Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kredka123 wrote:A ja nie kumam jak masz w jednym 6...? Co to za nakluwacz? Masz sześć igieł w jednym penie? Ja jestem blondynką więc jak coś namieszalam to sorki ale nie łapie
Kredka123 lubi tę wiadomość
-
Heleneczka u mnie np do sniadanka 1/3 ogorka zielonego, 4 pomidorki koktajlowe, sałata, kawałek papryki i 2 rzodkiewki. Jedna kromka chleba z masełkiem i szynką, albo dobre na 1 sniadanie jest jajko lub parowki. Zazwyczaj problem jest wlasnie z 1 śniadaniem i trzeba zjesc mniej chleba. Z reszta zobaczysz na sobie sama. Jak 2 pierwsze sniadania na diecie jadlam 2 kromki to mi przekraczalo, zmieniłam na 1 kromkę i dużo warzyw.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Heleneczka, witaj!
Ja dostałam tylko jakieś ogólne wskazówki dietetyczne od diabetologa i książeczkę z przykładową dietą. Wertowałam różne strony tak poglądowo i powiem ci, że teraz, po prawie 4 miesiącach z cukrzycą nie patrzę na te porady typu owoc o tej godzinie a o innej nie, tylko na tyle znam swój organizm dzięki pomiarom i eksperymentom, że wiem, co i kiedy mogę. Wielokrotnie potwierdza się reguła, że w cukrzycy nie ma regułTo, co jednej podnosi nadmiernie cukier, nie ma wpływu na inną osobę. Poćwiczysz, podietujesz i sama poznasz swój organizm.
Ketony mierz z pierwszego porannego moczu.
Lancety są niedrogie, niby piszą, aby zmieniać po każdym wkłuciu, ale mi nawet diabetolog mówiła, żeby zmieniać, jak palec zaczyna boleć, co jest oznaką stępienia lancetu.
I też płacę 30% za paski do mierzenia cukru. -
Poza tym bardzo dobre sa dla cukrzyków brokuły. U mnie czesto na obiad kasza gryczana indyk i brokuly w sosie czosnkowym posypane prażonymi płatkami migdałow.
Dominika im blizej porodu tym więcej grzesze. No ale mylam dzisiaj okna, wiec musiałam dostarczyc dużo energii. Tak to sobie tłumacze -
nick nieaktualny
-
Heleneczka ketony mierzylam ma początku, żeby poznać swoj organizm. Teraz po prostu jeatem głodna, to jem. Ketonow juz nie mierze nawet moj diab. Mi nie kazał nigdy. Przed każda wizyta u diab. daje próbkę moczu i oni sami sobie sprawdzaja. Jakie normy otrzymalas godzinę po posiłku?
-
Witaj Heleneczka
Ja zmieniam igłę raz na tydzień, własnie mi przypomniałyście, że chyba już 9 dzień mi lecifaktycznie krew słabo leci;)
Warzywa, które jem na kanapki to ogórki kiszone (świezych nie lubię), papryka, cebula, szczypiorek, pomidorki koktajlowe z lidla, rukola, sałata.
Ostatnio odkryłam nową miłosć do przegryzki - kalarepę. Dawno nie jadłam i mi się przypomniała:) -
Oooo to ja takiego nakłuwacza nie wodzialam. Ale ja z Orzysza a tu ponoć wrony zawracają hahahaha
A z warzyw tych świeżych to jem pomidorki koktajlowe i paprykę, glownie te.
Co do mojego obiadu to zrobilam dzis rybke i ryż, do tego warzywa (mrożone ) z dodatkiem sosu sojowego. Cukier 130. Wiec oglaszam wszem i wobec ze sos sojowy wywala mi cukier. Dlatego chinszczyzna mi nie sluzy... ehhh szkoda
Wiolad, narobilas mi smaka tą kaszą i indykiem. Napisz cos wiecej o tym daniu, chyba zgapie -
Pierś z indyka lub sznycle do przypraw ulubionych i dusze, do tego kasza gryczana lub jaglana, brokuły gotuje. Tzn zagotowuje wode wrzucam brokuły wyłączam gaz. i pod przykryciem 5 min. Do j. Naturalnego dodaje czosnek. Tym sosem polewam całe brokuły i posypuje prażonymi płatkami migdałow. Poza cukrZyca dodaje mozarellebo tak jadłam te brokuły u kolezanki kiedys. Dla mnoe ten obiad to pewnik,ze.cukru nie wywali.