X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie takie pierdy pisza, ze dla bezpieczenstwa proponuję suchy chleb, bo wiecie na maśle nie jest napisane mleko pastwryzowane hahhahah

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz... a moj gin powiedział ze cynamonu lepiej nie jeść. Jak cos to w małych ilesciach. I bądź tu mądry ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dietetyczka już w 23tc na rozmowie mówiła, że cynamon można, nikt nie udowodnił, że powoduje skurcze czy poród przedwczesny.
    Za to udowodnione jest badaniami, że nie wolno w dużej ilości ananasa i herbaty zielonej.

Mi wyszła już w 22tc cukrzyca na krzywej, minimalnie na czczo podwyższona, ale tylko dlatego, że ginka pomyliła tygodnie i myślała, że jeste 4 tygodnie dalej w ciąży ;)

Ja miałam gbs 2 tygodnie temu, coś tam smyrają w pochwie, coś w odbycie. Mam odebrać wyniki na wizycie w poniedziałek :)

Ja nie miałam tej hemoglobiny robionej...

Justice, a jakie masz wartości antyTPO i antyTG w stosunku do normy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 16:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Co do cynamonu to przeciez w ciąży zabroniony. Mnie tu nastraszyly ze białej morwy nie mozna a same żrą cynamon hehehe. Ot kumpele ;-)
    Eee tam! Ja jem cynamon, wiadomo, że nie łyżkami, bo kto by dał radę :-)

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam skurcze nie sa juz straszne. To już 35 tydzień już się nie boję, nawet gdyby trzeba było rozwiązać ciążę wcześniej. 34-36 tydzień to są już późne wcześniaki.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jistice dostaniesz pewnie euthurox i będzie dobrze

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Dominika a 8 miesiac nie czasem odn32 tyg czyli za tydzien?;)

Moja gin nie zlecila mi hemoglobiny glikowanej. Ponoc wg niej to badanie nic nie wnosi.

Bolalo mnie dzis po spacerze z synem lekko okresowo. Zazylam scopolan, magnez polozylam sie i przeszlo choc nadal lekko czuje jakby boki:/ macie tak?
    Mam podobnie. Po spacerze czuję małego jakoś w dole brzucha. Nie jakoś okresowo, ale nie jest to miłe i wkurza przy schylaniu. Chyba się przeforsowałam, byłam w lesie, a tam było z górki i pod górkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    O masz... a moj gin powiedział ze cynamonu lepiej nie jeść. Jak cos to w małych ilesciach. I bądź tu mądry ;-)
    A jakie to są małe ilości? Przecież nawet łyżeczkę ciężko w siebie wepchnąć. A nawiasem mówiąc jem sobie właśnie mus jabłkowy z cynamonem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice a tsh ft3 ft4 w normie.?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cynamonu nie da się zjeść łyżka juz wiele osób próbowało i są tego dowody w postaci filmów na YouTube hihi ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja miałam gbs 2 tygodnie temu, coś tam smyrają w pochwie, coś w odbycie. Mam odebrać wyniki na wizycie w poniedziałek :)
    ?

Smyrają powiadasz? Brzmi przyjemnie, już nie mogę się doczekać ;) Hahaha!

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Już biorę euthyrox Wiolad - tyle ze będę musiała pewnie zwiększyć dawkę...

Wiecie, uśmiałam się :D Przed chwilą na grupie na fb pojawił się post - apel naukowo-językowy wyjaśniający, że "cukry to węglowodany złożone, blablabla" a we krwi mierzymy "cukier " w liczbie pojedynczej... I niezła kłótnia się pod tym zrobiła... Normalnie niektórzy to mają problemy;)
    Nie zdarzylam się wypowiedzieć bo już zamknęli post. Ale spoko ze laska ma tylko takie problemy widocznie życie ma super z takimi problemami. A swoją drogą kobieta w ciąży a taka czepliwa i złośliwa dla innych.

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahha faktycznie ogromny problem. A tak prawidlowo to mierzymy glikemię chyba.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:28

‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ