Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ceska wrote:To ja bym poszla do przychodni normalnie niech przyjmnie, bo chyab na ten ostatek powinnas dostac ta przed posilkiem, ponic niedobre sa skoki na ostatniej mecie wiedz lepiej dmuchac na zimne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:43
-
A ja dzis pobilam pierwszy raz rekord cukier po obuedzie 157 ale co sie najadlam to moje raz nie zawsze... Mam nadzieje ze mocno nie zaszkodzilam a zjadlam 4 krokiety z kapusta i grzybami i kuleczki ziemniaczane wszystko kupne wiec rozumiecie rozgotowana kapusta nalesnik z maki pszennej itp...
-
Ja dziś po obiedzie- 75 musiałam dojeść owocami ehhhh
Apaczka- ja na poród mam być na czczo i chyba w trakcie nie pozwolą mi jeść (ale zamierzam mieć saszetki z glukozą dla sportowców), wydaje mi się, że poród to spory wysiłek fizyczny i psychiczny więc spalisz wszystkoapaczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Ja zastanawiam się bardzie pod kątem upałów jak rozegrać to żarcie. Na mojej porodóce chyba nie ma lodówki, więc nawet głupi baton w ten upał będzie płynąć...
-
Hej dziewczyny, nacie problem z wynikiem na czczo? Ja cały dzień obojętnie co zjem (nawet słodkie placki) mam piękny cukier pomiędzy 93-115 natomiast na czczo zawsze około 100. Mogę mieć super dietę cały dzień, ale rano i tak ok 100. Czytałam, że dziewczyny jedzą kanapkę o 3 w nocy... nie próbowałam, jutro wypróbuję...
Co jecie ok 22?
-
nick nieaktualnygreen wrote:Ale sie wkurzylam ;< kupowalam pieczywo i baba zamiast chleba sitkowego dala mi zwykly, a ja dopiero w domu zobaczylam ;< no nic, maz zje. Dobrze, ze to maly chleb
Kurcze wspolczuje Wam problemow z tymi cukrami. U mnie dzisiaj rano 78. Po pierwszym sniadaniu tez niewielki, bo 84, a jadlam zwykle pieczywo. Boje sie, ze moze mimo, ze jem, to organizm glodny, bo te cukry mam takie raczej do 90-100 po jedzeniu.
A kiedy badanie moczu robilas? A ketony sprawdzasz na paskach? Jesli ich nie ma a Ty jestes najedzona to jest ok. Masz cukry takie jak normalny czlowiek. Jakis czas temu po obiedzie (u mnie z insu) zmierzylam sobie cukier i byl 114 zmierzylam tez mezowi i siostrze i oni mieli ok 90. No kopara mi opadla. -
nick nieaktualnylila1983 wrote:A kiedy badanie moczu robilas? A ketony sprawdzasz na paskach? Jesli ich nie ma a Ty jestes najedzona to jest ok. Masz cukry takie jak normalny czlowiek. Jakis czas temu po obiedzie (u mnie z insu) zmierzylam sobie cukier i byl 114 zmierzylam tez mezowi i siostrze i oni mieli ok 90. No kopara mi opadla.
Odkad jem pozno jakas kanapeczke, to ketonow nie ma -
linka220 wrote:Hej dziewczyny, nacie problem z wynikiem na czczo? Ja cały dzień obojętnie co zjem (nawet słodkie placki) mam piękny cukier pomiędzy 93-115 natomiast na czczo zawsze około 100. Mogę mieć super dietę cały dzień, ale rano i tak ok 100. Czytałam, że dziewczyny jedzą kanapkę o 3 w nocy... nie próbowałam, jutro wypróbuję...
Co jecie ok 22?linka220 lubi tę wiadomość
-
ceska wrote:Linka220 wlasnie nie jesc w nocy, raczej jezeli cukry na czczo ( ku.. nie wiem czemu ubzduralo mi sie nadczo i tak zawsze pisze ) to do diabetologa przed snem insulina dlugo dzialajaca i po problemie
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, właśnie dostałam od diabetolog jeszcze tydzień na sprawdzanie przed insuliną i bronię się nogami i rękami, bo diabetolog chciała mnie zostawić w szpitalu, co za tym idzie będę musiała tam rodzić, a to 100 km ode mnie (a mój szpital pod nosem). Wszystkie cukry w dzień mam idealne ok 100, ale te na czczo właśnie ją niepokoją i chciałabym uniknąć tego szpitala wrrrrr. Spróbuję zjeść o 3 rano i zobaczę ehhhhhhh
Zamiast pozdrowień życzę dobrych cukrów hehe
-
linka220 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź, właśnie dostałam od diabetolog jeszcze tydzień na sprawdzanie przed insuliną i bronię się nogami i rękami, bo diabetolog chciała mnie zostawić w szpitalu, co za tym idzie będę musiała tam rodzić, a to 100 km ode mnie (a mój szpital pod nosem). Wszystkie cukry w dzień mam idealne ok 100, ale te na czczo właśnie ją niepokoją i chciałabym uniknąć tego szpitala wrrrrr. Spróbuję zjeść o 3 rano i zobaczę ehhhhhhh
Zamiast pozdrowień życzę dobrych cukrów hehelinka220 lubi tę wiadomość