Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kredka123 wrote:Justice tego nie slyszalam... heheh fajna rymowanka
To mnje tylko utwierdza w wyborze tego imienia. Tak mi sie w ciąży te pączki marzą ze syn musi mieć imię na cześć Tłustego Czwartku
Wiolaaad poczekaj na mnieeeeNie zostawiaj mnie
buuuuuu...
Masuj sutki i leć z Wioladalbo sexy
Wiolad lubi tę wiadomość
-
Kredka ja coś czuję, że za tydzień u lekarza też usłyszę o tych wodach że za dużo hehe
I zastanawiam się czy na zmniejszenie tych wód pić więcej czy mniej hehe
szaleństwo hormonów
Rozumie gdzie jesteś brakuje mi Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:41
-
Hehehe Domnika no wlaśnie kilka dni mu brakuje do donoszonej. Niech zaczeka do poniedziałku. No chyba, ze drugi narwaniec mi się trafił. Nie chce was jeszcze opuszczać, ale wolę wyglądać w razie czego jak człowiek. Rano do lab. jechałam na wiesniaka, ale tam duzo ludzi nie było
. Poza tym marzy mi się w wodzie, a jak nie skończę 37, to mnie nie dopuszczą. Zaciskam jeszcze nogi. Kark sie udało, może i mi się uda
-
Trochę pocieszyłyście mnie:) jednak przeraża mnie dieta i mierzenie cukru. Nie przywiązuję dużej wagi do tego kiedy jem, uważam tylko, żeby nie jeść cukru, słodyczy, tłustych potraw. Mam dużą nadwagę, a w ciąży nie mam apetytu i raczej chudnę. Kto prowadzi konsultacje diabetologicznie w poradni? diabetolog czy ginekolog? zapisałam się prywatnie do ginekologa, który ma konsultacje w poradni dla kobiet w ciąży z cukrzycą, ale nie wiem czy dobrze, bo może tym zajmuje się diabetolog.
-
Tini Tini są dziewczyny, które prowadzi ginekolog. Musisz się zorientować co i jak bo on powienien się na tym znać, bo jeśli np. kiedyś potrzebna by była insulina to nie wiem czy ginekolog może przepisać bo się na tym nie znam.
Jak masz możliwość załatw sobie już glukometr w aptece często dają za darmo. A receptę na paski da Ci nawet rodzinny jak pokażesz wyniki krzywej -
Tin tin Jedzenie co 2-2,5godziny. Odstawienie słodyczy, fastfoodow, napojów slodzonych. Do kazdego posiłku góra warzyw. Z reszta zobaczysz
Najlepiej będzie tak jak radzi Dominika. Musisz sie zorientować. Ja chodzę, osobno do diab. i osobno do gin. Tin tin a z jakiej miejscowosci lub woj. pochodzisz? -
Tini Tini mnie prowadzi ginekolog. Zna sie na cukrzycy a ja jestem na samej diecie, nie biore insuliny. Nie wiem co by bylo jakby mi trzeba bylo przepisać ale na razie sie tym nie martw. Tak jak pisala Dominika w aptece za darmo dostaniesz glukometr, jezeli chcesz to paski od razu tez wykupisz tyle ze na 100% , czyli około 40 zl. za 50 szt. A jak nie to rodzinny wypisze recepte.
W poradni to juz prowadzi diabetolog, zapisz sie tam jak chcesz a na razie skombinun sobie gluko i spróbuj sama powalczyc. W razie czego powiemy Ci co i jak. -
Tin tin każdego na początku to przerazalo i kazdy miał i nawet nadal miewa chwile zalamki. Pomyśl co przezywalysmy w tlusty czwartek hehe. Nie no nie było tak źle. Większość z nas zgrzeszyla
Jest to wkurzajace, ale czego się nie robi dla dzidziusia. Nawet kilka stron wstecz narzekalysmy na france cukrzycę
-
Ja już nie wiem co się ze mną dzieję, ale mam taką chcice na słodkie że się chyba potnę... Tak jak kiedyś wszystko mogło leżeć w szafce to teraz chyba jednak wszystko wyrzucę, albo każe zjeść męzowi
Nie mogę sobie dzis z tym poradzić... Nie wiem co zrobić i zjadłam prince polo. Nie mam silnej woli, aż mnie trzęsło do tego batona buuuuuu. Jestem złą mamą?
-
Dominika89 wrote:Ja już nie wiem co się ze mną dzieję, ale mam taką chcice na słodkie że się chyba potnę... Tak jak kiedyś wszystko mogło leżeć w szafce to teraz chyba jednak wszystko wyrzucę, albo każe zjeść męzowi
Nie mogę sobie dzis z tym poradzić... Nie wiem co zrobić i zjadłam prince polo. Nie mam silnej woli, aż mnie trzęsło do tego batona buuuuuu. Jestem złą mamą?
Dominika89 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Ciekawe jak to u mnie będzie
I oby jednak dla mnie to był wieczór, albo noc no maxymalnie nad ranem bo inaczej mąż daleko i co ja zrobie hehe
A ja wypiłam teraz ponad pół litra wody w cytryną może pomoże na wynik pomiaru hehe
Jejku ale Malutka tańczy masakra chyba jest zachwycona hehe