Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No własnie spirit jaki to wózek?
)
Ja własnie zamówiłam otulacz firmy tulik. Z rabatem zapłaciłam 97 zł. Szukałam używki woombie albo tulik ale z przesyłką wcale nie wychodzą dużo taniej, a licze, że sprzedam później bez problemu
Z początku sceptycznie podchodzilam do tego wynalazku ale przypomniałam sobie jak doradca laktacyjna owijała Dominika do karmienia własnie pieluchą. Ja tego nie potrafiłam potem tak zrobić...
Kupowalyście też?
-
nick nieaktualnyEj no, nie ustawiajcie mnie już tak w kolejce, bo się stresować zaczynam
Szczególnie, że w nocy wypadł kawałek czopu, na szczęście bez krwi, więc liczę, że jeszcze 2 tygodnie pochodzę
Ze szpitalami mam tak, że najbliższe 2 mam 20km ode mnie, więc 20 minut jazdy. Ale w jednym teściowa straciła synka tuż po porodzie, a w drugim ja miałam poród niedokonany z synem i w życiu tam na ginekologię nie zawitam, choćby się cuda działy
Kolejne szpitale mam 50km ode mnie - Bielsko, Kraków, Śląsk. Z synkiem miałam cc w Ujastku, a przez remont nie mamy czasu jeździć, oglądać, szukać, więc chyba do tego Ujastka pojedziemy jak się zacznie (55km, bez korków godzina z hakiem).
No, ale 120km... Wow! Musicie mieć super szybkie auto
U mnie nadal cukry niskie. Rano zjadłam zapiekankę z szynką i ketchupem, 4 papryczki faszerowane serem, szklankę soku z malin i jajko niespodziankę () i cukier 118... Normalnie by mi chyba ze 150 wywaliło z rana.
-
Teraz dopiero zauważyłam, że macie ten sam termin:-) Faktycznie może w tym samym dniu sie trafić
Kark ponoc czop moze nawet 2-3 przed odchodZić. Taka tez mam nadzieję, bo w ciągu dwóch ostatnich dni miałam wrażenie, że wyszły ze mnie jego kawałki:-D. Przy pierwszej ciąży nie odchodził, więc do konca nie wiem jak powinien wyglądać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice wrote:Karolyn tez zastanawiam się nad takim otulaczem. Mój syn po urodzeniu bardzo się uspokajał jak odpowiednio otutalam go kocykiem lub pieluszką - tyle, że dosyć ciężko się to robi jak się nie ma wprawy. Czasem musiałam próbować kilka razy zanim mi się udało:) Bez otulenia spał bardzo niespokojnie, rzucał się i wybudzał. Ale on był pocesarkowym dzieckiem i od początku miał problemy z napięciem mięśniowych - przez pierwsze pół roku chodziłam z nim na rehabilitację. Powstrzymuje mnie jedynie fakt, że takiego otulacza będę używać zaledwie przez pierwszych kilka tygodni, a to jednak drogi biznes...
Jak będzie spokojne, to "problem" sam się rozwiąże.
-
Justice mnie tez przerazala cena ale na allegro czy olx z powodzeniem uzywki sa sprzedawane i to za niewiele mniejsze pieniadze:) takze mysle, ze jesli nie znoszczymy za bardzo to bede stratna nie 97 zl, a jakies gora 40zl:) kuzynka sprzedala woombie w kilka dni. U mnie byl problem z czestym odruchem moro i mlody byl straszny raptus przy karmieniu, nie mogl chwycic caly sie telepal. Przyjechala doradca i owinela go w pieluche. Dziecko sie uspokoilo w sekunde i odtad z powodzeniem go karmilam 17 miesiecy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:05
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Wiolad, u mnie przy córce odszedł krwisty i 4 dni później dopiero się zaczęło, a przy synie wogóle nie zdąrzył odejść przed cc, dlatego teraz liczę, że moze pochodzę sobie na spokojnie jeszcze kilkanaście dni
ja to mam nadzieję, że maxymalnie 3 tyg. i koniec
Ostatnio włączył mi sie serio wilczy apetyt i co tu zrobić
-
Uf po obiedzie 114 ☺ czyli wczoraj biometr niekorzystny.
Wiolad nie jesteś sama. Ja mam takie dni ze lodówkę bym zjadła razem z klamka... A o pierogach nawet nie chce myśleć bo aż mi w brzuchu lata. Niby nie jestem głodna ale np. dziś w biedronce prawie się rozplakalam nad puszka brzoskwin i wzięłam je. A krazylam wokol stoiska z 8 raxy. Zobaczę na podwieczorek zjem 2 połówki. Probowalyscie może? -
Wiolad właśnie boje się tej France w drugiej ciąży i tego ze jak będę się tak źle czuć jak w tej to nie zrobię krzywej przed 22-23 tc bo nie dam rady. W ogóle nie wiem czy ja zrobię. Po prostu chyba będę mierzyć i tyle. Na gowno mi ta przyjemność picia tego przed 24 tygodniem.