek 56. A niech ci się trafi długie dziecko to nawet ich nie założysz. Mój synek miał 62cm jak się urodził. Zawsze możesz podwinąć rękawki. A co do body i pajacyka, to nie wiem. Ja miałam w planie koszulkę/body plus śpiochy.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z 5 body na 56 i z 5 pajacy Plus kilka używanych ale nie wiem jaki to rozmiar bo cięte metki. Postawiłam na 62 bo w razie potrzeby można ubrać na chwilę w 62 a maz skoczy do sklepu. Bez sensu wydawać na 56 jak dziecko może okazać się duże i ani razu nie uwierzę a dokupić zawsze można :)

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za poradę. Spróbuję wziąć dopiero po pomiarze po obiedzie. Zjadłam te brzoskwinie i poszłam z mężem na spacer ☺ nie wytrzymałam ☺
    Ja mam na 56 body i pajace i na 62 tez. Wezmę takie i takie a resztę zostawię w domu w razie czego mąż dowiezie ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. No właśnie nie chciałam duzo kupować bo moj synek raczej zapowiada sie duzy, tak lekarz mowi. Wiem ze to roznie bywa z tym usg ale musze to brać pod uwage. No nic, dokupie jeszcze ze cztery sztuki i tyle. Reszte wezme na 62.

96xftgp.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ