X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie tak sladowymi ilosciami. Mi na poczatku tez niby wychodZiły, a na badaniu moczu u diab. nigdy. Przestałam wiec to sprawdzać, żeby dodatkowo się nie stresować.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zapełniłam pojemniczek, położyłam obok glukometru, zmierzyłam cukier i wylałam do wc zawartość pojemnika. :) dopiero po powrocie do łóżka zorientowałam sie, ze nie włożyłam paska :D masakra. :D

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka co do godzin jedzenia, to też zależy. Mi nawet zdarzyło sie jeść o 1 w nocy i rano ok cukier. Teraz jp. Jem jak jestem głodna, ale nie dłuższe odstępy niż 2,5 h w porywach zdarzyło sie 3 h, ale rzadko. Najlepiej cukry regulują sie jak jesz o stałych porach. A z porannymi posiłkami nie mam problemu, bo mój synek niestety jest rannym ptaszkiem, wiec max 7:00 i pobudka. No więc zazdroszczę wam dziewczyny nawet snu do 8:00 :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolino niezły zakretas z Ciebie heheheh, ale w ciąży to normalne heheheh.
    Heleneczka niektóre dziewczyny piszą, że jedzą płatki na mleku na ostatni posiłek.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wcale mnie nie dziwi, ze wspolodczuwa ciążę. Moj maz w pierwszej ciąży tył razem ze mna smialismy sie z tego. Teraz jest doslownie to samo. Teraz przytyl juz 2x tyle co ja - serio. Śmieszne to i dziwne hehheh. No ale on sobie może tyc. Przy wzroście 195.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:24

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja zasnęłam o północy, obudziłam się o 2 w nocy zmierzylam z ciekawości cukier i 85 wiec ok. Zjadłam kawałek chleba bo byłam głodna. Poszlam spać około 5 bo mi się nie chciało i rano szaleństwo. Cukier ponad 90. Ale to chyba nie było na czczo bo nawet 3 godzin nie spałam. I co ja mam zapisać w dziennuczku hehe. Chyba rzeczywiście coś mnie bierze ehh...

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jadłaś Heleneczka?
    Czasami bywa tak, ze jak jednego dnia zaburzasz posiłki, to odbija się następnego. U mnie tak jest. Nie denerwuj się :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika to nawet na czczo w sumie nie było.
    Heleneczka cukier ładnie spada, więc nie musisz raczej dzwonic.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka szybko spadało wiec jest ok nie martw się ☺ są gorsze dni. Ja mam takie teraz z tymi na czczo gorsze dni. Nie śpię i widać to niestety. Musze się jakoś dziś wieczorem ogarnąć i wrócić do płatków na noc ☺
    A swoją drogą Heleneczka podziwiam ze tak wszystko ładnie mierzysz i odliczasz nawet 10 pestek dyni ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka myślę, że za dużo też węgli mogło być. Jak są ketony, to nawet normalne małe śniadanko je wykurzy. Mi np diab. Mówiła, żeby jednorazowo do posiłku nie przekraczać 75 g pieczywa.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jednak przewaga niedoświadczonych, mamy 2 będą nas ,ustały wspierać radami po porodzie :D

Ja ze śniadaniem nie mam problemu, teraz mam system kawa po przebudzeniu po godzinie śniadanie. Wcześniej było kawa i coś małego (cukier ok 130) i potem 2, ale teraz wolę sama kawę (110) i potem jeść :D po śniadaniu od razu mogę albo owocna albo mikroserek, takie pseudodanonki ten rozmiar. Potem mam problem bo nie chce mi się jeść więc albo zupa na siłę, albo danio (bo mogę!:D). Potem obiad, poetę zależy co się trafi, kolacja i tu zaczynają się schody :/

Nie jestem czasem S stanie wmysicvwbsiebie niczego przed snem i wtedy rano jest wysoki, a jak na siłę to mi nie dobrze potem :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka... moze to masło tak wywala? I moze suszońy pomidor.. on jest pewnie w zalewie, mi po niektórych suszonych pomidorach cukier szybuje wyżej, zależy jaki słoik kupię. Nic sie nie przejmuj, nie musisz dzwonić do lekarza.
    Ja sie nerwicy nabawie na pewno, codziennie rano w stresach ile ten cukier wyniesie.

Edit... albo chleb żytni... mi właśnie chyba po nim cukier wychodził większy niz sie spodziewałam. Od tej pory zawsze jem jakis mieszany.

Dominika.. trzy godziny to mało, wiec na czczo raczej nie byłaś.

No ostatnio dość często mi sie zdarzają takie akcje, ze sama sie sobie dziwie, podobno to tzw. baby brain.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:31

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice nasze metabolizmy działają chyba podobnie heheheh. Ja na I śniadanie też mam kilka sprawdzajacych sie zestawów, których nie zmieniam, bo cukry po nich fajne :-) A problem miałam właśnie z I śniadaniem na początku. Po I śniadaniu najbardziej rosną cukry, porównując do ilości. U mnie sprawdza się jeszcze jajko i parówki :-)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit mam to samo wieczorem ale jak widać jak nie zjem wieczorem a w zasadzie około 23 i się nie wyspie o jest dupa. To jest wkurzające ze trzeba tyle jeść a czasem i tak cukier robi co chce.
    Ja śniadania tez ogarnelam później też ok. Ale te wieczory to mnie doluja bo juz nie wiem co jesc żeby mi się choć trochę chciało...

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Sporo mnie ominęło widze hehe. Wczoraj poszlam w gosci do mojej przyszlej szwagierki, zrobilismy super przepis z internetu, fantastyczne rzeczy mają na tej stronce, polecam dziewczyny.

https://youtu.be/FOUyHfDwJfA

No wiec zjadlam dwie takie drozdzowe kuleczki z mieskiem, mierzylam cukier po godzinie 97, po 2 114 pozniej juz spadal wiec moglam jesc dalej. Robilismy pizze taką domową, zjadlam nieduzy kawalek max bylo 118. Mierzylam wczoraj cukry chyba z 10 razy, nie chce juz skokow zeby mi czasem tych wód nie przybyło. Troche sie martwilam bo siedzielismy do 24.00 poszlam spac po 1.00 rano wstalam ale na czczo 77. Takze wszystko wyszlo super, jestem zadowolona.

Heleneczka ale Ty masz super sniadanka... no w szoku jestem ze tak sobie kombinujesz z rana i jakoes takie to urozmaicone. U mnie sa albo parowki albo jajka pod rozną postacią albo kanapki z wedliną i warzywami. Chyba musze zaczac cos kombinowac ;-)

96xftgp.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    A co jadłaś Heleneczka?
    Czasami bywa tak, ze jak jednego dnia zaburzasz posiłki, to odbija się następnego. U mnie tak jest. Nie denerwuj się :-)
    Mam identycznie. Jeden posiłek nie taki jak powinien być albo zmieniona pora i ciężko ustabilizować, a ja mam insulinę. Bez niej to już wogóle musi być trudno

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ