Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w 29 1222 bylo
Ale dziewczyny niedocukrzenie mnie wzielo.. delira jak ich malo jak lezalam nic nie czulam, ale jak wstalam ledwo doszlam do kuchni 10 min mierzylam cukier bo cala sie trzaslam a tam 42 ! Nie umialam wziasc jogurtu do reki wolam mojego krzycze a on spal przylecial nakrmil mnie wszystko porozwalam w kuchni nic chwycic nie umialam.
Tylko nie wiem jakim cudem az tak mi spadl ten cukier ... -
ceska wrote:U mnie w 29 1222 bylo
Ale dziewczyny niedocukrzenie mnie wzielo.. delira jak ich malo jak lezalam nic nie czulam, ale jak wstalam ledwo doszlam do kuchni 10 min mierzylam cukier bo cala sie trzaslam a tam 42 ! Nie umialam wziasc jogurtu do reki wolam mojego krzycze a on spal przylecial nakrmil mnie wszystko porozwalam w kuchni nic chwycic nie umialam.
Tylko nie wiem jakim cudem az tak mi spadl ten cukier ... -
Aguś26 wrote:To mamy ten sam problem i taka sama sytuacje ze szpitalem w razie insuliny... Ja jem o 18 30 normalna kolacje o 21 jem kisiel bez cukru z kiwi i po 22 jedno chrupkie pieczywo zytnie z maslem orzechowym ale tym bez cukru i soli ze zdrowej zywnosci tak mam w rozpisce z ksiazeczki cukrzycowej... I udaje mi sie trzymac do 95 no czesto nawet zdarzalo sie takim sposobem 89 ale to bym sukces tygodniowy... Ogolnie to moge miec do 95 no ale ostatnio co raz gorzej to utrzymac wydaje mi sie ze to przez to ze w nocy sie czesto budze chodze siku i spie jakos nerwowo... Sama juz nie wiem za tydzien mam diabetologa i tez sie bronie rekami i nogami zeby mnie nie zamkneli w szpitalu oddalonym tyle od domu gdzie do mojego mam rzut kamieniem z okna go widze...
Aguś no to trzymamy za siebie kciuki, ja też w nocy wstaję i latam siku, a czytałam, że to też ma jakiś wpływ podobno. Ja jeszcze dodatkowo budzę się przed 5 rano, z godzinę nie mogę spać potem zasypiam i dopiero o 8 mierzę cukier, może powinnam od razu o 5 Ehh I też z każdej ręki mam inny wynik i to nawet o 20
-
ceska wrote:Dziewczyny albo kurcze zaczyna sie cofac ta cukrzyca,
Godzine po mierzeniu po tym spadku co zjadlam pol jogurtu jogobeli kromke z maslem i serem i pol duzego jogurtu naturalnego z ogorkiem mialam 111
A teraz jest 2h po posilku ja mam 70
Hmnn -
linka220 wrote:Aguś no to trzymamy za siebie kciuki, ja też w nocy wstaję i latam siku, a czytałam, że to też ma jakiś wpływ podobno. Ja jeszcze dodatkowo budzę się przed 5 rano, z godzinę nie mogę spać potem zasypiam i dopiero o 8 mierzę cukier, może powinnam od razu o 5 Ehh I też z każdej ręki mam inny wynik i to nawet o 20
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 21:32
-
Dżuls wrote:Łożysko? Podobno wraz z dojrzewaniem (starzeniem się?) się łożyska mogą spadać cukry.
A tym razem 87. Ide chleb zjem dwie kromki bez insuliny zobaczymy ile wywali -
Aguś26 wrote:Linka jak znajdziesz jakis sposob to daj znac bo mi tez zostal tylko tydzien zeby sie wybronic
Ja dziś mierzyłam o 5:45 prawa ręka 95, a 90 lewa. Poleżałam wypiłam szklankę wody a o 7:00 miałam 90 prawa i 85 lewa Wpisuję 85 Zjadłam o 22 jogurt naturalny + 3 łyżki płatków owsianych. Chciałam o 3 w nocy zjeść ale się nie obudziłam
A jak u Ciebie Aguś dzisiaj??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:43
-
Aguś26 wrote:Ceska do porodu juz blisko i zaczęły ci sie normowac ciesz się bo u mnie co raz gorzej
Ja nie chce jeszcze rodzic, niech sobiecw brzuszku bedzie jak najdluzejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:29