X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej Aguś, ja też w normie 90-92 :) zastanawiam się czy do niej jechać, bo powiedziała że jak cukry rano będą ok 100 to za tydzień a jak ok 90 to za miesiąc do kontroli :) A moje cukry są ok, więc chyba nie pojadę :) jutro tylko na KTG

A jak Twoje cukry po jedzeniu??

Ps. liczysz ruchy??
    To jak to robisz ze masz w normie? Nadal en jogurt z platkami? U mnie po posilkach tak do 125 zalezy tez po czym... No ale rano znow wyskoki wiec nie wiem co na noc zastosowac w czwartek mam wizyte wiec czasu nie wiele :-(

linka220 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ruchy mam liczyc jak sie obudze to do dziesieciu zapisac godzine wystąpienia dziesiątego i koniec a moje dziecko jest tak aktywne ze od rana z 20 ruchow conajmniej potrafi wykonać

linka220 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    To jak to robisz ze masz w normie? Nadal en jogurt z platkami? U mnie po posilkach tak do 125 zalezy tez po czym... No ale rano znow wyskoki wiec nie wiem co na noc zastosowac w czwartek mam wizyte wiec czasu nie wiele :-(

Kurcze, ja całe 2 tygodnie miałam po jedzeniu w granicach 92-100 max obojętnie co zjadłam, nawet placek na imprezie....mój problem to to, że rano też miałam w tych okolicach 90-100 a powinno być poniżej 90 :( więc teraz zjadam więcej o 22 czasem jogurt z płatkami czasem 4 szt pieczywa chrupkiego żytniego z serkiem topionym, różnie i robię jak kazała P.diabetolog, że jak się obudzę mam najpierw się przespacerować po domu, i zmierzyć, ps. i nie wyciskać krwi tylko żeby sama wypływała :)

Trzymam za Ciebie kciuki :* I faktycznie fanie fika ten Twój dzidziuś ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po posilkach tez tak mialam ale czym ciaza starsza tym gorzej a jaki topiony jesz? Zwykly? Ja nie wiem czy jem za duzo ba noc czy za malo trudno to wyczuc bo próbowałam tak i tak i raz rano dobry a inny dzien jem to samo i porażka

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leciutko musze naciskac na palec bo calkiem sama u mnie juz nie leci

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u Was też może jest tak, że z chwilą skończenia się upałów obniżyły się cukry?
    Ja w te upały często przekraczałam normę, teraz wystarczyło, że temperatura spadła do tych 24 stopni i cukry znów cacy i niskie.

Kasiarzynka, czarownica_tea, linka220 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:24

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dżuls, też to zauważyłam. Zastanawiałam się nawet czy to wina końca upałów nie do przeżycia, czy cukry normują się na koniec ;) .
    Ja zaczęłam się nawet zastanawiać, czy to nie kwestia łożyska, no ale nie zestarzałoby mi się w ciągu 2 tygodni ze stopnia I do III :) No i wymieniłam po tych upałach trochę wczesniej insulinę w penie na nową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:58

8pdp47e.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 dni nie biorę insuliny na noc i mam dobre cukry na czczo. Do posiłków biorę ale cukry są lepsze niż w te upały. Aczkolwiek apetyt coraz gorszy. Na nic nie mam ochoty :(

dxomcwa16q3sloop.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hej, u Was też może jest tak, że z chwilą skończenia się upałów obniżyły się cukry?
    Ja w te upały często przekraczałam normę, teraz wystarczyło, że temperatura spadła do tych 24 stopni i cukry znów cacy i niskie.

A ja mam wrazenie, ze mi sie podnoszą :/. Niby w normie, ale kiedys były ładniejsze. Dziś się troche załamałam i zaskoczylam, po obiedzie i winogronie (obiad jak zawsze, więc pewnie to kwestia owoców, ale głupia nawet bym się nie spodziewała) 190!
    Dzizas, 1.raz od 3 miesięcy mam taki wynik :(.
    Mam nadzieję, że małej nie zaszkodziłam. Dobrze, ze to jeszcze max.2 tygodnie.

Edit: nie rozumiem tego, pomiar zrobiony 20 minut później: 97. To chyba aż niemozliwe (czy mozliwe?), żeby w ciagu 20 minut spadło o prawie 100.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:41

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • ceska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie beda czekac jak najdluzej z porodem puki przeplywy sa idealne i lozysko 2 stopnia.
    Jeden lekarz nazywa dziecko hipotrofik drugi mowi ze dzieci sie rozne rodza.
    Naszczescie szyjke mam 4cm i wszystko jest okey.
    Ale cukier cos nie tak bo wbilam 12 jednostek wczoraj przed obiadem - po godzinie 109 mowie rewela
    A po 2h tak spadlo ze znow czulam ze sie zaczyna niedocukrzenie 54.
    I co wy na to ?

oar8skjod4lwslof.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj loda z czekolada zjadłam po godzinie 109 niby fajnie ale musze się dopytać co z tym moim lozyskiem

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie ogarniam tych cukrów. Też mam czasem tak, że jak przekroczę normę, to właśnie po krótkim czasie mogę mieć już poniżej 100. Nie mam zielonego pojęcia od czego to zależy. Na szczęście to już ostatnia prosta i niedługo ten temat przestanie mnie w ogóle interesować i stresować :P Im dalej w las, tym ciemniej - im starsza ciąża, tym więcej pojawia się pytań i już mnie to męczy, to ciągłe przeliczanie, mierzenie czasu i wieczna rozkmina, dlaczego jest tak, a nie inaczej :P :) Laski, uszy do góry, jeszcze parę tygodni i walniemy tu sobie na forum wielki wirtualny tort ze wszystkim co zakazane :P

.ona., kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A ja mam wrazenie, ze mi sie podnoszą :/. Niby w normie, ale kiedys były ładniejsze. Dziś się troche załamałam i zaskoczylam, po obiedzie i winogronie (obiad jak zawsze, więc pewnie to kwestia owoców, ale głupia nawet bym się nie spodziewała) 190!
    Dzizas, 1.raz od 3 miesięcy mam taki wynik :(.
    Mam nadzieję, że małej nie zaszkodziłam. Dobrze, ze to jeszcze max.2 tygodnie.

Edit: nie rozumiem tego, pomiar zrobiony 20 minut później: 97. To chyba aż niemozliwe (czy mozliwe?), żeby w ciagu 20 minut spadło o prawie 100.

widze ze nie tylko ja mam taki problem. Glownie po sniadaniu np po 1h mam 140 a jiz 30 min pozniej ok 100. I nie wiem czy mam sie martwic czy nie.

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie mogę tylko chrupkie pieczywo, bo inaczej cukier 140-160.
    I niestety lecę z wagi przez miesiąc 2 kg, moja gin, ktora jest specem od cukrzycy powiedziała, ze nie dobrze, ale jak tu nie tracić z wagi jak się je ciemne makarony, ciemne pieczywo, zero masla, zero cukru, no jak?

km5st5odymuuq2ts.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka tez tak mialam dzwigla mi insuline i mam wiecej jesc i normalne pieczywo ale u mnie efekt odwrotny - hipotrofik
    Malo przybiera ale przybiera wiedz dobrze ze przeplywu i lozysko ok bo musze przenosix zeby wagi nabylo..

oar8skjod4lwslof.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja przez ostatnie dwa dni robiłam pomiar tylko dwa razy dziennie :/ moja wina bo przy naszej przeprowadzce czas tak mi zasuwa, tak jestem tym wszystkim zaabsorbowana i zarobiona że zapominam o pomiarze :/

A w dodatku teraz po kolacji cukier 139! o_0 to chyba efekt że za długi miałam odstęp między jednym posiłkiem a drugim.

Jutro się już zaczynam bacznie pilnować, bo tak być nie może! Sama siebie pukam za to w czoło i sama na siebie jestem zła :/ M nawet nic nie mówię bo by mi taką reprymendę dał że by mi w pięty poszło! :(

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja juz tez się nauczyłam, ze jak gdzies wychodzę, to wczesniej jedz, bo potem tak się zle czuje. Ale teraz jeszcze nie wstalam, nie mam sily zeobic sobie sniadania. Ceska nie przejmuj sie waga malej, łatwiej bedzie urodzić ;) moze jest poprostu drobnym dzieckiem, s nie tam zaraz hipotrofia

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam wyniki hemoglobiny glikowanej: 5,15
    Norma jest 4,80 - 5,90
    :)

Pierwszy raz zdarzyło mi się żeby w nocy obudził mnie głód. Zmierzyłam cukier o 4 rano i wyszło 85. Zjadłam więc grzankę z masłem i szynką i poszłam dalej spać ;)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie odebralam dzis wyniki glukozy i na czczo bylo 89 po godz 177 a po dwoch 162 czy to oznacza ze mam cukrzyce ciazowa nie znam sie na tym za bardzo z gory dzieki za odpowiedz :)

Lukrecjaa lubi tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ