Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahahaha uwielbiam takie gownoburze. Jak mozna byc tak rąbnietą babą zeby na grupie gdzie kobiety martwią sie o zdrowie i życie swoich dzieci czepiac sie o słówka. Jak dla mnie to mogą sobie mierzyć cukiery hahaha. Wchodzilam na jej profil, tam jest dopiero hardcor, nie wiem co to za osoba ale podejrzana jak dla mnie
Elaria... jak sie nie mozesz doczekac tego GBS to Ci przypomne ze smytają z dwóch dziurkach -
Wiolad wrote:Byłam dzisiaj u diab. pytałam o normy, a ona, ze chodzą takie pogłoski, ze ona tez o tym słyszała, ale ptd oficjalnie nie wystosowalo jeszcze zaleceń. Ogolnie powiedziała, ze ona dopiszdopuszczacza do 140. Powyżej nie. Uważa, ze wprowadzenie normy 120 to ogolnie noezbyt mądry byl pomysł, ze kobiety przez to czesto sie głodzą. Wiadomo, ze jak cukry przekraczaja 140, to trzeba insuline. A i powiedziala, ze najwiekszy wplyw na malucha maja cukry ma czczo, bo jak sie pilnuje diety, to ta glikemia w ciagu dnia ogólnie jest do ogarniecia.
A i jaka zdziwiona była, skad ja takie info. mam
Edit pofolgowałam na obiad i cukier 144, tak, że cukrzyca dalej siedzi, nie ma tak dobrzeAle jestm głupia - cieszę się ze skoków a jak mam niski cukier to schizuje. Chyba coś ze mną nie halo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 17:47
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Sweetasne czytalam Wasze slowa o mnie i az mi sie lezka w oku zakrecila:) ta mala istotka ktora sie budzila dzis co godzine i lrzez ktora chodze niewyspana byla tego warta:) chec posiadania kolejnej osoby do kochania byla tak wielka ze poswiexenie paromiesieczne to pikis;) Igorek jest tak Kochany ze kolejne 9 m-c moglabym byc na diecie... i powiem Wam ze myslalam ze zavzne jesc wszystko czrgo niemoglam w ciazy a tymczasem dalej trzymam jako tako diete i niekoniecznie jem biala make w roznej postaci choc cukry sa jaknajbardziej ok:)
Elaria, Dominika89, milagro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nitka super ze wszystko w porządku ☺ nie bez powodu mówi się że kobiety zniosa wszystko ☺ pewnie dlatego to my jesteśmy w ciazy ☺
Mi się wydaje ze niektóre dzieci po prostu są duże, a jeszcze inne mają choroby o których medycyna nie wie. Przecież nie każde dziecko z makrosomia jest chore, no poza faktem samym w sobie. Ale rodza się bo dużo kobiet jak widać nie wie jeszcze o cukrzycy i mimo wszystko później jest ok i są zdrowe. -
nick nieaktualny
-
Heleneczka witamy!
strona która podałas jest ok, ale tak czy inaczej musisz sobie sama dostosować posiłki bo wszystkie jesteśmy różne.
Nakuwacz zmieniam średnio raz na tydzień jak juz boli palec ☺
Na recepcie mam napisane 30% odpłatności na paski.
Ketony najlepiej badać pomiędzy 7-8 ale jeśli wstajesz o 6 to zbadaj o 6 ☺ -
Heleneczka witaj wśród Slodkich Mam
Postaram sie troche pomóc. Ja niestety z tych pechowych bo mam cukrzyce od samego poczatku ciąży, ale juz z górki
Co do stronki Slodkiemamy to poczytac sobie mozesz ale i tak wszystko wyjdzie w praniu. To co jedne mogą jeść innym cukier wywala w kosmos, tak samo z tymi owocami na wieczór, jednym to pomaga wyregulowac cukier rano a innym szkodzi. Takze pozostaje metoda prób i błędów.
Co do paskow i lancet. Jak nie masz insuliny to dostajesz recepte z refundacją na 30%. Igly kupujesz normalnie, bez recepty czy zniżki. Ja osobiście wymieniam raz w tygodniu, niektore dziewczyny częściej inne rzadziej. Ketonow nie mierze i nigdy nie mierzylam wiec tu poczekaj na podpowiedz kogoś innego. Ogólnie glowa do góry, pomalutku wszystko ogarniesz. Jak cos to pisz, zawsze cos doradzimy. -
U mnie wszystko wporzatku jak najbardziej:) jedynie doskiera mi niewyspanie i brak czasu ale to wlasnie uroki macierzynsktwa
maly ladnie przybiera dalej lecimy tylko na piersi jedno karmienie to godzinka schodzi nim wydoi oba cycki:) od dzis zaczelismy przyzwyczajac sie do powietrza na dworze narazie na balkonie ale za cheile bedzie nasz pierwszy spacer:)
Elaria tyle poswiecenia dla tego maluszka musisz przejsc teraz ze potem bedzie sama przyjrmnosc i radosc ze wszystkiego. Zmeczona obolala niewazne w jakim stanie wkoncu szczesliwa ze Sloneczko jest obok a diata poszla precz
staram sie zagladac do Was i widze ze swietnie sobie radzicie co mnie bardzo cieszy:) czekam teraz ktora kolejna zostanie szczesliwa mama;)Elaria lubi tę wiadomość
-
Witaj Heleneczka
Igłę zmieniam raz na tydzień, albo jak juz boli, to wtedy mi się przypomina. Co do diety najlepiej poczytac trochę w necie, a później próbować na sobie co działa,a co nie. Oczywiscie zadawaj pytania, bo co dwie cukrzycowe głowy, to nie jedna:-) Dziewczyny dużo mi pomogły na początku. Każda ma chwile załamki,ale musimy dac radę. Kto jak nie my mamuśki. A tak z ciekawości jaka masz norme godzine po posiłku.
Nitka sama prawda została napisana. Fajnie, ze wszystko u was w porządkuwrzuć czasami zdjęcie maluszka. Nastepna prawdopodobnie bedzie Kark, chociaz zaciska nogi i się wzbrania heheheh
A ja znowu zgrzeszylam, ale od jutra juz grzeczna będę. Princesa zebra znowu
-
Ja pomidory chociaż teraz są niedobre. Ogórka szkoleniowego ale już mi bokiem wychodzi, rzodkiewki (mniam), sałatę albo zupy krem z jogurtem kalafior/brokuł. Ewentualnie griluje kilka plasterków cukinii do kanapek ale rzadko bo zbyt leniwa ba to jestem :p2017 #1
2019 #2