Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa zawsze słyszę, że AFI w normie, nawet nie wiem ile dokładnie mam.
Heleneczka, ale czemu Ty tak wszystko wyliczasz? Przecież jak nie chcesz 6 kromek to nie jedz. Ja mam dni, że zjem 10 w ciągu dnia, a mam takie, że dwa dni pod rząd nie jem wogóle. Tak jak z tymi 2 orzechami i połową gruszki.
Dla mnie te przeliczniki wagowe są ogólną informacją, jak ja się dokładnie ich stosowałam to nie mogłam dojść do ładu z cukrzycą, a jak zaczęłam to co chcę, ale z głową to cukry ładne.
Ja pieczywa z żytniej nie lubię, ale babeczki czy ciastka mi starsznie smakują, szczególnie z typu 2000
U mnie mąż 3.4kg 54cm (39tc), ja 3.8kg 56cm(41tc).
Córka 3.1kg 56cm(41tc), syn 2.9kg 52cm (39tc).
A patrząc na to, że jest tendencja spadkowa to się zastanawiam czy Basia wogóle dobije do 3kg...
Mmm, kupiłam sobie ciasteczka frupp z liofilizowanych truskawek i chyba skoczę za chwilę do sklepu po kolejnego na podwieczorek -
Heleneczka, 83 to super wynik! Ja tez pamietam, że na drugi dzień miałam dość chleba, bo jadłam go tylko na śniadanie wczesniej, ale juz sie przyzwyczaiłam. Dziś mój wynik na czczo tez dobry - 80!
Tak sie właśnie zastanawiałam co dziś zrobić ...moze pierogi? Tylko Średnio mi sie chce je lepić
Chyba zostanę przy naleśnikami, tym razem spróbuje z gryczanej.
Ps. Pytanie w ogole nie związane z tematem, ale możecie doradzić jakich kremów na brzuch używacie? Zastanawiam sie nad palmers, boi Oli albo tolłpa. Czy na piersi tez cos dajecie? Nie obrazę się jesli zostanie bez odpowiedzi, bo wiem, ze nie ten wątek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 11:38
-
nick nieaktualny
-
Ja smaruje palmers, babysrwam i przede wszystkim olej kokosowy u mnie. Moja opinia o palmersie jest taka, ze świetnie nawilża. Najlepszy balsam jaki miałam kiedykolwiek. A smaruje zazwyczaj ilejem kokosowym nierafinowanym, bo jest to tylko olej bez chemi. Chociaż teraz mam zamiar znowu palmersa zakupić, bo to końcówka i nie chcialabym rozstępów, a uwazam ze super nawilża
-
A co do zapachu kwestia gustu oczywiscie:-) W I ciazy tylko olej kokosowy. Zapach tak mi sie podobal, ze moglam sama siebie zjeść hehejj. W drugiej odrzucilo mnie totalnoe na 1,5 trymestru. Moglam sie dopiwro smarowac kokosowym okolo 20 tyg. Wczesniej nie dalo rady. Palmers mnie nie odrzucil i Babydream fur mama
-
Justice, dzieki za pocieszenie. Troche mi lżej bo jak widac moze sie to unormowac. Chcialam napisac na fb jakoe dziewczyny mialy pomiary, tak zeby sobie porownac, ale tam są różne osoby i moglabym sie tylko zdolowac bo zaraz bedoą wymyślać jakies choroby
Kurcze.. jest mi tak miło ze poswiecilas swoj czas i wygrzebalas mi usg az z poprzedniej ciazy. Dobra z Ciebie duszyczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:20
-
nick nieaktualnyHeleneczka wrote:Dziś brak ketonów, ale glukoza na czczo troszkę wyższa i od wczoraj przytyłam prawie 1 kg. Wczoraj to już miałam łzy w oczach, jak musiałam ostatni posiłek jeść. Na chleb po 2 dniach nie mogę patrzeć. Przez całą ciążę jadłam 2-3 kromki dziennie, czasem wcale, a tu, jak mam zjeść 6, to mi wszystko w gardle stoi. Czasem się zastanawiam, czy ta dieta dla mnie. Jak tak będę przybierać na wadze, to też chyba nie za dobrze.
Kredka, jak dajesz radę, to może chodź na spacery codziennie. Coraz cieplej się robi. Może ruch pomoże.
Też mi gin. mówiła o tym, że jak rodzice rodzą się powyżej 3,5 kg, a szczególnie matka, to dzieci też są duże, szczególnie w kolejnych ciążach. U mnie to się pewnie sprawdzi.
Helena, to jedz ryż, nawet biały. Bułkę, np. kajzerkę. Nie musi być stricte chleb. Płatki z mlekiem dziewczyny jedzą na ostatnią kolację.
-
Kredka sprawdź sobie na Facebooku przez lupke Afi i wyjdą Ci poprzednie wątki i poczytaj. Zrobiłam tak wczoraj i nie masz się czym martwić. Dziewczyny czasem nawet normy do 22 miały albo 25 ☺ a niektóre to i po 30 mają więc to jest problem. U Ciebie będzie dobrze bo dobrzy ludzie muszą mieć dobrze ☺
-
Dziękuje za wszelkie porady
Placuszków na owsianej mące próbowałam, i płatki owsiane też i mi nie służą. Zawsze wynik wysoki. Zrobiłam jednak z mąki pszennej pełnoziarnistej. Malutkie jabuszko, malutko mąki (tylko tyle by się to trzymało) i jajko. Strasznie jestem ciekawa jaki będzie wynik, bo smakowało super
U mnie też nigdy nie mówią jakie jest AFI. Zawsze pisze, że w normie.
Ja się smaruje bio oilem ale to moja 2 ciąża, więc raczej rozstępów się nie spodziewałam.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyHeleneczka wrote:Dziwne, że człowiek wypije tę glukozę i ponad 180, a zje normalne śniadanie i 100. Ale kto zjada wszystko w 5 minut, jak każą wypić tę glukozę, i potem siedzi i nic nie robi? Normalnie się przecież zmywa, myje zęby, siada, wstaje, chodzi po domu czy mieszkaniu.
To nie jest dziwne, bo glukoza ma indeks glikemiczny 100 (czyli 100% cukru w cukrze) no i wypija się jej dużą ilość, a to co jemy przy diecie nie ociera się nawet o tak wysoki indeks, więc to stężenie we krwi nie ma po czym tak rosnąć, jak to było w czasie krzywej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustice wrote:Elaria jeszcze jedno pytanie odnośnie surówki z selera mam;) Obawiam się, że głupie ale ja kiepska w kuchni jestem
Ten seler to ma być taki w korzeniu surowy i potarty tak? Nie z żadnego słoiczka w zalewie, ani nie gotowany? Dziś będę robić
Można zrobić z selera ze słoika, ale to o wiele drożej wychodzi i pewnie ma o wiele mniej wartości niż świeży seler. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny