X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad miałam raz RWE kulszowa, a tak to wszystko ok. A teraz boli mnie tam gdzie rwa i promieniuje na kregoslup posladek ramię kark i głowę. Ale ćwiczenia masaż męża i jest ok ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark. Dzieki ze o mnie pamietasz ;-) Faktycznie pod koniec ciazy spada. Moze i u mnie juz tak nie bedzie rosło, w sumie zaczęłam 36tc wiec myślę ze mogę mowic ze tez jestem "pod koniec" ;-)

Alez dzis grzecznie jem... a korci mnie... smaka mam na cos ale sumienie nie pozwala nic zjeść.

96xftgp.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja też pierworodka :)
    Paznokcie mam już zmyte od miesiąca ale w sumie przez całą ciążę robiłam sobie hybrydy sama. Zobaczymy czy potem będzie na to czas ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierworodka jak coś ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Tak mówicie o wyjściu i szczerze wam powiem, że ja odkąd jestem na diecie nigdzie nie bywałam. W restauracjach menu dla diabetyków skąpe. Chyba musiałabym poszukać jakiejś knajpy najlepiej dla wegan i wegetarian.
    A ja zamawiam rybę lub kurczaka saute (bez panierki), ziemniaki i surówkę byle bez majonezu i jest dobrze. Ostatnio byłam w zeszły weekend z mężem na takim obiedzie a la walentynkowym, bo w Walentynki pracował, z resztą i po pracy ze wsi ciężko się gdzieś ruszyć. No i zamówiłam filet z kurczaka w migdałach, ziemniaki (trochę skubnęłam) i bukiet surówek. Smaczne i zgodne z dietą.
    Dobrą opcją, jeśli ktoś nie chce smażonego (to w migdałach było smażone) jest zamówienie czegoś grillowanego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Nie, chyba raczej podwójne mamuśki są w mniejszości :) :)
    W mniejszości to tu są potrójne mamusie XD

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie Kark jesteś tu chyba jedyna wyjątkowa. Fajnie mieć trojeczke dzieci. Zawsze trójkę chcialam, ale cukrzyca mnie skutecznie zniechęciła - do tego stopnia, że jeszcze nie urodziłam, a już zasatanawiam się jaką antykoncepcję wybrać :-) Taki słabiak ze mnie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria muszę spróbować, bo jak urodze, to już w ogole ciężko z wyjściami będzie ;-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno dziecko zawsze ktoś przypilnuje, ale dwójkę heheh:-)

kark lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka nie zarzekam się, ale na dzień dzisiejszy kolejnej ciąży mówię zdecydowanie nie:-) Szkoda, ze faceci w ciąży nie mogą chodZić. Ja bym juz nawet mogla rodzić, ale to chodzenie. A poza tym jestem bardzo nieciwepliwa i już najlepiej chciałabym mieć dzidziusia przy sobie. Widziec jak wyglada :-D Dzieci są wspaniałe, ale ta ciąża.... nie bez powodu nazywa się ciąża :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę godzinę po rozpoczęciu posiłku, takie dostałam wytyczne i zwykle jem ok 5 minut. Jeśli posiłek trwa dłużej, np. obiad, to wypośrodkowuję czas i liczę "ppi razy drzwi" od połowy posiłku. Jednak muszę nastawiać alarm w telefonie, bo przegapiam czas pomiaru.

Co do ilości dzieci, zawsze chciałam 2. Nas z bratem jest dwoje, mąż ma tylko siostrę, chyba tak jesteśmy uwarunkowani środowiskowo. Ale decyzja o drugim należała do mnie, nie wiem, czy doszlibyśmy do punktu, kiedy mąż zacząłby mnie namawiać, raczej nie, choć okoniem też nie stawał i widzę, że bardzo się cieszy (no, ale też trochę martwi, jak to ogarniemy).

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ja tez czasami zapominam zerknąć, co gorsza zerkne, ale zapomne

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja wolę sie nie zarzekac bo wiadomo 100% środek antykoncepcyjny, to wstrzemięźliwość - w moim wieku raczej trudno z tym będzie. A z otoczenia znam dzieci i z prezerwatywy i z pigułek. A jak ja będę tym 1% to hmmmm no niezbyt fajnie by było.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad mam to samo. Popatrze na zegarek i za chwilę sie zastanawiam która była godzina. Masakra. Zaćmienie ciążowe mózgu nie wiem :D i później kombinuje o której mierzyć, ale zauważyłam że u mnie 5 minut aż tak nie robie różnicy ewentualnie 2-3 jednostki. I ja mierzę godzinę po posiłku, ale raczej szybko jem wiec myślę, że jak po godzinie jest 107 np. to 5 minut wcześniej nie było ponad 140 :)

A dziś miałam ciężką noc. Wszystko mnie bolało i się kręciłam chyba co 5 minut. Wieczorem nie mogłam zjeść kolacji bo mnie TAK mdliło. Ostatni posiłek o 21 i to raptem 3 łyżki jogurtu i są tego efekty poranne 94 cukier. Ale to zdecydowanie za długa przerwa więc aż tak się nie przejęłam. Zjadłam śniadanie, ale prawie zwymiotowałam. Coś od wczoraj wieczora mnie mdli i nie mogę sobie poradzić. Jak na początku ciąży ehhh uroki :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, to witaj w klubie u mnie też ciężka noc. Jestem niewyspana. Czekam na 2 sniadanko, zeby kawuni sie napić. Chyba jakieś pyszne ciasto z kremem dla rodzinki upichce. Jeść nie będę, żeby nie było - oszczedzam na tłusty czwartek:-D. Chociaz pewnie domowe ciasto lepsze od pączka :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jak zjem ustawiam budzik w telefonie.

Ja tez zawsze marzylam o dwojce dzieci. Sama mam tylko brata i mi wystarczy;)
    Relacje mamy bardzo ok. Maz za ta ma 3 rodzenstwa, srednio jest z nimi zwiazany.
    Decyzja o Dominiku byla bardziej moja, po poronieniu bylam bardzo zfiksowana na punkcie dziecka wrecz chorobliwie. Natomiast teraz gdyby nie maz to pewnie jeszcze na tym watku bym nie byla. Chcialam jeszcze troche popracowac, zdobyc doswiadczenia itp. Maz bardzo chcial ja w w sumie zdalam sie na los bo jednak roznica wieku bylaby spora a ja swiadomie pewnie szybko bym sie nie zdecydowala. No i na urlopie zaszlam w ciaze. To byl zloty strzal ;) a o Dominika staralismy sie rok ( tyle, ze maz byl w rozjazdach i nie raz nie trafil na dni plodne).

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:23

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadam w swoim tempie. I godZinę po ostatnim kęsie mierzę :-) Moja diab. mówiła około 1,5 h od momentu rozpoczecia posiłku. Ja mierze po godzinie od kesa ostatniego, bo jestem z tych szybko-jedzących ( a z resztą przy maluchu nie wiem czy da się inaczej) 30 min na posiłek to dużo :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziś poszliśmy na obiad do moich rodziców i cukier 158... Ale moja mama akurat nauczona, że wszystko się robi z proszku, więc co się dziwić. I mam pewność, że jeszcze nie rodzę XD

‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ