Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak w ogóle to wczoraj robiłam krzywą cukrową (diabetolog kazała mi zrobić trzy miesiące po porodzie bez trzymania się jakiejkolwiek diety). Cukier na czczo 80, a po dwóch godzinach 101 (norma do 140). Tak więc (póki co, bo nie wiadomo co będzie na starość) nie muszę się martwić cukrzycą
Bergamota, ceska, Kasiarzynka, ivuszka, .ona. lubią tę wiadomość
-
U mnie bylo tak
29 tydzien 1222
35 i 3 2200
36 i 5 2247
U mnie na ptologii w tym 35 mowi jakie malenstwo itp przerazony
Wczoraj mi powiedzial ze dzieci sa rozne jedne mniejsze drugie wieksze.
Ale jak tak czytam to nie znalazlam na forum czy jakies dziecko mialo az tak malo
Budze sie w nocy do wc i kotek tez wstaje wiedz i zaczyna broic nie pospie hehe
-
Cześć dziewczyny mam pytanie zdiagnozowano u mnie stan przwd cukrzycowy posiłki jem normalne tylko ze słodkiego nie mogłam.teraz jwstm w 36 tygc i okazuje się ze cukrzyca jakby znikła jem pizze po godzinie 115 jem ciasto po Godzinie 110 hmmm i trochę się boje ze łożysko może juz mam nie wydolne i nie dokarmiam małej.Co wy na to
-
U mnie to samo przez jakieś 3-4 dni cukry niskie i później wszystko wróciło do normy a łożysko w porządeczku
U mnie w nocy niezła burza przeszła, nawet nieźle popadało ale to i tak za mało i dziś co od nowa gorąc ale i tak od przyszłego tyg mają się obniżyć temp więc tyle poczekam.
Zauważyłam, że wieczorami coraz gorzej mi się porusza, ciężko się podnosić nie wiem czy to przez te upały czy już coraz bliżej...
Miłej niedzielki życze Wam i Waszym brzuszkom Kochane -
heh a ja wczoraj zapomniałam insuliny na noc i dziś cukier na czczo 65??? Na insulinie tak nie miałam .
Ivuszka- upały to raz a dwa to już końcówka ciężko wymagać od siebie sprawności akrobaty :p. Ja żeby się podnieść to się zahaczam nogą o ramę łóżka. Śmiesznie to wygląda -
Apaczka wlasnie pytalam o to lekarza
I powiedzial ze przy koncowce ciazy w 70 procent przypadkow jest tak ze cukry zaczynaja szalec wzrostowo i trzeba sie rygorystycznie sprawdzac.
Opisalam mu najpierw moja sytuacje niedocukrzenia i braku insuliny bo sie unormowalo - mowil ze to chwilowe i mial cholera racje...apaczka, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Czy to możliwe, że na końcówce ciąży cukry mi się pogorszyły? Dalej są w normie ale teraz zawsze po posiłku 100-115, wcześniej bywało lepiej.
-
Hej Aguś, ja też w normie 90-92 zastanawiam się czy do niej jechać, bo powiedziała że jak cukry rano będą ok 100 to za tydzień a jak ok 90 to za miesiąc do kontroli A moje cukry są ok, więc chyba nie pojadę jutro tylko na KTG
A jak Twoje cukry po jedzeniu??
Ps. liczysz ruchy??