Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie co do cen. Kurcze ta zdrowa dieta cukrzycowa strasznie droga jest. Ceny warzyw, to kosmos biorąc pod uwagę ile dziennie sie ich zjada. Bardzo duzo zjadam warzyw. Do każdego posiłku oprócz deseru. A do deseru zazwyczaj owoc. Co 2 dzień robie zakupy warzywne. Normalnie chyba tp.co zjadam teraz w ciagu tygodnia, wcześniej zjadalam w miesiąc. Latem byłoby lepiej. Za sam kubeczek pomidorkow w lidlu 7 zł.
-
Kredka tak się starałam ze strzałeczką
Wiolad masz rację, ja nawet ostatnio mówiłam do męża że tyle co my wydajemy na jedzenie to kosmos. Ciągle coś kupuję. A to ogórki, a to paprykę a to pomidory, a kasy tyle idzie, że oszaleć można. To zdrowe jedzenie zimą nie jest tanie... -
Ale ja widzę też plusy w siedzeniu w domu w ciąży. Nie pamietam kiedy kupiłam sobie jakieś ciuchy. Nie chodze za bardzo po sklepach bo mi się nie chce, zaraz mi słabo. I dzięki temu mam na paprykę hahah
Ale fakt zima to nie czas na zdrowe warzywka i owoce. No może jedynie pomarańcze i mandarynki teraz bo są smaczne
-
Ojjj przyznaje. Drogi gips ta dietka, pomidory jak tansze to niezjadliwe a jak lepsze, malinowe czy koktajlowe to ceny z kosmosu. Ogorka nie moge bo mi sie strasznie odbija. Papryka zostala
Czekam do marca bo dostane trzynastke i mundurowke, w sumie razy dwa bo i moj facet to samo. Ale to juz zaraz urodze wiec i warzyw nie bedzie tyle trzeba heh. Na wózek bedzie -
Dominika, nam tak samo z ubraniami. Hak pomyślę ze miałabym chodzić do pracy i szukać ciuchów które będą pasować, wygodne itp to wydawanym majątek. A tak to siedzę w lwgginsach i mam spokój
Jako że to prawie cały Kraków mam pytanie: gdzie poza chinczykiem mogę iść z mezem jesc zebymoc wybrać z karty cokolwiek pod względem cukru? Nie mówię ze pi posiłku na byc 95Ale żeby chociaż do tego 140 się zmieścić
2017 #1
2019 #2
-
Ja zauważyłam ze warzywa teraz bardzo podrozały. Pomidory, papryka to kosmos, nawet sałata lodowa jest droższa niz jeszcze miesiac temu. I zeby to jeszcze bylo naturalne ehh... ale juz niedlugo
Haha kredka ja tez wyczekuje trzynastkiTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Spirit sama bym dzisiaj gdzieś poszła ehh tak mi się obiadu nie chciało robić ze zrobiłam warzywa na patelnie z chlebem. Super kreatywne...
A tak w ogóle to musze iść do lekarza chyba z ta rwa bo boli mnie pośladki plecy ramię i aż do głowy i oko mi pulsuje. Biorę apap ale może coś mi poradzi bo nie mogę brać w kolko apapu... eh o pogoda się popsuła, ale chociaż ma paznokciach dziś byłam to mam lepszy humor ☺ -
Mnie wczoraj mąż wymasowal i było w miarę ok, ale tak się nie da na dłuższą metę. Codziennie mnie ta rwa boli. Miałam nawet do rodziców jechać wcześniej niż za tydzień, ale boję się prowadzić auto żeby mnie jakis skurcz nie złapał w tylek bo to prawa strona ☺
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś na kolację bedę robić sałatkę na winie. W lodówce mix sałat, jajka, ogórek, papryka, kukurydza, dołoże majonezu i jogurtu i będzie sałatka
jak coś mi jeszcze w ręce wpadnie to dorzucę
Po placku jabuszkowym cukier ok. Będę praktykować czesciej
Dominika mi na rwę pomagało wygrzewanie na termoforze tylko nie gorącym. I kupiłam żel bals sulphur. Na szczęscie samo przeżło a już bolało bardzo. Na kolanach chodziłam. Aaaa i super są ćwiczenia na część lędźwiową
Dominika89 lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...