X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ponawiam pytanie odnośnie normy jaką Ci narzucili godZinę po posiłku. Wiem wiem męcząca jestem, ale ciekawość mnie zżera :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie juz nowe normy. Pije wode, z herbat to czarną, miętę, pokrzywe, meliske,rumianek. Bardzo lubie biedronkowa miętę z jabłkiem. W sumie to do kazdego posilku herbate, a między wodę:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:29

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio z ta pokrzywa? Ja pije i będę pić bo nic nie wiem na ten temat ze nie wolno. Mi ginekolog nic takiego nie mówił ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka z jakiego regionu Polski jesteś i w ktoeym tygodniu ciąży?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też fin nic nie mówił, a nawet specjalnie pytałam, bo przed ciąża tez piłam. Co gin. to opinia, jak ze wszystkim :-) Jeden mowi tak, a drugi siak :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Wiolad ale zes sie uparla na te normy ;-) Koniecznie chciałaś potwierdzenia ze juz mozesz szalec do 140. Wyczulam Cie? ;-)

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a Ciebie to dzis dobiją jak nie cynamon to teraz pokrzywa hahaha ;-)

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz... następna z Krakowa. U Was tam jakis wysyp jest jak Boga kocham. Moze to ten smog ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja nie wiem to nie mój dzień hihi jak nie cynamon to pokrzywa. Ale ja i tak będę pić pokrzywe bo oszalec by można. Tuńczyka tez podobno nie mogę a i tak jem. Może mimo wszystko moje dziecko będzie mnie Kochać ehhh ☺

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Heleneczka. Ja np. mam plastikowy, taki jak sie mocz oddaje i w nim zamaczam pasek, mi mówili, ze można tylko wypłukać, wiec nie bawię sie w parzenie.
    Z warzyw, to jem tylko pomidory i cukinie, czasami zielona sałatkę i marchewkę ale z jabłkiem. W ogole ostatnio jakos mało właśnie jem warzyw. :/
    Ja jak sobie próbowałam skomponować menu ze strony słodkie mamy... to bym chyba cały czas głodna chodziła. Jem na razie wszystko jak dawniej, wiem tylko, ze po pizzy cukier leci mi w kosmos i to by było na tyle. :) jest fajna strona właśnie z Accu cheak: http://www.accu-chek.pl/microsites/mamy/upload/ebooki/dzienniczek_samokontroli_ciaza.pdf z ktorej podglądam co zjeść.
    Tez dostałam cała rozpiskę na szkoleniu co mogę i ile, ale w ogole z niej nie korzystam.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah tak chciałam mieć koniecznie potwierdzenie, bo luzuje dietę i coraz więcej grzesze, a moja diab. To wiecie. Wiecej dowiedziałam sie od was niz od niej :-) Rzeczywiscie biedne te krakowiaczki heheheh. Heleneczka to Twoja gin. jest dosyć rygorystyczna. Napisz czego jeszcze Ci zabronił moze i my sie czegoś ciekawego dowiemy :-) A Ty kredka dla bezpieczenstwa nie czytaj hehh

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika... ponawiam pytanie... chodziłaś prywatnie do diab?
    A Ty Heleneczka? Gdzie czekasz na wizytę?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka a tak w ogóle, to fajnie, że dopiero od 30 tyg. masz dietę. Za chwilę bedziesz rodzić, wiec nie za długo sie pomeczysz :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe wiec po kolacji 106, zjadłam chipsy i po godzinie 94. Będę jesc chipsy hehehe ☺

Spirit lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Dominika... ponawiam pytanie... chodziłaś prywatnie do diab?
    A Ty Heleneczka? Gdzie czekasz na wizytę?
    Tak chodzę prywatnie do Krakowa do diabetologa. Tzn byłam dwa razy i ostatnio juz mi nie kazał przychodzić chyba że coś by się działo ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    Mam jeszcze do przemyślenia sprawę z hormonem tarczycy, bo do tej pory to sobie, jak się przebudziłam, brałam i zaraz dalej spałam, a teraz trzeba jednak najpierw tę glukozę mierzyć, a po Letroxie jeszcze odczekać, a ja rano taka głodna :D
    Jakie jecie teraz warzywa?
    'Warzywa wszystkie, pomidory, ale tylko koktailowe, ogórki długie i kiszone, cukinia, brokuły, papryka, kiełki - bomba witaminowa (polecam zakup kiełkownicy), kapusta, marchew surowa, seler, por. Na początku diety zajadałam się kiszoną kapustą z marchewką i cebulką plus trochę oleju i przyprawy.

A co do leku na tarczycę, to ja wręcz nie mogę rano czekać pół godziny na śniadanie, bo mnie okropnie mdli na czczo i nieraz wręcz mam wymioty na pusto. Dlatego już od długiego czasu zażywam ten lek w środku nocy, jak wstaję na siku. Zwykle to 3, 5 nad ranem. To nie ma wpływu na cukier, a tsh mam bardzo ładne.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu na Kopernika w Krakowie nas lubią i zapraszają więcej ciężarnych :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ