Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:23

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja tez swoją walowke zabieram hehehe. Ostatnio jak bylam na obiedzie to jadłam i kluski i kapustę i rolady i wiesz co cukier 118 był. Tak sie ucieszylam, ze na deser lody zjadłam i cukier dalej w normie :-D.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś szaszłyki pyszne kolorowe, duzooo surówki i ryż. Cukier 97 :-) Az korci, żeby coś słodkiego zjeść :-) Ale nie, nie trzymam sie:-D. Chociaz mój mąż zagaduje, ze powinnismy wczesniej tłusty czwartek zrobic. Bo w tłusty czwartek czesta zdarzają sie takie nijakie :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice spróbuj. Ja zjadłam 4 kluski. Może u Ciebie będzie cukier podobny :-) Obiad zgapilam od Ciebie :-D . W niektórych piekarniach pączki zaczynają piec już tydzień wcześniej, a wiem to od osoby która w piekarni pracowała. Przed tłustym czwartkiem ostrzegała, gdzie nie kupować :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po obiedzie 121. Widzę, że ciągle mam około 120 po obiedzie. inne posiłki niżej :D Dobrze, że tą normę zmienili hehe bo mam spokojniejszą głowę i nie dostanę insuliny. Ciekawe czemu tak mam. Widzę, ze u was tak różnie a u mnie ciągle 110-120 w sumie co nie zjem i nie wiem co lepsze :D

Ja dziś zjadłam 1/4 pączka z pudrem. Pyszne to było i właśnie też się boję, bo w tłusty czwartek te pączki są przeważnie niedobre i robione masowo. Chyba sobie zrobię tłusty piątek. Będę u rodziców i mam tam swoją cukiernię przynajmniej pewną :D
    Marzy mi się pączek jak w dzieciństwie... Z budyniem, lukrem i posypany orzeszkami. Mama mi takie kupowała i ciągle czuje ten smak :D ahh mam śliniotok :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę te moje bóle to jakaś masakra. Ale dziś przypomniałam sobie, ze po wypadku samochodowym nosiłam stabilizator na szyję i wygrzebałam go z szafy i jak złapał mnie ból głowy to go założyłam i wiecie że mi przeszło... Ewidentnie coś od kręgosłupa idzie do szyji :( Ale lepszy stabilizator niż apap ciągle tak myślę :P

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ulubione pączki to wszystkie :-D budyń, toffi, czekolada, mak. Wolę lukier niż puder. W obecnym stanie każdy byłby dobry :-)
    Dominika oby tylko wraz z ciąża ból się nie nasilał.
    Justice z ziemniaków? A to ciekawe.

Dominika normy do 140 to duzo brakuje do przekroczenia. A tak w ogóle może jesteś wlasnie w okresie zawirowań cukrowych. Chociaz co to za zawirowanie 121 :-) No a patrząc nieraz na to co zjadasz i jakie cukry po tym to wow :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice juz wygoglowalam przepis :-D Spróbuję zrobić, ale nie teraz. Tyle pączków narobić i zjeść tylko jednego ? O nie nie :-) W tym roku kupne będą.
    Pączki zawsze moja mama robi, ale w tym roku maja remont, wiec Bogu dzięki robić nie będzie :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak znam paczki z ziemniaków kurde rewelacyjne są moją babcia robiła ☺☺
    Wiem ze to żadne zawirowania ☺ a w ogóle to chyba mnie coś bierze bo mi zimno i w ogóle...

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika serio bidulka jesteś. Oby to tylko gorszy dzień, a nie żadne choróbsko-jeszcze tego by Ci brakowało na sam koniec ciąży.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam teraz witaminy bo cóż innego mogę i herbatka i kocyk ☺ musi być dobrze bo wesele za tydzień ☺☺
    A w ogóle mój mąż jest nie dobry... wziął mnie na kawę i chciał gofra z bita smietana wcisnąć hehe... ale wzięłam tylko sernik bezpiecznie ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany mężuś :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciał dobrze ☺ z reszta on nie do końca wierzy w moja cukrzycę hehe ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:24

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! dzięki za podpowiedź o kremach. w pon. chciałbym już coś zakupić.
    spirit...ja też w pierwszej ciąży. też kiedyś myślałam o dwójce, ale zobaczymy jak to będzie z jednym, na razie mi się to nie widzi.
    my się staraliśmy długo, od sierpnia 2015 bez badań, potem od listopada leczenie i rok póżniej drożność i po tym zaskoczyło od razu. zazdrościłam tym co wpadli przez gumki i inne anty.

ja dziś cały dzień w kuchni :D wstałam późno, potem wzięłam się za robienie ruskich pierogów, deser - galaretka z bitą śmietaną i owoce, a na kolacje sałatka warzywna. stresowałam się wynikiem po 8 pierogach (na szkoleniu mówili max 6) a tu cukier 110!

Dominika.. współczuję rwy, mój tata od tygodnia nie umie sobie z nia poradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 20:40

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapewne kupię pączki, bo jakbym sama zrobiła, to na jednym ciężko by było poprzestać, a tak wyliczę i dla mnie przypadnie jeden.

A ja znam jeszcze przepis na rogaliki, ciasto robi się błyskawicznie z 3 składników: mąki, margaryny (masła) i zmielonego twarogu w równych proporcjach, nie daje się żadnych jajek, cukru, proszku, nic. Tylko trzy składniki. Po zagnieceniu schładza się ciasto godzinę w lodówce i potem wałkuje, tnie na trójkąty i zawija się w rogaliki z jakąś marmoladą lub czekoladą. Piecze się w 200 stopniach do złotego koloru i posypuje cukrem pudrem. Naprawdę szybko się je robi i są smaczne, takie kruche, ciasto niesłodkie, a w środku słodkie nadzianko.

A propos chorób, to moja córka ma od czwartku anginę, od wczoraj antybiotyk i tylko mam nadzieję, że mi nic nie sprzeda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:06

marzusiax lubi tę wiadomość

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika chyba nie tylko Twój mąż w to wątpi :):)
    Justice u mnie podobnie jak u Ciebie. Wystarczy, że ja się pilnuję, reszta rodzinki mi folguje :):)
    Elaria obyś się tylko nie zaraziła. Jeszcze tego by Ci brakowało. Fajny przepis na rogaliki. Na pewno wypróbuję :):) Może zamiast pączków :)

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ