Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha Dominika Ty jak zawsze potrafisz mnje rozbawic. Kredkowy Synek, cudownie to brzmi
Kark ja czkawki czuje pare razy dziennie a nieraz jeszcze jak sie na boku poloze to jakie jakby pulsowanie... nie wiem moze pepowina??? Moj Bąbel różne cuda wyczynia, potrafi sie nawet przestraszyc odglosy, np. szlifierki. Smieszny czlowiek z niego -
nick nieaktualnyHeleneczka wrote:Chleb żytni ze słonecznikiem 55 g z odrobiną oleju kokosowego i masła orzechowego, kawałek ogórka kiszonego kananos - tak ok. 50 g, 3 łyżki kaszy pęczak, sałatkę z pekinki, oliwek, suszonego pomidora, czerwonej fasoli i do tego dodałam 10 pestek z dyni.
Tak sobie myślę, że za dużo tłuszczu. Ale po ketonach to myślałam, że teraz mam się najeść
Podobnie jadłam 2 dni temu, ale inny chleb miałam, bez oleju i bez pestek dyni, a zamiast kaszy była quinoa, ale też mniej, z 1,5 łyżki. Wtedy miałam glukozę 100. -
Karolyn zjadam całą princesse, dokładnie nie napisze ile miałam, bo 15 min wczesniej jadlam platki owsiane. Godzine od zjedzenia princessy 118. Czyli po samej prolinvessie byloby mniej.
Kredka super, ze udany dzionek masz za sobą ze smacznym jedzeniem
U mas czkawki są codziennieW pierwszej ciąży tak nie miałam,tzn. moj syn nie mial
Kark doskonale to rozumiem, bo z moją babcią jest ro samo. Zero oszczedzania, tluszcze, ciasta. 2 zawaly 1 wylew i nie przegadasz. Wie swoje, nie slucha, a nawet śmieje sie z tego co mówimy. No cóż nic sie nie poradzi na to. Dorosly czlowiek, a kazdy jest kowalem własnego losu. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a powiedzcie mi ile wam po śniadaniu podnosi się jednostek względem tego na czczo? Bo miałam niby 96 na czczo a po śniadaniu dość dużym 98... Bo ja już nic nie rozumiem. A jak mam np 85 rano to po takim samym śniadaniu zawsze powyżej 100. Czyli tu 2 jednostki a tu ponad 15. Chyba wrócę na studia hehe ☺
-
nick nieaktualnyPo pierwszym śniadaniu cukier rośnie mi ok 20 jednostek.
Co do starszych ludzi, to temat znany. Moi rodzice są po 60 i oboje żyją bardzo niezdrowo. Późno się kładą, nie dosypiają, ruch mają z samochodu do domu, a do tego palą, oboje są otyli, odżywiają się strasznie, jedzą tłusto, rzadko, późno. Jeżdżą po lekarzach, bo mają różne dolegliwości, ale poza zażywaniem kolejnych tabletek NIC nie zmieniają w życiu. Najbardziej wkurza mnie, że mama wróciła do palenia po 15 latach przerwy. Co za głupota! Oboje wykańczają się na własne życzenie. -
milagro wrote:U mnie dziś niby sprawdzony zestaw śniadaniowy a cukier 131. Zjadłam śniadanie później niż zawsze i to pewnie efekt.
Moja mała też ma często czkawke szczególnie jak dużo wody wypije po jedzeniu.
Heleneczka ja zjadam chleb bio żytni z lidla. Cukry zawsze po nim są ok u mnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heleneczka Pełny klos☺
U mnie tata który ma TYLE ruchu ( codziennie chodzi kilka km, rower i generalnie sport) nie ma nadwagi i dobrze się odżywia ma cukier na czczo od zawsze ( odkad ma 30 lat bo od wtedy bada) około 110. Ale on ma normę chyba do 125 jako osoba nie w ciazy ☺ w każdym razie u mnie w rodzinie to jedyny epizod powiedzmy podwyższonego cukru. Nikt więcej.
Wiec może mi to dziadostwo się kiedyś nie przyplata genetycznie a reszta ode mnie zależy ☺