X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała być krompka:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, cieszę się, że smakowało!

A propos warzyw i ich cen. Ja jak zwykle o tej porze marzę o nowalijkach, ale to najbardziej chemiczne warzywa obecnie. Lubię za to kiełki, bywa, że kupuję, ale mam kiełkownicę i też hoduję. Np. takie z rzodkiewki smakują lepiej niż rzodkiewki, mają o więcej aromatu, o ilości witamin nie wspomnę. Do tego szybko rosną 3-4 dni. Taka kiełkownica ma zwykle 3 piętra, można siać w odstępach 2 dni i ciągle mieć świeże kiełki. Nasiona są dostępne w Biedronkach, Lidlach, trzeba brać typowo do kiełkownic, żeby nasiona nie były zaprawiane przeciwgrzybiczo.
    Kiełkownicę kupiłam kiedyś w Obi właśnie o tej porze roku, koszt ok 30 zł. Naprawdę polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 16:59

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mozna miec żele na paznokciach do porodu? Słyszałam ze trzeba miec naturalne bo będą patrzyli czy nie sinieją. Ja chcialam sie nacieszyc malowaniem paznokci na zwolnieniu, bo w pracy mam zabronione a teraz sie stresuje ze bede rodzić i dalej nie maluje hehe. Na macierzynskim tez nie bardzo przy małym dziecku... chyba nje jest mi dane miec ladne kolorowe pazurki ;-)

96xftgp.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Marzusiax z jakiej mąki w końcu zrobiłaś?
    jednak pszenna pełnoziarnista, ale malutko. A i jajko też obniżyło IG. Miałam poniżej 100 więc polecam :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka na pewno zdarzają się panie z żelami na porodówce, ale po co kusić los. Lakier możesz mieć nałożony bo jak by trzeba było to szybko zmyjesz. Z żelami troszkę gorzej. Nie wiem czy przy porodzie sn też patrzą na paznokcie, ale przy cc na pewno muszą być naturalne, niepomalowane. Jedynie bezbarwny, albo odżywka.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka można mieć pazurki pomalowane i pozelowane i pohybrydowane ☺☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej z reszta zapytać w szpitalu np. przy zwiedzaniu porodówki :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od biedy to i w maku można zjeść tylko zamiast frytek surówka, a zamiast buły tortilla. Ja mam jeden konkretny zestaw przy którym mogę sobie pozwolić na pół kawki białej do tego i mieszczę się w starych normach :) Tzn 2 razy jadłam i było. Mam nadzieje, że nic się nie popsuło :)

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka im bliżej porodu będę robić bezbarwne żeby było widać płytkę paznokcia a będę malować zwykłym lakierem żeby w razie czego zmyć ☺
    a przy dziecku są rewelacyjne bo ja robie mega krótkie i nic mi się nie łamie i są bardzo delikatne ☺ no i mam taką dziewczynę ze place 35zl wiec mogę chodzić częściej ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pomyślałam o Chimerze w Rynku - barze sałatkowym.
    Ew jak chcecie bardziej restaurację, to mnie mąż w listopadzie wziął do Old Town na Kazimierzu. Byłam wtedy 2 tydzień na diecie, więc wszystkiego się bałam, a cukier miałam po kolacji sytej chyba koło 120. No i koktaile bezalkoholowe mają boskie :D

Ja na obiad poszalałam - zupa krem z dyni groszkiem ptysiowym, ale na drugie był camembert z piekarnika, ziemniaczki i sałatka. Trochę się bałam tego camemberta i groszku, ale jak w kółko o tych 140 mówicie to zaryzykowałam i było 117 po godzinie :)

Kredka, zapytam w pon na wizycie ile dokładnie mam AFI, chociaż pod koniec ciąży chyba ich jest mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 18:57

Spirit lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W salatkach to mnie znowu ba mieście schiza łapie czy wszystko dobrze umyte bo toksoplazmoza :D ciężko dogodzić mohej psychice i podniebieniu jednocześnie. Ale chimera to całkiem fajny pomysł dzięki!:)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    W salatkach to mnie znowu ba mieście schiza łapie czy wszystko dobrze umyte bo toksoplazmoza :D ciężko dogodzić mohej psychice i podniebieniu jednocześnie. Ale chimera to całkiem fajny pomysł dzięki!:)
    Jakbym czytała o sobie w pierwszej ciąży. Panicznie bałam się toxo. Wszystko myłam po 10 razy :):) Wiadomo, że zawsze się myje przed spożyciem, ale w pierwszej ciąży miałam schiza :D:D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark super cukier. Chyba poród tuż tuż :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:23

• Spirit Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    W Chimerze da się skomponować zestaw bez surowizny :)
    O o o przyciągnęłas moją uwagę :D

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wy wszystkie już kolejna ciaza że piszecie że w pierwszej? To tylko jataka niedoswiadczoba?:p

2017 #1
    2019 #2
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    To Wy wszystkie już kolejna ciaza że piszecie że w pierwszej? To tylko jataka niedoswiadczoba?:p
    Nie, chyba raczej podwójne mamuśki są w mniejszości :) :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja też pierwsza ciaza. Nie jesteś sama ☺

Zrobiłam te ćwiczenia na kregoslup i troszkę mi lepiej ☺

marzusiax lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o wyjściu i szczerze wam powiem, że ja odkąd jestem na diecie nigdzie nie bywałam. W restauracjach menu dla diabetyków skąpe. Chyba musiałabym poszukać jakiejś knajpy najlepiej dla wegan i wegetarian.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Spirit ja też pierwsza ciaza. Nie jesteś sama ☺

Zrobiłam te ćwiczenia na kregoslup i troszkę mi lepiej ☺
    Współczuję problemów z kręgosłupem. A przed ciążą też miałaś problemy, czy podczas ciąży Cię dopadło ?

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ