X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    To ja bym poszla do przychodni normalnie niech przyjmnie, bo chyab na ten ostatek powinnas dostac ta przed posilkiem, ponic niedobre sa skoki na ostatniej mecie wiedz lepiej dmuchac na zimne
    Mam w domu jeszcze jeden wkład tej insuliny do posiłków, zastanawiam się, czy na własną rękę nie wrócić do tych moich 2-3 jednostek do śniadania i kolacji, tak jak miałam na początku ciąży. I tak diabetolog mówiła, że te dawki są tak s"symboliczne" że równie dobrze mogą wcale nie wpływać na moje cukry, więc to nie będzie jakieś duże ryzyko. Moja diabetolog już na urlopie i nie zobaczę się z nią do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:43

8pdp47e.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jasne ze zapodajc, moja diabetolog powiedziala ze jak bede widziala ze juz nie wystarcza mi jednostek na dany posilek mam spokojnie dzwigac :)

oar8skjod4lwslof.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis pobilam pierwszy raz rekord cukier po obuedzie 157 ale co sie najadlam to moje raz nie zawsze... Mam nadzieje ze mocno nie zaszkodzilam a zjadlam 4 krokiety z kapusta i grzybami i kuleczki ziemniaczane wszystko kupne wiec rozumiecie rozgotowana kapusta nalesnik z maki pszennej itp...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po obiedzie- 75 musiałam dojeść owocami ehhhh

Apaczka- ja na poród mam być na czczo i chyba w trakcie nie pozwolą mi jeść (ale zamierzam mieć saszetki z glukozą dla sportowców), wydaje mi się, że poród to spory wysiłek fizyczny i psychiczny więc spalisz wszystko :)

apaczka lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja batoniki pokryje i opcham sie po porodzie :D

czarownica_tea, apaczka lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się bardzie pod kątem upałów jak rozegrać to żarcie. Na mojej porodóce chyba nie ma lodówki, więc nawet głupi baton w ten upał będzie płynąć...

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja zastanawiam się bardzie pod kątem upałów jak rozegrać to żarcie. Na mojej porodóce chyba nie ma lodówki, więc nawet głupi baton w ten upał będzie płynąć...
    A może takie batoniki muesli? Albo np sa grześki bez czekolady. Nam w SR mowili, ze moze jakies cukierki, albo gumy takie mamba, czy inne rozpuszczalne. Albo zelki.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nacie problem z wynikiem na czczo? Ja cały dzień obojętnie co zjem (nawet słodkie placki) mam piękny cukier pomiędzy 93-115 natomiast na czczo zawsze około 100. Mogę mieć super dietę cały dzień, ale rano i tak ok 100. Czytałam, że dziewczyny jedzą kanapkę o 3 w nocy... nie próbowałam, jutro wypróbuję...
    Co jecie ok 22?

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ale sie wkurzylam ;< kupowalam pieczywo i baba zamiast chleba sitkowego dala mi zwykly, a ja dopiero w domu zobaczylam ;< no nic, maz zje. Dobrze, ze to maly chleb :P

Kurcze wspolczuje Wam problemow z tymi cukrami. U mnie dzisiaj rano 78. Po pierwszym sniadaniu tez niewielki, bo 84, a jadlam zwykle pieczywo. Boje sie, ze moze mimo, ze jem, to organizm glodny, bo te cukry mam takie raczej do 90-100 po jedzeniu.

A kiedy badanie moczu robilas? A ketony sprawdzasz na paskach? Jesli ich nie ma a Ty jestes najedzona to jest ok. Masz cukry takie jak normalny czlowiek. Jakis czas temu po obiedzie (u mnie z insu) zmierzylam sobie cukier i byl 114 zmierzylam tez mezowi i siostrze i oni mieli ok 90. No kopara mi opadla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    A kiedy badanie moczu robilas? A ketony sprawdzasz na paskach? Jesli ich nie ma a Ty jestes najedzona to jest ok. Masz cukry takie jak normalny czlowiek. Jakis czas temu po obiedzie (u mnie z insu) zmierzylam sobie cukier i byl 114 zmierzylam tez mezowi i siostrze i oni mieli ok 90. No kopara mi opadla.
    Ja mam paski i codziennie rano badam :) raz tylko ketony mialam, jak nie zjadlam kolacji okolo 21-22. Badanie moczu takie w lab robilam tydzien temu. Ketonow i glukozy nie bylo.

Odkad jem pozno jakas kanapeczke, to ketonow nie ma :)

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej dziewczyny, nacie problem z wynikiem na czczo? Ja cały dzień obojętnie co zjem (nawet słodkie placki) mam piękny cukier pomiędzy 93-115 natomiast na czczo zawsze około 100. Mogę mieć super dietę cały dzień, ale rano i tak ok 100. Czytałam, że dziewczyny jedzą kanapkę o 3 w nocy... nie próbowałam, jutro wypróbuję...
    Co jecie ok 22?
    Ja probowalam z jedzeniem w nocy ale mi nie pomaga ale to i tak nue ma sensu bo wtedy jest sie za krotko na czczo o 3 powinny jesc te co im cukier spada w nocy ponizej 60

linka220 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka220 wlasnie nie jesc w nocy, raczej jezeli cukry na czczo ( ku.. nie wiem czemu ubzduralo mi sie nadczo i tak zawsze pisze ) to do diabetologa przed snem insulina dlugo dzialajaca i po problemie :)

oar8skjod4lwslof.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Linka220 wlasnie nie jesc w nocy, raczej jezeli cukry na czczo ( ku.. nie wiem czemu ubzduralo mi sie nadczo i tak zawsze pisze ) to do diabetologa przed snem insulina dlugo dzialajaca i po problemie :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź, właśnie dostałam od diabetolog jeszcze tydzień na sprawdzanie przed insuliną i bronię się nogami i rękami, bo diabetolog chciała mnie zostawić w szpitalu, co za tym idzie będę musiała tam rodzić, a to 100 km ode mnie (a mój szpital pod nosem). Wszystkie cukry w dzień mam idealne ok 100, ale te na czczo właśnie ją niepokoją i chciałabym uniknąć tego szpitala wrrrrr. Spróbuję zjeść o 3 rano i zobaczę ehhhhhhh

Zamiast pozdrowień życzę dobrych cukrów hehe

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, właśnie dostałam od diabetolog jeszcze tydzień na sprawdzanie przed insuliną i bronię się nogami i rękami, bo diabetolog chciała mnie zostawić w szpitalu, co za tym idzie będę musiała tam rodzić, a to 100 km ode mnie (a mój szpital pod nosem). Wszystkie cukry w dzień mam idealne ok 100, ale te na czczo właśnie ją niepokoją i chciałabym uniknąć tego szpitala wrrrrr. Spróbuję zjeść o 3 rano i zobaczę ehhhhhhh

Zamiast pozdrowień życzę dobrych cukrów hehe
    To mamy ten sam problem i taka sama sytuacje ze szpitalem w razie insuliny... Ja jem o 18 30 normalna kolacje o 21 jem kisiel bez cukru z kiwi i po 22 jedno chrupkie pieczywo zytnie z maslem orzechowym ale tym bez cukru i soli ze zdrowej zywnosci tak mam w rozpisce z ksiazeczki cukrzycowej... I udaje mi sie trzymac do 95 no czesto nawet zdarzalo sie takim sposobem 89 ale to bym sukces tygodniowy... Ogolnie to moge miec do 95 no ale ostatnio co raz gorzej to utrzymac wydaje mi sie ze to przez to ze w nocy sie czesto budze chodze siku i spie jakos nerwowo... Sama juz nie wiem za tydzien mam diabetologa i tez sie bronie rekami i nogami zeby mnie nie zamkneli w szpitalu oddalonym tyle od domu gdzie do mojego mam rzut kamieniem z okna go widze...

linka220 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ta insulina nie wiazala sie z pobytem w szpitalu 80km odemnie i porodem 80km odemnie to juz dawno bym ja wziela i nie wymyslala co tu na noc jesc

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z usg, młoda jakoś z zwolniła ze wzrostem, teraz wyprzedza swój wiek ciążowy "jedynie" o równe 2 tygodnie. Całe 2900g dziecka. W ciągu 2,5 tygodnia urosła raptem 400g.

Aguś26 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulus to malo przybrala twoje cukry sa tak ladne ze nie maja na nia wplywu :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w 36 tygosniu 2200

oar8skjod4lwslof.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska ty to dopiero maluszka bedziesz miec tez bym chciala takie malusie u mnie w 30tyg 1600 bylo

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Dzulus to malo przybrala twoje cukry sa tak ladne ze nie maja na nia wplywu :-)
    no właśnie pogorszyły mi się ostatnio, a tymczasem młoda jakby zwolniła z tym przybieraniem na wadze....

8pdp47e.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ