X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory glukoze. Nawet na skierowaniu jest napisane glukoza

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice popraw ich :-) :-) A moze lepiej nie, bo dopiero burza sie rozpeta haha

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad zamknęli temat nie da się nic napisać ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheheh

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha uwielbiam takie gownoburze. Jak mozna byc tak rąbnietą babą zeby na grupie gdzie kobiety martwią sie o zdrowie i życie swoich dzieci czepiac sie o słówka. Jak dla mnie to mogą sobie mierzyć cukiery hahaha. Wchodzilam na jej profil, tam jest dopiero hardcor, nie wiem co to za osoba ale podejrzana jak dla mnie ;-)

Elaria... jak sie nie mozesz doczekac tego GBS to Ci przypomne ze smytają z dwóch dziurkach :-P

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka widziałam ze się nawet wypowiedzialas wiec chyba musiał byc juz bulwers hihi ☺

Kredka123 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Byłam dzisiaj u diab. pytałam o normy, a ona, ze chodzą takie pogłoski, ze ona tez o tym słyszała, ale ptd oficjalnie nie wystosowalo jeszcze zaleceń. Ogolnie powiedziała, ze ona dopiszdopuszczacza do 140. Powyżej nie. Uważa, ze wprowadzenie normy 120 to ogolnie noezbyt mądry byl pomysł, ze kobiety przez to czesto sie głodzą. Wiadomo, ze jak cukry przekraczaja 140, to trzeba insuline. A i powiedziala, ze najwiekszy wplyw na malucha maja cukry ma czczo, bo jak sie pilnuje diety, to ta glikemia w ciagu dnia ogólnie jest do ogarniecia.
    A i jaka zdziwiona była, skad ja takie info. mam :-)
    Ja naczczo miałam w normie a dziecko miało makrosomię.

Edit pofolgowałam na obiad i cukier 144, tak, że cukrzyca dalej siedzi, nie ma tak dobrze :) Ale jestm głupia - cieszę się ze skoków a jak mam niski cukier to schizuje. Chyba coś ze mną nie halo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 17:47

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetasne czytalam Wasze slowa o mnie i az mi sie lezka w oku zakrecila:) ta mala istotka ktora sie budzila dzis co godzine i lrzez ktora chodze niewyspana byla tego warta:) chec posiadania kolejnej osoby do kochania byla tak wielka ze poswiexenie paromiesieczne to pikis;) Igorek jest tak Kochany ze kolejne 9 m-c moglabym byc na diecie... i powiem Wam ze myslalam ze zavzne jesc wszystko czrgo niemoglam w ciazy a tymczasem dalej trzymam jako tako diete i niekoniecznie jem biala make w roznej postaci choc cukry sa jaknajbardziej ok:)

Elaria, Dominika89, milagro lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niteczko, jak miło, że się odezwałaś! Twój post zabrzmiał tak pozytywnie, że chyba wszystko jest dobrze, co?
    Ja się trochę boję baby bluesa, bo po urodzeniu córki długo miałam doła.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka super ze wszystko w porządku ☺ nie bez powodu mówi się że kobiety zniosa wszystko ☺ pewnie dlatego to my jesteśmy w ciazy ☺

Mi się wydaje ze niektóre dzieci po prostu są duże, a jeszcze inne mają choroby o których medycyna nie wie. Przecież nie każde dziecko z makrosomia jest chore, no poza faktem samym w sobie. Ale rodza się bo dużo kobiet jak widać nie wie jeszcze o cukrzycy i mimo wszystko później jest ok i są zdrowe.

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:28

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka witamy!
    strona która podałas jest ok, ale tak czy inaczej musisz sobie sama dostosować posiłki bo wszystkie jesteśmy różne.
    Nakuwacz zmieniam średnio raz na tydzień jak juz boli palec ☺
    Na recepcie mam napisane 30% odpłatności na paski.
    Ketony najlepiej badać pomiędzy 7-8 ale jeśli wstajesz o 6 to zbadaj o 6 ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka witaj wśród Slodkich Mam ;-)
    Postaram sie troche pomóc. Ja niestety z tych pechowych bo mam cukrzyce od samego poczatku ciąży, ale juz z górki ;-)
    Co do stronki Slodkiemamy to poczytac sobie mozesz ale i tak wszystko wyjdzie w praniu. To co jedne mogą jeść innym cukier wywala w kosmos, tak samo z tymi owocami na wieczór, jednym to pomaga wyregulowac cukier rano a innym szkodzi. Takze pozostaje metoda prób i błędów.
    Co do paskow i lancet. Jak nie masz insuliny to dostajesz recepte z refundacją na 30%. Igly kupujesz normalnie, bez recepty czy zniżki. Ja osobiście wymieniam raz w tygodniu, niektore dziewczyny częściej inne rzadziej. Ketonow nie mierze i nigdy nie mierzylam wiec tu poczekaj na podpowiedz kogoś innego. Ogólnie glowa do góry, pomalutku wszystko ogarniesz. Jak cos to pisz, zawsze cos doradzimy. ;-)

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Dominika jakie my zgodne ;-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Hahaha Dominika jakie my zgodne ;-)
    Bratnie dusze ☺

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko wporzatku jak najbardziej:) jedynie doskiera mi niewyspanie i brak czasu ale to wlasnie uroki macierzynsktwa ;) maly ladnie przybiera dalej lecimy tylko na piersi jedno karmienie to godzinka schodzi nim wydoi oba cycki:) od dzis zaczelismy przyzwyczajac sie do powietrza na dworze narazie na balkonie ale za cheile bedzie nasz pierwszy spacer:)

Elaria tyle poswiecenia dla tego maluszka musisz przejsc teraz ze potem bedzie sama przyjrmnosc i radosc ze wszystkiego. Zmeczona obolala niewazne w jakim stanie wkoncu szczesliwa ze Sloneczko jest obok a diata poszla precz :P

staram sie zagladac do Was i widze ze swietnie sobie radzicie co mnie bardzo cieszy:) czekam teraz ktora kolejna zostanie szczesliwa mama;)

Elaria lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka tak nakuwacz tym samym nic nie zmieniam ☺ tydzień to minimum bo bez sensu sadzic tyle kasy na igły których tylko ja używam ☺

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja igieł nawet nie zmieniam jak boli tylko hak przestaje keciec:P szczyt lenistwa pi prostu :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Heleneczka :-) Igłę zmieniam raz na tydzień, albo jak juz boli, to wtedy mi się przypomina. Co do diety najlepiej poczytac trochę w necie, a później próbować na sobie co działa,a co nie. Oczywiscie zadawaj pytania, bo co dwie cukrzycowe głowy, to nie jedna:-) Dziewczyny dużo mi pomogły na początku. Każda ma chwile załamki,ale musimy dac radę. Kto jak nie my mamuśki. A tak z ciekawości jaka masz norme godzine po posiłku.

Nitka sama prawda została napisana. Fajnie, ze wszystko u was w porządku :-) wrzuć czasami zdjęcie maluszka. Nastepna prawdopodobnie bedzie Kark, chociaz zaciska nogi i się wzbrania heheheh

A ja znowu zgrzeszylam, ale od jutra juz grzeczna będę :-D. Princesa zebra znowu :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomidory chociaż teraz są niedobre. Ogórka szkoleniowego ale już mi bokiem wychodzi, rzodkiewki (mniam), sałatę albo zupy krem z jogurtem kalafior/brokuł. Ewentualnie griluje kilka plasterków cukinii do kanapek ale rzadko bo zbyt leniwa ba to jestem :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ