X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie spirit jaki to wózek?:))

Ja własnie zamówiłam otulacz firmy tulik. Z rabatem zapłaciłam 97 zł. Szukałam używki woombie albo tulik ale z przesyłką wcale nie wychodzą dużo taniej, a licze, że sprzedam później bez problemu :)
    Z początku sceptycznie podchodzilam do tego wynalazku ale przypomniałam sobie jak doradca laktacyjna owijała Dominika do karmienia własnie pieluchą. Ja tego nie potrafiłam potem tak zrobić...:/
    Kupowalyście też? :)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, nie ustawiajcie mnie już tak w kolejce, bo się stresować zaczynam XD
    Szczególnie, że w nocy wypadł kawałek czopu, na szczęście bez krwi, więc liczę, że jeszcze 2 tygodnie pochodzę ;)

Ze szpitalami mam tak, że najbliższe 2 mam 20km ode mnie, więc 20 minut jazdy. Ale w jednym teściowa straciła synka tuż po porodzie, a w drugim ja miałam poród niedokonany z synem i w życiu tam na ginekologię nie zawitam, choćby się cuda działy :/
    Kolejne szpitale mam 50km ode mnie - Bielsko, Kraków, Śląsk. Z synkiem miałam cc w Ujastku, a przez remont nie mamy czasu jeździć, oglądać, szukać, więc chyba do tego Ujastka pojedziemy jak się zacznie (55km, bez korków godzina z hakiem).

No, ale 120km... Wow! Musicie mieć super szybkie auto :D

U mnie nadal cukry niskie. Rano zjadłam zapiekankę z szynką i ketchupem, 4 papryczki faszerowane serem, szklankę soku z malin i jajko niespodziankę (:D) i cukier 118... Normalnie by mi chyba ze 150 wywaliło z rana.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn może urodzimy w tym samym czasie hihi ☺
    Kark liczby są bezlitośnie Twoja kolej, ale Ty już weteranka jesteś i nie pierwsze wiec masz w ogóle rozeznanie co i jak a ja to zielona jak szczypiorek na wiosnę ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero zauważyłam, że macie ten sam termin:-) Faktycznie może w tym samym dniu sie trafić :-) Kark ponoc czop moze nawet 2-3 przed odchodZić. Taka tez mam nadzieję, bo w ciągu dwóch ostatnich dni miałam wrażenie, że wyszły ze mnie jego kawałki:-D. Przy pierwszej ciąży nie odchodził, więc do konca nie wiem jak powinien wyglądać.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie niskie cukry, mogą być juz zwiastunem....
    Mierzycie cukry nadal po kazdym posiłku?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja dziś mierze po wszystkim bo mnie wczorajszy ewenement kolacyjny zaskoczył i na razie dziś jest ok. Bo bałam się ze coś się podziało i może po głównych ok a po innych przekraczam. Ale jest ok dziś ☺

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X lander x pulse, szału nie ma ale za taką cenę wydaje się być ok :) opinie będę mogła wydać za ok rok :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:32

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Karolyn tez zastanawiam się nad takim otulaczem. Mój syn po urodzeniu bardzo się uspokajał jak odpowiednio otutalam go kocykiem lub pieluszką - tyle, że dosyć ciężko się to robi jak się nie ma wprawy. Czasem musiałam próbować kilka razy zanim mi się udało:) Bez otulenia spał bardzo niespokojnie, rzucał się i wybudzał. Ale on był pocesarkowym dzieckiem i od początku miał problemy z napięciem mięśniowych - przez pierwsze pół roku chodziłam z nim na rehabilitację. Powstrzymuje mnie jedynie fakt, że takiego otulacza będę używać zaledwie przez pierwszych kilka tygodni, a to jednak drogi biznes...
    Jistice mnie tez właśnie cena powstrzymuje, a to tylko kilka tygodni. Ja może zdecyduje po urodzeniu. Jak dziecko będzie kolkowe i niespokojne, to pewnie będę wszystkiego próbować :-) Jak będzie spokojne, to "problem" sam się rozwiąże.

74dix1hpmwypzcju.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice mnie tez przerazala cena ale na allegro czy olx z powodzeniem uzywki sa sprzedawane i to za niewiele mniejsze pieniadze:) takze mysle, ze jesli nie znoszczymy za bardzo to bede stratna nie 97 zl, a jakies gora 40zl:) kuzynka sprzedala woombie w kilka dni. U mnie byl problem z czestym odruchem moro i mlody byl straszny raptus przy karmieniu, nie mogl chwycic caly sie telepal. Przyjechala doradca i owinela go w pieluche. Dziecko sie uspokoilo w sekunde i odtad z powodzeniem go karmilam 17 miesiecy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:05

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o te pomiary, bo postanowiłam mierzyć od dzisiaj już tylko po 3 głównych i na czczo. Tak jak w książeczce :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, u mnie przy córce odszedł krwisty i 4 dni później dopiero się zaczęło, a przy synie wogóle nie zdąrzył odejść przed cc, dlatego teraz liczę, że moze pochodzę sobie na spokojnie jeszcze kilkanaście dni ;)

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Wiolad, u mnie przy córce odszedł krwisty i 4 dni później dopiero się zaczęło, a przy synie wogóle nie zdąrzył odejść przed cc, dlatego teraz liczę, że moze pochodzę sobie na spokojnie jeszcze kilkanaście dni ;)
    Zamień się ze mną miejscami :-) ja to mam nadzieję, że maxymalnie 3 tyg. i koniec :-) Ostatnio włączył mi sie serio wilczy apetyt i co tu zrobić

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem to samo, a syci mnie na góra godzinę. Na początku diety chodzilam tak najedzona, ze zwiekszalam przerwy miwdzy posilkami. Ile bym dała za talerz pierogów.....:-( Może maluch tak rośnie i ściąga wszystko ze mnie. Oby to przejściowe.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze cukrzyca wyszła w II ciąży. Nie wiem czy bym sie zdecydowala na 2 dziecko gdybym miala juz w 1 ciąży. Na pewno nie tak szybko. Wiem, wiem maruda jestem. No cóż ciąża mnie tłumaczy i głód :-D

kark lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf po obiedzie 114 ☺ czyli wczoraj biometr niekorzystny.
    Wiolad nie jesteś sama. Ja mam takie dni ze lodówkę bym zjadła razem z klamka... A o pierogach nawet nie chce myśleć bo aż mi w brzuchu lata. Niby nie jestem głodna ale np. dziś w biedronce prawie się rozplakalam nad puszka brzoskwin i wzięłam je. A krazylam wokol stoiska z 8 raxy. Zobaczę na podwieczorek zjem 2 połówki. Probowalyscie może?

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad właśnie boje się tej France w drugiej ciąży i tego ze jak będę się tak źle czuć jak w tej to nie zrobię krzywej przed 22-23 tc bo nie dam rady. W ogóle nie wiem czy ja zrobię. Po prostu chyba będę mierzyć i tyle. Na gowno mi ta przyjemność picia tego przed 24 tygodniem.

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chyba nie robiła, tylko cukry mierzyla. Tym bardziej, ze juz wiesz co i jak. A tak w ogóle, to chce powiedzieć, że wszystkie dziewczyny ltore maja cukrzyce od poczatku ciąży, jak dla mnie sa bohaterkami :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak słaba jestem. Mogłabym ćwiczyć do upadłego, ale dieta to dla mnie kara.

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ