X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:29

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie chipsy jadłaś? :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u nas w ogóle jest ktoś spoza Krakowa albo okolic?

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad biedronkowe paprykowe zwykle ziemniaczane tylko taka mikro paczka 25g ☺ w sumie pierwszy raz widziałam w biedronce takie małe ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice Ty to weteranka jak Kredka. Bardzo wam wszystkim współczuję, chodzi mi o dziewczyny ktorw od. Poczatku na diecie. No faktycznie heleneczka urodzi, a Ty biedna dalej bedziesz dietowac. Pocieszenie takie, ze jestes bliżej porodu niz dalej :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    A czy u nas w ogóle jest ktoś spoza Krakowa albo okolic?
    Kredka ☺☺☺☺☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    Ja dzisiaj poszłam do sklepu w poszukiwaniu warzyw, ale wszystkie wyglądały tak okropnie, że wyszłam tylko z puszką groszku konserwowego awaryjnie (choć do tej pory unikałam w ciąży warzyw z puszek). Trzeba się wybrać do jakiegoś hipermarketu - tam mimo wszystko te warzywa wyglądają lepiej niż na osiedlowych i jest z czego wybierać, bo na ryneczku teraz też tylko fasola, ziemniaki, jabłka, ewentualnie jakieś korzeniowe.

A jeśli chodzi o płyny, to pijecie coś do każdego posiłku?
    Sporo piję, zwykle po posiłku, bo nie lubię rozwadniać smaków :) I między posiłkami, jak tylko zahaczam o kuchnię to upijam kilka łyków.

A te warzywa korzeniowe są w sumie zdrowsze niż te sztucznie pędzone sałaty i pomidory szklarniowe czy ogórki. Ja bardzo lubię surówki. Trę marchew z jabłkiem. Albo seler z orzechami włoskimi i jogurtem, albo kapustę pekińską z ogórkiem, pomidorkami, papryką, cebulą i trochę kukurydzy z puszki plus oliwa jakaś i przyprawy. Narobię miskę i tak pojadam do posiłków. A do tej z kapusty pekinskiej bardzo lubię dodać tuńczyka i wtedy mam pełny posiłek, plus oczywiście jakaś kromka razowca czy chrupkiego pieczywa.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja ze Śląska, ale nie wiem czy się liczy, bo tu też smog. Mniejszy, bo mniejszy niz w małopolskim, ale jednak :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dzięki Dominika. Ja taki odludek, za górami za lasami ... ;-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria podrzuć jeszcze coś ciekawego. Surowy seler orzechy wloskie i j.naturalny? Dodajesz jakieś przyprawy ?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad. Dla mnie Śląsk to tez okolice Krakowa. Nie liczy sie :-P

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:30

Kredka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:30

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Kredka zostałaś sama chyba;-)
    Z okolic Krakowa jest tyle dZiewczyn, ze powinny miec osobny wątek na belly:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    Można kupić w ekologicznym i powinna być ekologiczna, a cena w przypadku pokrzywy nie będzie aż tak wygórowana, jak w przypadku innych produktów. Ale moja gin też była sceptyczna co do pyłku pszczelego :)
    Mieszkam w Krakowie i wg belly (owulacji) jestem w 30t0d, a wg USG w 29t6d.
    Przeczytałam kolejną instrukcję dzisiaj :D tym razem do pasków. Dużo nauki jak na jeden dzień :) Chyba już ogarnęłam, tylko będę raczej potrzebować pojemniczka, bo z paskiem pod strumień to raczej już nie trafię :D i teraz się znowu zastanawiam - codziennie nowy? Niby piszą, że może być ten sam po wyparzeniu, ale jak jest szklany. Skąd ja wezmę sterylny szklany?

Heleneczka, ja mam paski ketodiastix, mam w łazience malutkie pudełeczko plastikowe (nie chcę ryzykować stłuczenia szklanego) i łapię mocz, jak skończę się załatwiać wtedy na spokojnie mierzę. Zanurzam pasek, obcieram o rancik pudełeczka i odliczam 15 sekund i niezwłocznie porównuję kolor na skali z pudełka pasków. Potem mocz wylewam, pudełeczko dokładnie opłukuję i suszę papierem i czeka na nowy dzień. A niby dlaczego ma być sterylne? Przecież mocz nie będzie sterylny, skoro pobierasz go prosto po nocy bez podmycia się. No i nie chodzi o drobnoustroje tylko o chemię. Czysty, suchy pojemnik i nie ma co kombinować. :-)

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Kurczę Kredka zostałaś sama chyba;-)
    Z okolic Krakowa jest tyle dZiewczyn, ze powinny miec osobny wątek na belly:-)
    Ale jak to i wtedy bez was? Nieeeeeee zgadzam się bo będę tęsknić ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Elaria podrzuć jeszcze coś ciekawego. Surowy seler orzechy wloskie i j.naturalny? Dodajesz jakieś przyprawy ?
    No oczywiście, że dodaję :-) Ale standardowo, sól i pieprz. Bardzo lubię ten zestaw do obiadu, a jak zostanie to jeszcze do kolacji dojadam.

ps. dla pewności seler korzeniowy naciowego nie lubię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:17

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tyle orzechów włoskich, ze koniecznie muszę wypróbować jutro do obiadku :-)
    Jak milo Dominika, ze zatęskniłabyś:-)
    Idę spać może jutro będę miała silniejszą wolę, chociaż Dominika Ty zawsze takie ciekawe pomysły podrzucasz... smakija, chipsy :-D :-D

Napiszcie dziewczyny co robicie ma podwieczorek. Z takich pewniaków co nie trzeba się o cukier martwic
    Pomysły mi sie kończą.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, kisiel w kubeczku dr Oetker Słodka chwila rozgrzewająca (malina z miodem, pomarancza z imbirem lub jabłko z cynamonem, mam po tym cukier ok :) A dziś upiekłam jabłko, tyle żeby się dało pognieść, posypałam cynamonem, a czasem jem kanapkę lub jogurt z owocami (mam dużo mrożonych truskawek i jagód)

Justice lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wczoraj płatki na noc i rano 87 a nie 94 ☺ ale ostatnio w ogóle budzę się mega głodna ☺ Bejbi chyba rośnie ☺

h4py1w9.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ