Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A dziś szaszłyki pyszne kolorowe, duzooo surówki i ryż. Cukier 97
Az korci, żeby coś słodkiego zjeść
Ale nie, nie trzymam sie:-D. Chociaz mój mąż zagaduje, ze powinnismy wczesniej tłusty czwartek zrobic. Bo w tłusty czwartek czesta zdarzają sie takie nijakie
-
nick nieaktualny
-
Justice spróbuj. Ja zjadłam 4 kluski. Może u Ciebie będzie cukier podobny
Obiad zgapilam od Ciebie
. W niektórych piekarniach pączki zaczynają piec już tydzień wcześniej, a wiem to od osoby która w piekarni pracowała. Przed tłustym czwartkiem ostrzegała, gdzie nie kupować
-
A ja po obiedzie 121. Widzę, że ciągle mam około 120 po obiedzie. inne posiłki niżej
Dobrze, że tą normę zmienili hehe bo mam spokojniejszą głowę i nie dostanę insuliny. Ciekawe czemu tak mam. Widzę, ze u was tak różnie a u mnie ciągle 110-120 w sumie co nie zjem i nie wiem co lepsze
Ja dziś zjadłam 1/4 pączka z pudrem. Pyszne to było i właśnie też się boję, bo w tłusty czwartek te pączki są przeważnie niedobre i robione masowo. Chyba sobie zrobię tłusty piątek. Będę u rodziców i mam tam swoją cukiernię przynajmniej pewną
Marzy mi się pączek jak w dzieciństwie... Z budyniem, lukrem i posypany orzeszkami. Mama mi takie kupowała i ciągle czuje ten smakahh mam śliniotok
-
Kurdę te moje bóle to jakaś masakra. Ale dziś przypomniałam sobie, ze po wypadku samochodowym nosiłam stabilizator na szyję i wygrzebałam go z szafy i jak złapał mnie ból głowy to go założyłam i wiecie że mi przeszło... Ewidentnie coś od kręgosłupa idzie do szyji
Ale lepszy stabilizator niż apap ciągle tak myślę
-
nick nieaktualny
-
Moje ulubione pączki to wszystkie
budyń, toffi, czekolada, mak. Wolę lukier niż puder. W obecnym stanie każdy byłby dobry
Dominika oby tylko wraz z ciąża ból się nie nasilał.
Justice z ziemniaków? A to ciekawe.
Dominika normy do 140 to duzo brakuje do przekroczenia. A tak w ogóle może jesteś wlasnie w okresie zawirowań cukrowych. Chociaz co to za zawirowanie 121No a patrząc nieraz na to co zjadasz i jakie cukry po tym to wow
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny! dzięki za podpowiedź o kremach. w pon. chciałbym już coś zakupić.
spirit...ja też w pierwszej ciąży. też kiedyś myślałam o dwójce, ale zobaczymy jak to będzie z jednym, na razie mi się to nie widzi.
my się staraliśmy długo, od sierpnia 2015 bez badań, potem od listopada leczenie i rok póżniej drożność i po tym zaskoczyło od razu. zazdrościłam tym co wpadli przez gumki i inne anty.
ja dziś cały dzień w kuchniwstałam późno, potem wzięłam się za robienie ruskich pierogów, deser - galaretka z bitą śmietaną i owoce, a na kolacje sałatka warzywna. stresowałam się wynikiem po 8 pierogach (na szkoleniu mówili max 6) a tu cukier 110!
Dominika.. współczuję rwy, mój tata od tygodnia nie umie sobie z nia poradzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 20:40
-
nick nieaktualnyJa zapewne kupię pączki, bo jakbym sama zrobiła, to na jednym ciężko by było poprzestać, a tak wyliczę i dla mnie przypadnie jeden.
A ja znam jeszcze przepis na rogaliki, ciasto robi się błyskawicznie z 3 składników: mąki, margaryny (masła) i zmielonego twarogu w równych proporcjach, nie daje się żadnych jajek, cukru, proszku, nic. Tylko trzy składniki. Po zagnieceniu schładza się ciasto godzinę w lodówce i potem wałkuje, tnie na trójkąty i zawija się w rogaliki z jakąś marmoladą lub czekoladą. Piecze się w 200 stopniach do złotego koloru i posypuje cukrem pudrem. Naprawdę szybko się je robi i są smaczne, takie kruche, ciasto niesłodkie, a w środku słodkie nadzianko.
A propos chorób, to moja córka ma od czwartku anginę, od wczoraj antybiotyk i tylko mam nadzieję, że mi nic nie sprzeda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:06
marzusiax lubi tę wiadomość
-
Dominika chyba nie tylko Twój mąż w to wątpi
Justice u mnie podobnie jak u Ciebie. Wystarczy, że ja się pilnuję, reszta rodzinki mi folguje
Elaria obyś się tylko nie zaraziła. Jeszcze tego by Ci brakowało. Fajny przepis na rogaliki. Na pewno wypróbujęMoże zamiast pączków