X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paski do moczu tez są refundowane ☺
    Jeśli chodzi o warzywa to ja jem pomidory ogórki rzodkiewka salata papryka kapusta kiszona ogórki konserwowe wszystko co mi się chce ☺ może to i nie sezon ale coś trzeba jeść ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie kumam jak masz w jednym 6...? Co to za nakluwacz? Masz sześć igieł w jednym penie? Ja jestem blondynką więc jak coś namieszalam to sorki ale nie łapie ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:29

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad jak Ty zgrzeszylas to ja już w ogóle. Kupiłam mikro chipsy paprykę 25g i zjadłam przed chwila ☺ pewnie za godzinę będzie zawal ale miałam chcice i dobry cukier po kolacji ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    A ja nie kumam jak masz w jednym 6...? Co to za nakluwacz? Masz sześć igieł w jednym penie? Ja jestem blondynką więc jak coś namieszalam to sorki ale nie łapie ;-)
    Tak Blondynko są takie hehe ☺ ma od razu 6 igieł ☺

Kredka123 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka u mnie np do sniadanka 1/3 ogorka zielonego, 4 pomidorki koktajlowe, sałata, kawałek papryki i 2 rzodkiewki. Jedna kromka chleba z masełkiem i szynką, albo dobre na 1 sniadanie jest jajko lub parowki. Zazwyczaj problem jest wlasnie z 1 śniadaniem i trzeba zjesc mniej chleba. Z reszta zobaczysz na sobie sama. Jak 2 pierwsze sniadania na diecie jadlam 2 kromki to mi przekraczalo, zmieniłam na 1 kromkę i dużo warzyw.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Heleneczka, witaj!
    Ja dostałam tylko jakieś ogólne wskazówki dietetyczne od diabetologa i książeczkę z przykładową dietą. Wertowałam różne strony tak poglądowo i powiem ci, że teraz, po prawie 4 miesiącach z cukrzycą nie patrzę na te porady typu owoc o tej godzinie a o innej nie, tylko na tyle znam swój organizm dzięki pomiarom i eksperymentom, że wiem, co i kiedy mogę. Wielokrotnie potwierdza się reguła, że w cukrzycy nie ma reguł ;-) To, co jednej podnosi nadmiernie cukier, nie ma wpływu na inną osobę. Poćwiczysz, podietujesz i sama poznasz swój organizm.

Ketony mierz z pierwszego porannego moczu.
    Lancety są niedrogie, niby piszą, aby zmieniać po każdym wkłuciu, ale mi nawet diabetolog mówiła, żeby zmieniać, jak palec zaczyna boleć, co jest oznaką stępienia lancetu.

I też płacę 30% za paski do mierzenia cukru.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym bardzo dobre sa dla cukrzyków brokuły. U mnie czesto na obiad kasza gryczana indyk i brokuly w sosie czosnkowym posypane prażonymi płatkami migdałow.
    Dominika im blizej porodu tym więcej grzesze. No ale mylam dzisiaj okna, wiec musiałam dostarczyc dużo energii. Tak to sobie tłumacze :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad tak tak hehe ☺ a ja dziś byłam w aptece łapie się pod wysiłek fizyczny?? ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ketony mierzylam ma początku, żeby poznać swoj organizm. Teraz po prostu jeatem głodna, to jem. Ketonow juz nie mierze nawet moj diab. Mi nie kazał nigdy. Przed każda wizyta u diab. daje próbkę moczu i oni sami sobie sprawdzaja. Jakie normy otrzymalas godzinę po posiłku?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha tak Dominika jak najbardziej :-D
    O wow Justice 3 kromki na 1 śniadanie mmmm zazdroszczę takiej rozpusty heheh

74dix1hpmwypzcju.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Heleneczka :)

Ja zmieniam igłę raz na tydzień, własnie mi przypomniałyście, że chyba już 9 dzień mi leci :O faktycznie krew słabo leci;)

Warzywa, które jem na kanapki to ogórki kiszone (świezych nie lubię), papryka, cebula, szczypiorek, pomidorki koktajlowe z lidla, rukola, sałata.
    Ostatnio odkryłam nową miłosć do przegryzki - kalarepę. Dawno nie jadłam i mi się przypomniała:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dodać, że diab. mi zalecala, żeby nie przekracZać 75g pieczywa.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to ja takiego nakłuwacza nie wodzialam. Ale ja z Orzysza a tu ponoć wrony zawracają hahahaha ;-)

A z warzyw tych świeżych to jem pomidorki koktajlowe i paprykę, glownie te.

Co do mojego obiadu to zrobilam dzis rybke i ryż, do tego warzywa (mrożone ) z dodatkiem sosu sojowego. Cukier 130. Wiec oglaszam wszem i wobec ze sos sojowy wywala mi cukier. Dlatego chinszczyzna mi nie sluzy... ehhh szkoda ;-)

Wiolad, narobilas mi smaka tą kaszą i indykiem. Napisz cos wiecej o tym daniu, chyba zgapie ;-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie 75 na posiłek nie dziennie:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka 130 jest w normie. I powtarzaj norma do 140 powtarzaj 140 i oddychają głęboko ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierś z indyka lub sznycle do przypraw ulubionych i dusze, do tego kasza gryczana lub jaglana, brokuły gotuje. Tzn zagotowuje wode wrzucam brokuły wyłączam gaz. i pod przykryciem 5 min. Do j. Naturalnego dodaje czosnek. Tym sosem polewam całe brokuły i posypuje prażonymi płatkami migdałow. Poza cukrZyca dodaje mozarellebo tak jadłam te brokuły u kolezanki kiedys. Dla mnoe ten obiad to pewnik,ze.cukru nie wywali.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka przede wszystkim pije pokrzywe bo mi smakuje (albo sobie wmawiam) i obniża cukry ☺

h4py1w9.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ