X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:29

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie chipsy jadłaś? :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u nas w ogóle jest ktoś spoza Krakowa albo okolic?

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad biedronkowe paprykowe zwykle ziemniaczane tylko taka mikro paczka 25g ☺ w sumie pierwszy raz widziałam w biedronce takie małe ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice Ty to weteranka jak Kredka. Bardzo wam wszystkim współczuję, chodzi mi o dziewczyny ktorw od. Poczatku na diecie. No faktycznie heleneczka urodzi, a Ty biedna dalej bedziesz dietowac. Pocieszenie takie, ze jestes bliżej porodu niz dalej :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    A czy u nas w ogóle jest ktoś spoza Krakowa albo okolic?
    Kredka ☺☺☺☺☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    Ja dzisiaj poszłam do sklepu w poszukiwaniu warzyw, ale wszystkie wyglądały tak okropnie, że wyszłam tylko z puszką groszku konserwowego awaryjnie (choć do tej pory unikałam w ciąży warzyw z puszek). Trzeba się wybrać do jakiegoś hipermarketu - tam mimo wszystko te warzywa wyglądają lepiej niż na osiedlowych i jest z czego wybierać, bo na ryneczku teraz też tylko fasola, ziemniaki, jabłka, ewentualnie jakieś korzeniowe.

A jeśli chodzi o płyny, to pijecie coś do każdego posiłku?
    Sporo piję, zwykle po posiłku, bo nie lubię rozwadniać smaków :) I między posiłkami, jak tylko zahaczam o kuchnię to upijam kilka łyków.

A te warzywa korzeniowe są w sumie zdrowsze niż te sztucznie pędzone sałaty i pomidory szklarniowe czy ogórki. Ja bardzo lubię surówki. Trę marchew z jabłkiem. Albo seler z orzechami włoskimi i jogurtem, albo kapustę pekińską z ogórkiem, pomidorkami, papryką, cebulą i trochę kukurydzy z puszki plus oliwa jakaś i przyprawy. Narobię miskę i tak pojadam do posiłków. A do tej z kapusty pekinskiej bardzo lubię dodać tuńczyka i wtedy mam pełny posiłek, plus oczywiście jakaś kromka razowca czy chrupkiego pieczywa.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja ze Śląska, ale nie wiem czy się liczy, bo tu też smog. Mniejszy, bo mniejszy niz w małopolskim, ale jednak :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dzięki Dominika. Ja taki odludek, za górami za lasami ... ;-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria podrzuć jeszcze coś ciekawego. Surowy seler orzechy wloskie i j.naturalny? Dodajesz jakieś przyprawy ?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad. Dla mnie Śląsk to tez okolice Krakowa. Nie liczy sie :-P

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:30

Kredka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:30

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Kredka zostałaś sama chyba;-)
    Z okolic Krakowa jest tyle dZiewczyn, ze powinny miec osobny wątek na belly:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    Można kupić w ekologicznym i powinna być ekologiczna, a cena w przypadku pokrzywy nie będzie aż tak wygórowana, jak w przypadku innych produktów. Ale moja gin też była sceptyczna co do pyłku pszczelego :)
    Mieszkam w Krakowie i wg belly (owulacji) jestem w 30t0d, a wg USG w 29t6d.
    Przeczytałam kolejną instrukcję dzisiaj :D tym razem do pasków. Dużo nauki jak na jeden dzień :) Chyba już ogarnęłam, tylko będę raczej potrzebować pojemniczka, bo z paskiem pod strumień to raczej już nie trafię :D i teraz się znowu zastanawiam - codziennie nowy? Niby piszą, że może być ten sam po wyparzeniu, ale jak jest szklany. Skąd ja wezmę sterylny szklany?

Heleneczka, ja mam paski ketodiastix, mam w łazience malutkie pudełeczko plastikowe (nie chcę ryzykować stłuczenia szklanego) i łapię mocz, jak skończę się załatwiać wtedy na spokojnie mierzę. Zanurzam pasek, obcieram o rancik pudełeczka i odliczam 15 sekund i niezwłocznie porównuję kolor na skali z pudełka pasków. Potem mocz wylewam, pudełeczko dokładnie opłukuję i suszę papierem i czeka na nowy dzień. A niby dlaczego ma być sterylne? Przecież mocz nie będzie sterylny, skoro pobierasz go prosto po nocy bez podmycia się. No i nie chodzi o drobnoustroje tylko o chemię. Czysty, suchy pojemnik i nie ma co kombinować. :-)

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Kurczę Kredka zostałaś sama chyba;-)
    Z okolic Krakowa jest tyle dZiewczyn, ze powinny miec osobny wątek na belly:-)
    Ale jak to i wtedy bez was? Nieeeeeee zgadzam się bo będę tęsknić ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Elaria podrzuć jeszcze coś ciekawego. Surowy seler orzechy wloskie i j.naturalny? Dodajesz jakieś przyprawy ?
    No oczywiście, że dodaję :-) Ale standardowo, sól i pieprz. Bardzo lubię ten zestaw do obiadu, a jak zostanie to jeszcze do kolacji dojadam.

ps. dla pewności seler korzeniowy naciowego nie lubię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:17

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tyle orzechów włoskich, ze koniecznie muszę wypróbować jutro do obiadku :-)
    Jak milo Dominika, ze zatęskniłabyś:-)
    Idę spać może jutro będę miała silniejszą wolę, chociaż Dominika Ty zawsze takie ciekawe pomysły podrzucasz... smakija, chipsy :-D :-D

Napiszcie dziewczyny co robicie ma podwieczorek. Z takich pewniaków co nie trzeba się o cukier martwic
    Pomysły mi sie kończą.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, kisiel w kubeczku dr Oetker Słodka chwila rozgrzewająca (malina z miodem, pomarancza z imbirem lub jabłko z cynamonem, mam po tym cukier ok :) A dziś upiekłam jabłko, tyle żeby się dało pognieść, posypałam cynamonem, a czasem jem kanapkę lub jogurt z owocami (mam dużo mrożonych truskawek i jagód)

Justice lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wczoraj płatki na noc i rano 87 a nie 94 ☺ ale ostatnio w ogóle budzę się mega głodna ☺ Bejbi chyba rośnie ☺

h4py1w9.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ