X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 29 1222 bylo

Ale dziewczyny niedocukrzenie mnie wzielo.. delira jak ich malo jak lezalam nic nie czulam, ale jak wstalam ledwo doszlam do kuchni 10 min mierzylam cukier bo cala sie trzaslam a tam 42 ! Nie umialam wziasc jogurtu do reki wolam mojego krzycze a on spal przylecial nakrmil mnie wszystko porozwalam w kuchni nic chwycic nie umialam.
    Tylko nie wiem jakim cudem az tak mi spadl ten cukier ...

oar8skjod4lwslof.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    U mnie w 29 1222 bylo

Ale dziewczyny niedocukrzenie mnie wzielo.. delira jak ich malo jak lezalam nic nie czulam, ale jak wstalam ledwo doszlam do kuchni 10 min mierzylam cukier bo cala sie trzaslam a tam 42 ! Nie umialam wziasc jogurtu do reki wolam mojego krzycze a on spal przylecial nakrmil mnie wszystko porozwalam w kuchni nic chwycic nie umialam.
    Tylko nie wiem jakim cudem az tak mi spadl ten cukier ...
    Jezu, ja już bym chyba była na tatym świecie. Mną telepie już poniżej 85.

8pdp47e.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska- no przy 42 to już nieźle telepie. Mnie się zdarzyło ok 50 to najpierw szklanka soku a potem serek z płatkami. I poleżeć :)
    A czemu spadł? Upały, mniej zjadłaś, szybciej zmetabolizowałaś? Dobrze, że się nic nie stało :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bylo cos strasznego az sie poplakalam przy lezeniu wlasnie nic mi nie bylo dlatego nie wiedzialam ze sie cos dzieje tyko wstalam ledwo ledwo do kuchni
    Kurcze dziwne juz skoczylo do 90 ale sie wystraszylam dobrze ze dziecko sie rusza

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza byla ta niemoc ze nic nie moge do rak wziasc wdzystko porozwalane jak nym byla sama to chyba bym ten jogurt z podlogi zjadla bo doslownie nic nie umialam do rak wziasc tak chodzbym padaczki dostawala

oar8skjod4lwslof.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    To mamy ten sam problem i taka sama sytuacje ze szpitalem w razie insuliny... Ja jem o 18 30 normalna kolacje o 21 jem kisiel bez cukru z kiwi i po 22 jedno chrupkie pieczywo zytnie z maslem orzechowym ale tym bez cukru i soli ze zdrowej zywnosci tak mam w rozpisce z ksiazeczki cukrzycowej... I udaje mi sie trzymac do 95 no czesto nawet zdarzalo sie takim sposobem 89 ale to bym sukces tygodniowy... Ogolnie to moge miec do 95 no ale ostatnio co raz gorzej to utrzymac wydaje mi sie ze to przez to ze w nocy sie czesto budze chodze siku i spie jakos nerwowo... Sama juz nie wiem za tydzien mam diabetologa i tez sie bronie rekami i nogami zeby mnie nie zamkneli w szpitalu oddalonym tyle od domu gdzie do mojego mam rzut kamieniem z okna go widze...

Aguś no to trzymamy za siebie kciuki, ja też w nocy wstaję i latam siku, a czytałam, że to też ma jakiś wpływ podobno. Ja jeszcze dodatkowo budzę się przed 5 rano, z godzinę nie mogę spać potem zasypiam i dopiero o 8 mierzę cukier, może powinnam od razu o 5 Ehh I też z każdej ręki mam inny wynik i to nawet o 20 :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska- płaczliwość jest wpisana w hipoglikemię. Ja na studiach miewałam reaktywne spadki cukru, pojawiała się złość, płaczliwość, zielone mroczki przed oczami i po zmierzeniu cukru 50-55. Trzymam kciuki żeby się nie powtarzało <3

dxomcwa16q3sloop.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny albo kurcze zaczyna sie cofac ta cukrzyca,
    Godzine po mierzeniu po tym spadku co zjadlam pol jogurtu jogobeli kromke z maslem i serem i pol duzego jogurtu naturalnego z ogorkiem mialam 111
    A teraz jest 2h po posilku ja mam 70
    Hmnn

oar8skjod4lwslof.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Dziewczyny albo kurcze zaczyna sie cofac ta cukrzyca,
    Godzine po mierzeniu po tym spadku co zjadlam pol jogurtu jogobeli kromke z maslem i serem i pol duzego jogurtu naturalnego z ogorkiem mialam 111
    A teraz jest 2h po posilku ja mam 70
    Hmnn
    Łożysko? Podobno wraz z dojrzewaniem (starzeniem się?) się łożyska mogą spadać cukry.

8pdp47e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Aguś no to trzymamy za siebie kciuki, ja też w nocy wstaję i latam siku, a czytałam, że to też ma jakiś wpływ podobno. Ja jeszcze dodatkowo budzę się przed 5 rano, z godzinę nie mogę spać potem zasypiam i dopiero o 8 mierzę cukier, może powinnam od razu o 5 Ehh I też z każdej ręki mam inny wynik i to nawet o 20 :/
    U mnie identyko ja z koleji budze sie o 6 jak maz idzie do pracy i pozniej tez spie bo spie i mierze o 8... Pewnie to ma jakis wplyw o 5 tez juz prubowalam mierzyc ale byl czesto wyzszybniz o 8 bo pewnie jeszcze nie zdarzyl spasc... Trudno stwierdzic. Dzis nie jem kislu tylko pieczywo z maslem orzechowym i pol szklanki kefiru... Zobaczymy jutro mierze cukier po 7 bo o 8 nie bedzie mnie juz w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 21:32

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z tym ze z kazdej reki inny i z kazdego palca to tez tak mam nie raz robilam test i mierzylam z kazdego i wyniki od 87 do 105 i badz tu madry

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka jak znajdziesz jakis sposob to daj znac bo mi tez zostal tylko tydzien zeby sie wybronic

linka220 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Łożysko? Podobno wraz z dojrzewaniem (starzeniem się?) się łożyska mogą spadać cukry.
    Wiesz co cos naprawde nie tak ; zjadlam dla sprawdzenia bez insuliny opakowanie sledzi w smietanie ktore jak dobrze pamietam powinnam miec 160-180
    A tym razem 87. Ide chleb zjem dwie kromki bez insuliny zobaczymy ile wywali

oar8skjod4lwslof.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ceska współczuję. Mi spada do 65 i juz wówczas wiem, ze cos jest nie tak i juz wówczas mi słabo, dobrze miec czekoladę w domu i sobie zjeść kostkę, bo faktycznie przy takim cukrze trudno cos zorganizowac

km5st5odymuuq2ts.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nei mam zadnych slodyczy w domu zeby nie kusily chociaz juz dawno przestalam na nie patrzec, ale jak sa to wiecie..
    Nestee cytrynowa kupie bedzie przy lozku, ona wcholere cukru ma .
    A ja jak na zlosc tylko cola zero w domu

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co wy na to po 2 kromkach oczywiscie pszenne z serem z ogorkiem z maslem, bez insuliny 98 mam teraz co wy na to ?
    Z insulina po 8 jednostkach mialam 110-115 po tym samym a tu bez insulin

oar8skjod4lwslof.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska do porodu juz blisko i zaczęły ci sie normowac :-) ciesz się bo u mnie co raz gorzej

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Linka jak znajdziesz jakis sposob to daj znac bo mi tez zostal tylko tydzien zeby sie wybronic

Ja dziś mierzyłam o 5:45 prawa ręka 95, a 90 lewa. Poleżałam wypiłam szklankę wody a o 7:00 miałam 90 prawa i 85 lewa :) Wpisuję 85 :) Zjadłam o 22 jogurt naturalny + 3 łyżki płatków owsianych. Chciałam o 3 w nocy zjeść ale się nie obudziłam ;)

A jak u Ciebie Aguś dzisiaj??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:43

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Ceska do porodu juz blisko i zaczęły ci sie normowac :-) ciesz się bo u mnie co raz gorzej
    Mi tez wlasnie okolo 33- 34 zaczely wariowac ze dzwigalam insuline a teraz normalnie sie boje ja brac dzis jade bez insuliny najwyzej jak bedzie za duzy cukier to zbije.
    Ja nie chce jeszcze rodzic, niech sobiecw brzuszku bedzie jak najdluzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:29

oar8skjod4lwslof.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka u mnie dzis 98 mialam znow nerwowa noc... Moze dzis sprubuje tez jogurt kiedys na mnie dzialal a pozniej przestal a o ktorej jadlas normalna kolacje?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ